Κosmos: 25 χρόνια ζωγραφικής της Elke Lagansky στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ Γερμανίδα καλλιτέχνης Elke Lagansky, με έδρα την Αθήνα, παρουσιάζει στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων την έκθεση «Kosmos», μια αναδρομή στο έργο της των τελευταίων 25 χρόνων.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΑπό 23 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2025, η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει την έκθεση «Κosmos» της Εlke Lagansky, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.
Η Γερμανίδα καλλιτέχνις που ζει και εργάζεται στην Αθήνα από την δεκαετία του ‘80, θα παρουσιάσει την δουλειά των τελευταίων 25 χρόνων (2000 – 2025). Η ζωγραφική της έντονα προσωπική, καταγράφει την σχέση της με τον προσωπικό της χώρο και τον ευρύτερο συμπαντικό με έντονη την υπαρξιακή αγωνία.
Η Elke Lagansky χειρίζεται υλικά, όπως το χώμα, την πίσσα και τις κόλλες, πειραματιζόμενη σε νέους τρόπους έκφρασης, με όλες όμως τις διαχρονικές αξίες της ζωγραφικής, ούτως ώστε η δουλειά της να διακρίνεται από υψηλή αισθητική ποιότητα και αμεσότητα στην έκφρασή της.
Κείμενο: Στρατής Πανταζής, Ιστορικός Τέχνης
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025 στις 18:00.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google