MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τα καλύτερα και τα χειρότερα του Netflix: 15 σειρές που ξεχώρισαν το 2022

Το 2022 έφτασε στο τέλος του και εμείς το αποχαιρετούμε κάνοντας μία ανασκόπηση στις σειρές του Netflix που ξεχώρισαν, θετικά, αλλά και… αρνητικά.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Οι χρήστες του Netflix μπορούν να επιβεβαιώσουν πως φέτος η πλατφόρμα ήταν γεμάτη νέο περιεχόμενο αλλά και ηχηρές επιστροφές που όλοι περιμέναμε. Στον τομέα των σειρών και των ντοκιμαντέρ συγκεκριμένα, πολλές ήταν οι παραγωγές που ξεχώρισαν,αλλά και εκείνες που μας… απογοήτευσαν με τον τρόπο τους.

Από τη γοητευτική ματιά του Τιμ Μπάρτον στην ιστορία της Wednesday που συνάρπασε το κοινό, μέχρι και το ντοκιμαντέρ «Χάρι και Μέγκαν» που δεν είχε και κάτι καινούριο να μας πει, αυτές είναι οι παραγωγές του Netflix που θα θυμόμαστε από το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack του 2022: Ποιο τραγούδι ξεχώρισε μέσα στη χρονιά;12.09.2018

Τα καλύτερα Netflix Originals του 2022

All of Us Are Dead

Τον Ιανουάριο του 2022, το Netflix υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με μία κορεάτικη παραγωγή η οποία τελικά έγινε η must-see σειρά του έτους. Ο λόγος για το ανατριχιαστικό θρίλερ «All of Us Are Dead», στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά δύο από τα πλέον αγαπημένα είδη του κοινού, το k-drama και τα ζόμπι, οπότε η επιτυχία του ήταν από την αρχή σίγουρη κάνοντας το να αξίζει σήμερα μία θέση στις καλύτερες σειρές της πλατφόρμας για το 2022!

Η Γυναίκα στο Σπίτι Απέναντι από το Κορίτσι στο Παράθυρο

Η κωμωδία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας και τη θέση αυτή τη παίρνει δικαιωματικά η κωμικά δραματική σειρά με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Μπελ. Η σειρά αυτή είναι μία ξεκάθαρη παρωδία της δραματικής ταινίας «Το κορίτσι στο παράθυρο», η οποία με τη σειρά της βασίζεται στο εκπληκτικό μυθιστόρημα του Έι Τζέι Φιν και προσφέρει ταυτόχρονα μυστήριο αλλά και γέλιο, ενώ αποτελείται από μόλις 8 μισάωρα επεισόδια και έτσι κατατάσσεται με… συνοπτικές διαδικασίες και στη λίστα με τις πιο κατάλληλες σειρές για διασκεδαστικό binge-watching.

Inventing Anna

Τον Φεβρουάριο, από το Netflix ξεχώρισε το «Inventing Anna», μία σειρά 9 επεισοδίων, η οποία αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία της Άννα Σόροκιν, που παρουσιαζόταν με το όνομα Άννα Ντέλβεϊ και είχε καταφέρει να εξαπατήσει μεγάλο μέρος της Νεοϋορκέζικης ελίτ του 2017. Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία και φυσικά απασχόλησε έντονα τους συνδρομητές της πλατφόρμας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Girl in the Picture

Μία ακόμα παραγωγή που ξεχώρισε ήταν το true crime ντοκιμαντέρ «Girl in the Picture», που αφηγείται την ιστορία μιας 20χρονης μητέρας, ο μυστηριώδης θάνατος της οποίας ακολουθείται από την απαγωγή του γιου της. Η συγκλονιστική αυτή ιστορία ξετυλίγει ένα μυστήριο δεκαετιών σχετικά με την πραγματική ταυτότητα της γυναίκας και του δολοφονικού δραπέτη που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης, ανατριχιάζοντας το κοινό και υπενθυμίζοντας μας πως δυστυχώς, η πραγματικότητα κάποιες φορές ξεπερνά ακόμα και τα φρικιαστικά εγκλήματα που βλέπουμε στην τηλεόραση.

The Sandman

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τη σειρά της πλατφόρμας που ξεχώρισε για το καλοκαίρι του 2022 σίγουρα αυτή θα ήταν το «The Sandman».  Η συναρπαστική αυτή σειρά επιστημονικής φαντασίας βασισμένη στην ομώνυμη σειρά graphic novel του Νιλ Γκέιμαν είχε σκαρφαλώσει στο νούμερο 1 του top10 της πλατφόρμας και δεν έλεγε να δώσει τη θέση της σε κάποια άλλη σειρά για αρκετό καιρό. Και δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό, καθώς οι λάτρεις αυτού του είδους βρήκαν στο «The Sandman» όλα τα συστατικά που δημιουργούν μία επιτυχημένη σειρά.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Η άλλη αποκάλυψη της πλατφόρμας για το 2022 ήταν φυσικά ο Έβαν Πίτερς, στον ρόλο του απεχθή και άκρως δολοφονικού Τζέφρι Ντάμερ, σε μία ιστορία που συγκλόνισε τους συνδρομητές του Netflix. Και ναι, παρόλο που η ιστορία αυτού του δολοφόνου είναι εδώ και χρόνια γνωστή στην Αμερική και έχει πολλάκις παρουσιαστεί σε ντοκιμαντέρ και ταινίες, πάντα θα προκαλεί φρίκη στο κοινό, και ειδικά αν ο ηθοποιός στον ρόλο του Ντάμερ είναι τόσο πειστικός, όσο ο Πίτερς.

Wednesday

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία υποδεχτήκαμε το 2022 και το «Wednesday», το οποίο μας παρουσίασε την ιστορία της σχεδόν «άψυχης» και εντελώς κυνικής κόρης των Addams, μέσα από τη ξεχωριστή ματιά του Τιμ Μπάρτον. Η Τζένα Ορτέγκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν σίγουρα μία από τις φετινές υποκριτικές αποκαλύψεις του Netflix.

The Recruit

Το Netflix αποχαιρέτησε το 2022 με μία κατασκοπική σειρά που αξίζει σίγουρα την προσοχή μας και είναι κατάλληλη για το binge-watching των γιορτινών ημερών που έχουν μείνει. Το «The Recruit» με πρωταγωνιστή τον Νόα Σεντινέο έχει τόση δράση όσο και χιούμορ, και υπόσχεται με τα 8 του επεισόδια να συναρπάσει με τον τρόπο του τους συνδρομητές της πλατφόρμας που θα το επιλέξουν.

Maestro

Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το φρέσκο απόκτημα του Netflix, το οποίο κάνει την πλατφόρμα να μυρίζει… Ελλάδα. Η συγκλονιστική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που αγγίζει θέματα που μέχρι τώρα δύσκολα έβρισκαν τον χώρο τους στην ελληνική τηλεόραση, ταξίδεψε για το Netflix και φυσικά βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, καθώς και πανέμορφες εικόνες από το ελληνικό καλοκαίρι μας χάρισε αλλά και συγκίνησε με τις ιστορίες και τις δυναμικές ερμηνείες του.

Οι επιστροφές που μας ενθουσίασαν

Stranger Things

Είναι πλέον γεγονός πως κάθε σεζόν του Stranger Things οι συνδρομητές του Netflix την έχουν υποδεχθεί με χαρά και ανυπομονησία, καθώς οι περιπέτειες της παρέας του Χόκινγκς συναρπάζουν το κοινό κάθε φορά. Η 4η σεζόν της σειράς, που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2022, δεν αποτελεί εξαίρεση και όπως ήταν φυσικό, ξεχώρισε με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες παραγωγές της πλατφόρμας.

Έχεις Πεθάνει για Μένα

Η τρίτη και τελευταία σεζόν της επιτυχημένης μαύρης κωμωδίας του Netflix, «Έχεις Πεθάνει για Μένα» έλαβε επιτέλους το τέλος που όλοι περίμεναν, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν η κάθαρση που ελπίζαμε ακριβώς. Η Τζεν και η Τζούντι, αυτό το περίεργο δίδυμο που έζησε τόσο έντονες στιγμές, έφτασε μέχρι το τέλος της ιστορίας του δεμένο, αντιμετωπίζοντας τις αναποδιές μαζί και χαρίζοντας μας 3 σεζόν γεμάτες σασπένς, μυστήριο και ανατροπές, για αυτό και τους αξίζει μία αναφορά στην τηλεοπτική αυτή ανασκόπηση του 2022.

Μπρίτζερτον

Η επιστροφή της οικογένειας Μπρίτζερτον στο Netflix με τη δεύτερη σεζόν της σειράς ήταν άκρως επιτυχημένη και οι χρήστες της πλατφόρμας είχαν για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Η πρώτη σεζόν της σειράς εποχής είχε επικεντρωθεί στο ειδύλλιο της Δάφνη Μπρίτζερτον με τον Δούκα Σιμόν Μπασέ, ενώ η δεύτερη αφορούσε τον μεγάλο αδερφό της Δάφνη, Άντονι. Τώρα, οι φαν αναμένουν την τρίτη σεζόν, που θα ακολουθήσει την Πενέλοπι Φέδερινγκτον της Nicola Coughlan και τον έρωτά της με τον Κόλιν Μπρίτζερτον, η οποία σίγουρα θα μας απασχολήσει εξίσου θετικά μέσα στο 2023.

Και κάποιες παραγωγές που θα θέλαμε ίσως να… ξεχάσουμε

Χάρι και Μέγκαν

Το ζεύγος αυτό μάς έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι γεγονός. Φέτος, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ αποφάσισαν να πουν την ιστορία τους αλλά και να εξηγήσουν το υπόβαθρο της αποχώρησής τους από το παλάτι μέσα από τη δική τους οπτική, κάτι βέβαια που είχαμε ξανά δει στη συνέντευξή τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως δε μάθαμε και κάτι το αξιοσημείωτα καινούριο από το ντοκιμαντέρ «Χάρι και Μέγκαν», απλά ξανά θυμηθήκαμε τα… παλιά, για αυτό και το βάζουμε σε αυτή τη κατηγορία.

Archive 81

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως το «Archive 81» αξίζει να βρίσκεται στην κατηγορία με τις θετικές εκπλήξεις του 2022 στο Netflix, όμως η πλατφόρμα είχε άλλα σχέδια που τελικά μας κάνουν να θέλουμε να ξεχάσουμε τα 8 επεισόδια που με λαχτάρα «καταβροχθίσαμε», μέχρι φυσικά να τελειώσει η σειρά με ένα cliffhanger, το οποίο μάλλον δε θα εξηγηθεί ποτέ. Και αυτό γιατί η πλατφόρμα αποφάσισε να μη δώσει το πράσινο φως για τη συνέχεια της σειράς, παρά την επιτυχία της. Ελπίζουμε βέβαια μέσα στο 2023 αυτό να αλλάξει και να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην συναρπαστική και τρομακτική αυτή ιστορία.

The Crown

Η 5η σεζόν του «The Crown» ήταν από τα φετινά «flop» του Netflix κατά κοινή ομολογία. Τόσο οι ερμηνείες όσο και το σενάριο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού, όπως κατάφερναν με ευκολία να κάνουν οι πρώτες σεζόν. Ταυτόχρονα, οι σκηνές από τη κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι που την υποδύεται να κείτεται στο φέρετρο, μάζεψαν πλήθος αρνητικών σχολίων που μιλούν φυσικά για ασέβεια. Η αλήθεια είναι πως γενικότερα οι προσδοκίες του κοινού για την 5η σεζόν της σειράς ήταν μεγαλύτερες, όμως δεν κατάφεραν να εκπληρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ταινίες γνώρισαν τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως το 2022;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b