MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η γυναίκα στο σπίτι…: Η νέα σειρά της Κρίστεν Μπελ είναι η περίεργη παρωδία του Netflix που πρέπει να δεις

Η νέα σειρά της Κρίστεν Μπελ, με τον ιδιαίτερα μακροσκελή τίτλο “Η Γυναίκα στο Σπίτι Απέναντι από το Κορίτσι στο Παράθυρο”, είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, γεμάτο μυστήριο και γέλιο.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η νέα σειρά της Κρίστεν Μπελ, “Η Γυναίκα στο Σπίτι Απέναντι από το Κορίτσι στο Παράθυρο”, είχε προκαλέσει συζητήσεις ήδη από την αρχή της χρονιάς, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πρώτης σεζόν.

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει αν πρόκειται για σειρά μυστηρίου, θρίλερ ή… κωμωδία, ενώ για να είμαστε ειλικρινείς, ο (υπερβολικά) μακροσκελής τίτλος μάς θύμιζε κάποια άλλα θρίλερ του Netflix, όπως το «Η Γυναίκα στο Παράθυρο» με την Έιμι Άνταμς που δεν είχε σημειώσει τόση επιτυχία, το “Κορίτσι του τρένου” επίσης του Netflix, και ειλικρινά κάθε θρίλερ που έχει βγει τα τελευταία χρόνια με τη λέξη “γυναίκα” ή “κορίτσι” στον τίτλο του -αγαπημένη τακτική του Netflix όπως είδαμε.

Τελικά, η σειρά έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στο Netflix -είναι διαθέσιμα και τα 8 επεισόδια της σειράς για σωστό binge watching μέσα στο Σαββατοκύριακό- και λύθηκαν όλες μας οι απορίες.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να λύσουμε και τις δικές σας απορίες και να απαντήσουμε στο φλέγον ερώτημα: “Αξίζει να τη δεις;”

Τι πρέπει να ξέρετε για την ιδιαίτερη αυτή σειρά μυστηρίου

Η υπόθεση μοιάζει αρκετά συνηθισμένη στην αρχή. Μετά από ένα καταστροφικό διαζύγιο και μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία, που οδήγησε σε φόβο για… τη βροχή, η Άννα (Κρίστεν Μπελ), μία κάποτε γνωστή ζωγράφος που λατρεύει το κρασί (και τα χάπια), περνά τις ημέρες της μεθυσμένη, ανήσυχη, γεμάτη φοβίες. Μέχρι που βλέπει από το παράθυρό της, τον νέο της γοητευτικό γείτονα, που πρόσφατα έχασε τη σύζυγό του, με την κορούλα του. Η χημεία είναι ξεκάθαρη, μέχρι που η Άννα γίνεται μάρτυρας -καθισμένη στο παράθυρο του τίτλου προφανώς- ενός συγκλονιστικού γεγονότος. Τότε αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να το παίξει ντετέκτιβ και εκεί είναι που ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν -ούτε τον εαυτό της.

Η αλήθεια είναι ότι η πλοκή δεν μπορεί εύκολα να αποκαλύψει την ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς, που είναι ότι πρόκειται για μία παρωδία πρόσφατων θρίλερ, που αναφέραμε παραπάνω. Πρόκειται για μια ιδέα των Rachel Ramras, Hugh Davidson και Larry Dorf. Στο πλάι της Κρίστεν Μπελ παίζουν οι Michael Ealy, Tom Riley, Mary Holland, Cameron Britton, Samsara Yett, Christina Anthony και Benjamin Levy Aguilar.

Γιατί να το δείτε;

Αν έχετε βαρεθεί τις -όλο και πιο παρόμοιες- σειρές και ταινίες θρίλερ του Netflix, τότε το “Η Γυναίκα στο Σπίτι Απέναντι από το Κορίτσι στο Παράθυρο” θα σας εκπλήξει θετικά. Χωρίς να αποφεύγει πάντα με επιτυχία τα κλασικά κλισέ που έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχες σειρές, καταφέρνει να δώσει μία διαφορετική νότα, σατιρίζοντας τις πολύ συχνά γελοίες ιδιοτροπίες των πρωταγωνιστών των θρίλερ (η πρωταγωνίστρια μας εξάλλου φοβάται τη… βροχή), αλλά και τις εξίσου γελοίες ανατροπές που έχουν γίνει κλασικό μοτίβο σε κάθε θρίλερ που έχουμε δει τελευταία.

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι. “Η Γυναίκα στο Σπίτι” δεν είναι σίγουρα αριστούργημα. Αν θέλετε να δείτε ένα καλό, κλασικό θρίλερ, που θα σας καθηλώσει στη θέση σας με ανατριχιαστικές σκηνές και στιγμές, μάλλον θα πρέπει να ψάξετε αλλού. Αυτός εξάλλου δεν είναι ο σκοπός μίας παρωδίας, που μπορεί καμιά φορά να παίρνει τον εαυτό της περισσότερο στα σοβαρά απ’ ότι θα έπρεπε (αυτή είναι και η μεγαλύτερη ένσταση των κριτικών μέχρι τώρα), αλλά παραμένει μία διακωμώδηση των mystery/horror.

Το σίγουρο είναι ότι η σειρά αυτή βλέπεται ευχάριστα, είναι μία ευχάριστη αλλαγή από τις άλλες σειρές θρίλερ-μυστηρίου του Netflix, ενώ κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, ακόμα κι όταν νομίζεις ότι δεν έχει κάτι άλλο να πει.

Παράλληλα, η Κρίστεν Μπελ είναι καταπληκτική -όπως και σε κάθε άλλη κωμωδία που την έχουμε δει με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Good Place. Και είναι τέλεια για αυτόν τον τόσο κυνικό, αλλά παράλληλα συμπαθή ρόλο, που σε κάνει να θες να λύσει το μυστήριο, ακόμη κι αν πολλές φορές δεν είσαι σίγουρος ότι την πιστεύεις.

Με λίγα λόγια είναι η κατάλληλη σειρά για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακό, που το μόνο που θες είναι να δεις μια ευχάριστη σειρά με ικανοποιητικές δόσεις μυστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα τηλεοπτικά θρίλερ που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b