MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Stranger Things 4: Οι πιο 80s στιγμές του πρώτου μέρους της σειράς – φαινομένου

Το Vol. 2 της τέταρτης σεζόν του Stranger Things μόλις κυκλοφόρησε κι εμείς βρήκαμε την τέλεια αφορμή για να θυμηθούμε όλες τις 80s αναφορές που βρήκαμε στο Vol. 1.

Stranger Things 4
Stranger Things 4. Photo Credits: Netflix
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Η τέταρτη σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς του Netflix “Stranger Things” έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαΐου με 7 χορταστικά επεισόδια – κοντά μια ώρα κι ένα τέταρτο το καθένα. Κι αυτό ήταν απλώς το Vol. 1, καθώς όλοι περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία το Vol. 2 που θα δώσει και το φινάλε της σεζόν και κυκλοφόρησε χθες 1 Ιουλίου.

Ήδη γνωρίζουμε πως η σειρά θα ολοκληρωθεί με την 5η σεζόν και πρόσφατα ανακοινώθηκε και η προετοιμασία μιας spin off σειράς. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση στην 4η σεζόν είναι θριαμβευτική και παρά το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει από την αρχή της σειράς -οι μικροί πρωταγωνιστές δεν είναι και τόσο μικροί πια-, τα αδέρφια Duffer ξέρουν να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού χωρίς να το παρατραβάνε.

Οι αναφορές στη δεκαετία του 1980 και στην pop culture εκείνης της εποχής δεν έλειψαν ούτε και σε αυτή τη σεζόν. Τα γεγονότα διαδραματίζονται το 1986 και έχοντας ως αφετηρία αυτό το έτος, ας δούμε όλες τις 80s αναφορές που καταφέραμε να εντοπίσουμε σε κάθε επεισόδιο του vol. 1. Φυσικά υπάρχει πληθώρα αναφορών από διάφορες δεκαετίες αλλά εμείς θα σταθούμε σε αυτήν – στην οποία διαδραματίζονται και τα γεγονότα της σειράς.

Θα σας προειδοποιούμε για τυχόν spoilers!

Chapter One: The Hellfire Club
  • Η αρχική σκηνή πιθανώς είναι αναφορά στο γνωστό βιντεοπαιχνίδι “Paperboy” που κυκλοφόρησε το 1985.
  • [Spoiler] Η σκηνή στην οποία ο Dustin με την Suzie χακάρουν τον υπολογιστή του σχολείου για να αλλάξουν τους βαθμούς του Dustin είναι αναφορά στην ταινία “WarGames” του 1983.
  • To τραγούδι “Running Up That Hill” της Kate Bush κυκλοφόρησε το 1985 και μετά την επαναλαμβανόμενη χρήση του στην σεζόν, έγινε και πάλι μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα μέσα σε μόλις 2 μέρες από την πρεμιέρα του Vol. 1 έφτασε στην πρώτη θέση στα iTunes των ΗΠΑ.
  • Ο χαρακτήρας της Erica στο D&D λέγεται Lady Applejack και βασίζεται στο “My Little Pony” του 1986, την αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων της ίδιας, όπως είχε αναφέρει στην 3η σεζόν.
  • Ο Argyle που πηγαίνει τα παιδιά με το αμάξι στο σχολείο πιθανότατα έχει πάρει το όνομά του από τον οδηγό της λιμουζίνας του John Mclane  στην ταινία “Die Hard” του 1988.
Stranger Things 4

Stranger Things 4

Chapter Two: Vecna’s Curse
  • Η Max σε μια σκηνή βλέπει στην τηλεόραση μια σειρά με την Courteney Cox, η οποία πιθανότατα είναι η σειρά “Misfits of Science” του 1985. Σε αυτήν η Cox υποδύεται μια κοπέλα με τηλεπαθητικές ικανότητες.
  • Η νέα κατοικία της οικογένειας Byers βρίσκεται στο Lonzo Way, όπως και το σπίτι του Elliott στην ταινία “E.T. the Extra-Terrestrial” του 1982.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέριλιν Μονρόε και Άρθουρ Μίλερ: Ένας θυελλώδης έρωτας που έμεινε στην ιστορία12.09.2018

Chapter Three: The Monster and the Superhero
  • [Spoiler] Η σκηνή στην οποία ο Owens προειδοποιεί την Eleven ότι θα θέσει τη ζωή όλων σε κίνδυνο εάν επιστρέψει στο Hawkins, θυμίζει εκείνη που ο Yoda αποτρέπει τον Luke από το να πάει στο Cloud City στην ταινία “Star Wars: The Empire Strikes Back” του 1980.
Stranger Things 4

Stranger Things 4

Chapter Four: Dear Billy
  • Στο flashback του Victor Creel, το σπίτι του είναι μια αναφορά στην ταινία “Pet Sematary” του 1989, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Stephen King. Στην σοφίτα του σπιτιού υπάρχουν πράγματα που είναι αναφορές και σε άλλα βιβλία του King, όπως το λευκό φόρεμα που παραπέμπει στην “Carrie”, ένα αναπηρικό καροτσάκι που παραπέμπει στο “Misery” κι μουσική τσίρκου για το “It”.
  • Η Robin δείχνει την αφίσα του Tom Cruise που έχει η Nancy στο δωμάτιό της και φυσικά μιλάμε για την χρονιά που έκανε πρεμιέρα το “Top Gun”.
Stranger Things 4

Stranger Things 4

Chapter Five: The Nina Project
  • Στην σκηνή που ο Papa συγκεντρώνει όλα τα παιδιά μπροστά του στην αίθουσα με το ουράνιο τόξο, είναι μια αναφορά στην ταινία “Full Metal Jacket” του 1987, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Matthew Modine, που υποδύεται τον Papa.
  • Στην σκηνή που ο Hopper διηγείται την ιστορία του στον Enzo, ξεκινάει να παίζει η μουσική από τους τίτλους τέλους της ταινίας “The Hitcher” του 1986.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Stranger Things 4»: Βγήκε το τελευταίο τρέιλερ λίγο πριν την πρεμιέρα12.09.2018

Chapter Six: The Dive
  • [Spoiler] Η σκηνή στην οποία ο Steve εμφανίζεται μέσα στα αίματα, χωρίς μπλούζα και παπούτσια και φορώντας μόνο ένα γκρι παντελόνι, είναι ξεκάθαρη αναφορά στο “Die Hard” του 1988.
Stranger Things 4

Stranger Things 4

Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab
  • To τραπέζι και οι καρέκλες στο σπίτι του Mike είναι ακριβή αντίγραφα από την ταινία “Poltergeist” του 1982.
  • Ο Eddie κάνει μια αναφορά στο συμβάν κατά το οποίο ο Ozzy Osbourne δάγκωσε το κεφάλι μιας νυχτερίδας το 1982.
  • [Spoiler] Η σκηνή που ο Dustin πετάει δεμένα σεντόνια στην άλλη μεριά του Upside Down για τον Steve, τη  Nancy, την Robin και τον Eddie αλλά και η διαδικασία που τα δοκιμάζουν είναι ξεκάθαρη αναφορά και πάλι στην ταινία “Poltergeist” του 1982.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b