MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Έβαν Πίτερς: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηθοποιό πίσω από τον σκοτεινό Τζέφρι Ντάμερ

Όλοι μιλούν για τον αποτροπιασμό των εγκλημάτων του Τζέφρι Ντάμερ μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Netflix «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story». Ποιος είναι όμως ο ηθοποιός που κατάφερε να ενσαρκώσει ανατριχιαστικά τον περιβόητο κατά συρροή δολοφόνο;

Ο Evan Peters ως Kai Anderson στο American Horror Story: Cult
author-image Ναταλία Βουρλιωτάκη

Στις 21 Σεπτεμβρίου η διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix υποδέχτηκε την πρώτη σεζόν της αμερικανικής βιογραφικής αστυνομικής σειράς των Ryan Murphy και Ian Brennan, με τίτλο «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story», η οποία εστιάζει στις δολοφονίες του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου, Jeffrey Dahmer.

Σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα, η viral σειρά τοποθετείται στις 10 top τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως και όλοι εξακολουθούν να μιλούν όχι μόνο για τις αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες του Ντάμερ αλλά κυρίως, για το υποκριτικό ταλέντο του ηθοποιού που κατάφερε να ενσαρκώσει ανατριχιαστικά τον άνθρωπο που κρυβόταν πίσω από τις δολοφονίες 17 νεαρών ανδρών για πάνω από μια δεκαετία. Φυσικά, δεν είναι άλλος από τον Evan Peters.

Εάν είστε λάτρεις των horror σειρών, τότε ίσως έχετε γνωρίσει προ πολλού τον κορυφαίο ηθοποιό μέσα από τη συμμετοχή του στην κλασσική σειρά τρόμου American Horror Story, από την οποία αναδείχθηκε ως ηθοποιός, υποδυόμενος πολλαπλούς ρόλους σχεδόν σε όλες τις αυτόνομες σεζόν του τηλεοπτικού σόου. Παρόλο λοιπόν που δεν αποτελεί νέο πρόσωπο και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές και ταινίες, ο Evan Peters συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του ως Jeffrey Dahmer. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Evan Peters.

Ο Evan Peters ως Kit Walker στο American Horror Story: Asylum

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Evan Peters

1. Γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1987 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, ο Evan Peters ανατράφηκε ως Καθολικός και φοίτησε σε καθολικό σχολείο. Μετά τη μετακόμιση του στο Μίσιγκαν, ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής ενώ παράλληλα ασχολήθηκε περιστασιακά με το μόντελινγκ. Στην ηλικία των 15 ετών, εγκαταστάθηκε με τη μητέρα του στο Λος Άντζελες, όπου και άρχισε την καριέρα του ως ηθοποιός.

2. Ένα παιδικό crush στάθηκε αφορμή για να γοητευτεί από την τέχνη της υποκριτικής. Όπως ομολογεί ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, η αγάπη του για τις αδερφές Olsen, Mary-Kate και Ashley Olsen -γνωστές σχεδιάστριες μόδας και πρώην ηθοποιούς- οδήγησε τον Peters στην ενασχόληση με την ηθοποιία, με απώτερο σκοπό να συναντήσει από κοντά το περιβόητο δίδυμο.

Ο Evan Peters ως Mr. Gallant στο American Horror Story: Apocalypse

3. Οι εμπορικές διαφημίσεις αποτέλεσαν το έναυσμα για την μετέπειτα καλλιτεχνική καριέρα του ηθοποιού. Στην εφηβεία του, υπήρξε κεντρικό πρόσωπο των τηλεοπτικών διαφημίσεων γνωστών brand όπως η Kellogg’s και η PlayStation, γεγονός που τον έφερε κοντά στο φως της δημοσιότητας.

4. Πολλά χρόνια πριν ταυτιστεί με σκοτεινούς ρόλους και μοχθηρούς χαρακτήρες, ο Evan Peters αποτελούσε «παιδικός σταρ» της Disney και του Nickelodeon. Παρόλο που σε μικρότερη ηλικία οι πρώτοι ρόλοι που του δόθηκαν ήταν κωμικοί σε παιδικά και εφηβικά προγράμματα, ο διάσημος πλέον ηθοποιός έκανε στροφή 180 μοιρών συμμετέχοντας σε υπερφυσικά προγράμματα τρόμου και σε true crime ντοκιμαντέρ.

Ο Evan Peters ως Russell στο Sleepover

5. Η πρώτη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν το 2004 στην αμερικανική δραματική ταινία του Michael Picchiottino, με τίτλο Clipping Adam, όπου ενσάρκωσε το ρόλο του Adam Sheppard. Το ντεμπούτο του ως ηθοποιός ήταν αρκετό για να του χαρίσει το βραβείο της Καλύτερης Πρωτοποριακής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Φοίνιξ.

6. Από το 2004 και μετά, η υποκριτική του καριέρα σημείωσε ανοδική πορεία με την ενσάρκωση πρωταγωνιστικών και δευτερευόντων ρόλων σε πολλαπλά τηλεοπτικά προγράμματα, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Ο Evan Peters ως Warren Lipka στο American Animals

Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του ήταν στη σειρά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Invasion, στις ταινίες Adult World, American Animals, στους X-Men: Days of Future Past και στο sequel του, X-Men: Apocalypse, όπως επίσης σε θεατρικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένου του Fagin σε μια παραγωγή του Oliver Twist στο Met Theater. Συμμετείχε στις γνωστές τηλεοπτικές σειρές The Mentalist και The Office, ενώ ανέλαβε δεύτερους ρόλους σε ταινίες όπως An American Crime, Gardens of the Night και Never Back Down. Η καριέρα του απογειώθηκε με τη συμμετοχή του στη σειρά American Horror Story από το 2011 έως το 2021 και φυσικά, κορυφώθηκε ως Jeffrey Dahmer στην παραγωγή του Netflix, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer στο Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

7. Έχοντας παράδοση σε ανατριχιαστικούς -και φρικιαστικούς θα έλεγε κάποιος- ρόλους, το όνομα του Evan Peters έχει συνδεθεί αδιαμφισβήτητα με τη τηλεοπτική σειρά American Horror Story. Όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί ένας από τους σταθερούς χαρακτήρες του σόου ενσαρκώνοντας κυρίαρχους ρόλους από την πρώτη σεζόν έως και την όγδοη. Εμφανίζεται κυρίως ως κατά συρροή δολοφόνος και υπερφυσικό ον, με αποκορύφωμα την ερμηνεία του ως James Patrick March στην πέμπτη σεζόν της σειράς, American Horror Story: Hotel, όπου υποδύεται έναν ψυχοπαθή δολοφόνο-ιδρυτή ενός εικονικού ξενοδοχείου που κρύβει έναν μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων με σκοπό την εκπλήρωση των δολοφονικών επιθυμιών του.

Ο Evan Peters ως James Patrick March στο American Horror Story: Hotel

8. Παρόλο που το American Horror Story αποτέλεσε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ίσως κομμάτι της καριέρας του, ομολογεί πως η δημοφιλής σειρά τον οδήγησε σε ψυχολογικό burnout. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως παρά την αγάπη του για κάθε χαρακτήρα που υποδύθηκε, ένιωθε άρρωστος με την οργή και τη φρίκη που απαιτούσε κάθε ρόλος. Γι΄ αυτό το λόγο στην όγδοη σεζόν ενσάρκωσε μικρό ρόλο, ενώ απείχε πλήρως στην ένατη.

Ο Evan Peters ως Tate Langdon στο American Horror Story: Murder House

9. Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Vulture, αναφέρει πως είχε λάβει μέρος σε οντισιόν για τη δημοφιλή σειρά ταινιών δράσης, Hunger Games, συγκεκριμένα για τον ρόλο του Peeta Mellark, τον οποίο όμως δεν κατάφερε τελικά να πάρει.

10. Τη στιγμή που τόσο οι θαυμαστές του όσο και ο ίδιος θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σκληρός και «αρρωστημένος» ρόλος από όσους είχε υποδυθεί στην μέχρι τότε καριέρα του, ο κανίβαλος Τζέφρι Ντάμερ ήρθε για να τα καταρρίψει όλα. Η σειρά «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story», η οποία μετράει περίπου 200 εκατομμύρια προβολές, αποτελεί την πιο σκληρή εμπειρία του ηθοποιού που ένιωσε ότι τον εξέθεσε σε έντονο ψυχικό κίνδυνο.

Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer στο Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Η πρώτη συμβουλή που ακολούθησε σύμφωνα με τις οδηγίες του σκηνοθέτη του, Ryan Murphy, ήταν να παρακολουθήσει τις συνεντεύξεις του serial killer προκειμένου να μελετήσει την προσωπικότητα, τις κινήσεις και το ψυχολογικό προφίλ του. Ο Peters αποκαλύπτει ότι διάβασε πολλές βιογραφίες του, την έκθεση της αστυνομίας ενώ κατάφερε να εντοπίσει την ομολογία του το 1992 μαζί με ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συζητάει με έναν ψυχολόγο-ντεντέκτιβ.

«Είναι συγκλονιστικό που συνέβησαν όλα αυτά. Ένιωσα πως είναι σημαντικό να σεβαστούμε τα θύματα, τις οικογένειές τους και να προσπαθήσουμε να πούμε την ιστορία όσο πιο αυθεντικά γίνεται», παραθέτει ο ίδιος. Η μεγαλύτερη δυσκολία του ήταν η στιγμή που έπρεπε να ενσαρκώσει το ρόλο μπροστά στις κάμερες, καθώς χρειάστηκε να εισβάλλει σε «σκοτεινά» μέρη και να παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπει στο «πετσί» του ήρωα. «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ήταν το πιο σκληρό πράγμα που μου έχει ζητηθεί να κάνω στην καριέρα μου. Ειλικρινά, φοβόμουν πάρα πολύ για όλα αυτά τα πράγματα που έκανε. Η προσπάθειά μου να αφοσιωθώ σε αυτό ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα σε ολόκληρη τη ζωή μου».

Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer στο Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story /@Netflix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλοι μιλούν για το Dahmer: Τελικά αξίζει η νέα ανατριχιαστική σειρά του Netflix;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b