MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

All of Us Are Dead: Το νέο κορεάτικο θρίλερ του Netflix που θα γίνει ο νέος σας εθισμός

Το Netflix έχει επενδύσει στις κορεάτικες σειρές το τελευταίο διάστημα και απόδειξη είναι το All of Us Are Dead, μία κορεάτικη σειρά που υπόσχεται να ξυπνήσει τον φόβο μας για τα ζόμπι.

All of Us Are Dead. Photo Credits: Netflix
All of Us Are Dead. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μετά την μεγάλη επιτυχία των κορεάτικων σειρών θρίλερ Squid Game, Hellbound και The Silent Sea μέσα στο 2021, το Netflix αποφάσισε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά ακόμη πιο δυναμικά, με μία νέα κορεάτικη σειρά. Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο θρίλερ «All of Us Are Dead», το οποίο οι συνδρομητές της πλατφόρμας περιμένουν με ανυπομονησία.

Η σειρά, την οποία σκηνοθετεί ο Lee Jae Gyoo, συνδυάζει δύο από τα πιο δημοφιλή είδη του Netflix, το αγαπημένο σε πολλούς k-drama και τα ζόμπι. Το All of Us Are Dead αναμένεται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, και εμείς συγκεντρώσαμε όσα πρέπει να ξέρουμε για την νέα σειρά που θα μας παρασύρει στο binge-watching.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Silent Sea: Όσα πρέπει να ξέρετε για την κορεάτικη σειρά του Netflix που θα βλέπουν όλοι το 202212.09.2018

Όσα πρέπει να ξέρετε για το All of Us Are Dead

Το All of Us Are Dead είναι μια νοτιοκορεάτικη σειρά με ζόμπι, γραμμένη από τον Chun Sung-il και βασισμένη στο webtoon με τίτλο «Τώρα στο σχολείο μας» του Joo Dong-geun. Το είδος των ζόμπι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα και σε ζήτηση είδη, όπως ακριβώς και οι κορεάτικες παραγωγές, κάτι που το Netflix γνωρίζει αρκετά καλά, για αυτό και πρότεινε με δική του πρωτοβουλία το 2020, την δημιουργία αυτής της σειράς.

Μια ομάδα μαθητών γυμνασίου παγιδεύεται μέσα στο σχολείο της, όταν ένας ιός ζόμπι αρχίζει να μετατρέπει τους συμμαθητές τους σε ζόμπι. Οι λίγοι εναπομείναντες ζωντανοί μαθητές απειλούνται έντονα και προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ζόμπι που τους κυνηγούν, για να τους κάνουν ζωντανούς… νεκρούς.

Στο νέο θρίλερ του Netflix, "All of us Are Dead", οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix

Στο νέο θρίλερ του Netflix, “All of us Are Dead”, οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix

Η πρόσφατη αυτή πολυαναμενόμενη κορεάτικη σειρά διαθέτει μία αρκετά δυστοπική πλοκή, που βασίζεται σε γεγονότα τόσο περίεργα που δεν θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματικότητα -αν και μετά από όσα έχει περάσει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, μία επίθεση από ζόμπι δεν θα φαινόταν τελικά τόσο… απίθανη.

Στην σειρά, ούτε οι αρχές της πόλης θα πιστέψουν ότι πράγματι οι μαθητές ενός σχολείου δέχονται επίθεση από ζόμπι και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους λίγους εναπομείναντες μαθητές, που θα πρέπει χωρίς βοήθεια να επιβιώσουν και να παλέψουν τους καθηγητές και συμμαθητές τους, που πλέουν θέλουν να τους σκοτώσουν.

Σίγουρα το περιβάλλον ενός γυμνασίου μπορεί να γίνει απειλητικό για έναν έφηβο, όμως στην κορεάτικη αυτή σειρά τρόμου τα ζόμπι πηγαίνουν την απειλή σε ένα νέο επίπεδο.

Εντελώς παγιδευμένοι μέσα στο γυμνάσιό τους λοιπόν, χωρίς κινητά τηλέφωνα ή φαγητό, οι έφηβοι θα πρέπει να παλέψουν για την επιβίωση τους, καθώς όλο και περισσότεροι συμμαθητές τους πέφτουν θύματα του μυστηριώδους ιού, ο οποίος ψάχνει τα επόμενα θύματά του.

 Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν
Στο νέο θρίλερ του Netflix, "All of us Are Dead", οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix

Στο νέο θρίλερ του Netflix, “All of us Are Dead”, οι μαθητές ενός γυμνασίου παλεύουν να γλιτώσουν από τα ζόμπι-συμμαθητές τους. Photo Credits: Netflix

  • Ο Yoon Chan-young ως Chung-san
  • Η Park ji-hoo ως On-jo
  • Η Cho yi-hyun ως Nam-raa
  • Ο Yoo In-soo ως Yoon Gwi-nam
  • Ο Shin Jae-hwi ως Chang-hoon
  • Ο Park Solomon ως λοχίας Lee So-Hyuk
  • Η Bae Hae-Sun ως καθηγήτρια Park Eui-Won
Ο Kim Byung-Chul ως ο μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου, Lee Byung-Chan. Photo Credits: Netflix

Ο Kim Byung-Chul ως ο μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου, Lee Byung-Chan. Photo Credits: Netflix

  • Ο Kim Byung-Chul ως Lee Byung-Chan, ένας μυστηριώδης καθηγητής του γυμνασίου

Το τρέιλερ πάντως, είναι γεμάτο δράση και φρικιαστικά ζόμπι, ενώ μπορεί να μας υπενθυμίσει την αγοραφοβία που τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει λόγω της πανδημίας. Είναι πάντως ξεκάθαρο πως το All Of Us Are Dead είναι εμπνευσμένο από τις ιδιαίτερες, αλλά αγαπημένες για πολλούς, κορεατικές ταινίες ζόμπι των τελευταίων ετών. Σε κάποιο σημείο του τρέιλερ μάλιστα, καθώς τα ζόμπι σπέρνουν τον πανικό, ένας από τους μαθητές αναφέρει πως η επίθεση που δέχονται από τα ζόμπι-συμμαθητές τους, του θυμίζει «Το Εξπρές των ζωντανών νεκρών» (Train to Busan) μία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες κορεάτικες ταινίες ζόμπι.

Τα ζόμπι της νέας σειράς του Netflix θα μας απασχολούν για οκτώ επεισόδια περίπου 45 λεπτών, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψουν και με μία δεύτερη σεζόν, πάντα βέβαια με γνώμονα την επιτυχία που θα έχει η σειρά, καθώς όπως είναι γνωστό, οι κορεάτικες παραγωγές συνήθως διαθέτουν μόνο μία σεζόν. Πάντως, το webtoon στο οποίο βασίζεται, αποτελείται από 130 επεισόδια, συνεπώς υπάρχει υλικό για πολλές σεζόν ακόμα, αν επιλέξουν τελικά να συνεχίσουν την σειρά.

Η σειρά αναμένεται να προσγειωθεί στο Netflix, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArchive 81: Η νέα σειρά τρόμου του Netflix που θα σας καθηλώσει12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b