MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Inventing Anna: Η αληθινή ιστορία πίσω από τη νέα συναρπαστική σειρά του Netflix

Πριν από λίγες ημέρες, έκανε πρεμιέρα η νέα πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix για την Άννα Σόροκιν, την γυναίκα που κατάφερε να εξαπατήσει την ελίτ της Νέας Υόρκης.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στις 11 Φεβρουαρίου έκανε πρεμιέρα στο Netflix μία από τις πολυαναμενόμενες σειρές της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, το Inventing Anna. Όλοι όσοι είχαν ακούσει έστω και λίγα πράγματα για την εξωφρενική αυτή ιστορία έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη σειρά, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις top 10 πιο δημοφιλείς σειρές, στην Ελλάδα.

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Άννα Σόροκιν, που παρουσιαζόταν με το όνομα Άννα Ντέλβεϊ, το Inventing Anna, με πρωταγωνίστρια την εκπληκτική Τζούλια Γκάρνερ του Ozark, επιτέλους θα πει μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που έχουν προκύψει από τους “υψηλούς” κύκλους της Νέας Υόρκης, τα τελευταία χρόνια.

Η Άννα Σορόκιν, κατάφερε να εξαπατήσει (πλούσιους και μη) φίλους, άτομα που ανήκουν στην αφρόκρεμα της νεοϋρκέζικης ελίτ, αλλά και τράπεζες και επενδυτές, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως μία πλούσια Γερμανίδα κληρονόμο.

Όπως επαναλαμβάνεται σε κάθε επεισόδιο: “Ολόκληρη η ιστορία είναι εντελώς αληθινή. Εκτός από τα κομμάτια που δεν είναι”. Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στην πραγματική ιστορία, πέρα από την μυθοπλασία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Delvey2.0 (@theannadelvey)

“Πώς η Άννα Ντέλβεϊ εξαπάτησε την Νέα Υόρκη”

Τον Μάιο του 2018, το περιοδικό The Cut δημοσίευσε ένα άρθρο της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρέσλερ, με τίτλο “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”. Σε αυτό, η Πρέσλερ εξηγούσε με λεπτομέρειες ότι η Ντέλβεϊ/Σόροκιν εξαπάτησε ανθρώπους, αλλά και ιδρύματα, ώστε να “χρηματοδοτούν” το πολυτελές lifestyle της στο Μανχάταν. Το κατάφερε κυρίως, γιατί υποδυόταν μία πλούσια κληρονόμο και επιχειρηματία, ενώ ισχυριζόταν στους επενδυτές που προσέγγιζε ότι ήθελε να ανοίξει ένα ιδiωτικό κλαμπ, σαν το Soho House, που θα ήταν παράλληλα χώρος τέχνης.

Κανείς δεν αμφισβήτησε αν η Άννα έλεγε την αλήθεια. Το ακριβό lifestyle της, τα ρούχα υψηλής ραπτικής και ο επίσης πλούσιος κύκλος της, ήταν μάλλον αρκετά, για να πιστέψουν όλοι ότι ήταν η κόρη ενός εκατομμυριούχου, με επιχειρηματικές βλέψεις.

Ολόκληρη η σειρά έχει βασιστεί στο άρθρο της Τζέσικα Πρέσλερ, που πυροδότησε και το ενδιαφέρον γύρω από την περσόνα της Σόροκιν. Σε άρθρο της Πρέσλερ είχε βασιστεί και η ταινία του 2019, Hustlers, με την Τζένιφερ Λόπεζ, στην οποία την υποδύθηκε η Τζούλια Στάιλς. Στο Inventing Anna εμφανίζεται με τον ρόλο της Βίβιαν Κεντ και την υποδύεται η Άννα Τσάμσκι. Αυτή λοιπόν δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτει κάποιο κύκλωμα εξαπάτησης, με θύματα… αφελείς, πλούσιους Νεοϋρκέζους.

Η Τζέσικα Πρέσλερ ήρθε σε επαφή με την Σόροκιν, όσο έκανε την έρευνά της για το άρθρο της. Μάλιστα, αγόρασε και τα ρούχα που φόρεσε στη δίκη, σαν μια μικρή “χάρη” για να μην καθυστερήσουν οι ακροάσεις.

Η πτώση της Άννα Σόροκιν

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της Πρέσλερ, η πολύ καλοστημένη απάτη της Σόροκιν άρχισε να διαλύεται την άνοιξη του 2017, εξαιτίας ενός ταξιδιού στο Μαρόκο. Ως Άννα Ντέλβεϊ προσκάλεσε τρεις φίλες της στο Μαρόκο, χωρίς να μπορεί να πληρώσει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν. Μία από τις φίλες της, η δημοσιογράφος του Vanity Fair Ρέιτσελ Γουίλιαμς, πλήρωσε τελικά με την κάρτα της, ενώ η Σόροκιν της υποσχέθηκε ότι θα την ξεπληρώσει.

Εκτός από το ξενοδοχείο, είχε πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια, ένα μεγάλο δείπνο στο επίσης πολυτελές εστιατόριο La Sultana, αλλά και μερικά πανάκριβα καφτάνια από μεγάλους οίκους μόδας. Ο λογαριασμός τελικά ανήλθε στα 62 χιλιάδες δολάρια, από τα οποία η Σόροκιν γύρισε μόλις τα 5 χιλιάδες.

Εκεί ήταν που η Γουίλιαμς -η οποία στη συνέχεια περιέγραψε την εμπειρία της σε ένα άρθρο στο Vanity Fair– κατάλαβε ότι η Άννα δεν ήταν αυτή που ισχυριζόταν πως είναι, αλλά μία πανέξυπνη απατεώνας που είχε εξαπατήσει πολλά ακόμη ξενοδοχεία. Συνεργάστηκε λοιπόν με το FBI για τη σύλληψή της, η οποία ήρθε τον Οκτώβριο του 2017.

Όπως βλέπουμε και στη σειρά, η Γουίλιαμς, την οποία υποδύεται η Κέιτι Λόους, τελικά κατέθεσε εναντίον της πρώην φίλης της, όσο θυμόταν με δάκρυα στα μάτια το “τραύμα” που της άφησε το ταξίδι στο Μαρόκο. Όπως βέβαια παρατήρησε ο πραγματικός δικηγόρος της Σόροκιν, Τοντ Σπόντεκ, μάλλον κερδισμένη βγήκε από την τραυματική αυτή εμπειρία. Όχι μόνο τα 62 χιλιάδες δολάρια από το Μαρόκο επιστράφηκαν από την τράπεζά της, αλλά πληρώθηκε 1,300 δολάρια για το άρθρο της στο Vanity Fair, 35 χιλιάδες δολάρια από το HBO για τα δικαιώματα στην ιστορία της, ενώ υπέγραψε ένα συμβόλαιο 300 χιλιάδων δολαρίων για να γράψει ένα βιβλίο για τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Όσο για την Σόροκιν, καταδικάστηκε σε τέσσερα έως δώδεκα χρόνια στη φυλακή. Τον Φεβρουάριο του 2021 αποφυλακίστηκε, αφού είχε απολογηθεί πριν από 4 μήνες στην ακρόαση για την αποφυλάκισή της. Σήμερα, αναμένει την απόφαση για την απέλασή της στην Γερμανία, η οποία καθυστερεί αφού φαίνεται να μην έχει μετανιώσει για όσα έκανε. Μία ματιά στα social media της, στα οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 250 χιλιάδες followers, αρκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMurderville: 10 λόγοι για να δείτε την νέα σειρά του Γουίλ Άρνετ με τους ξεκαρδιστικούς guest stars12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b