MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Archive 81: Η νέα σειρά τρόμου του Netflix που θα σας καθηλώσει

Από τις πρώτες κιόλας μέρες παρουσίας του στο Netflix, το Archive 81 έχει κλέψει τις εντυπώσεις, με το κοινό να μιλά για μία σειρά τόσο τρομακτική, που θα μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας.

Archive 81. Photo Credits: Netflix
Archive 81. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Αν ψάχνετε μία σειρά που θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας, τότε το Archive 81, που πρόσφατα προσγειώθηκε στο Netflix, είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Η νέα εθιστική σειρά τρόμου, που φιγουράρει ήδη στις πρώτες θέσεις του top 10 της πλατφόρμας και την οποία υπογράφει η Ρεμπέκα Σονενσίν και την σκηνοθετεί η Ρεμπέκα Τόμας, υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε έναν αρκετά τρομακτικό, υπερβολικά μυστήριο και γεμάτο με αγωνία κόσμο.

Η πλοκή εκτυλίσσεται αργά και η αγωνία μας “χτυπάει κόκκινο” μέχρι να δούμε τι τελικά συμβαίνει στην ιστορία αυτή. Το τέλος όμως, θα μας αφήσει να ψάχνουμε το μυαλό και την λογική μας σε κάποια γωνία του δωματίου, καθώς από τα κομμάτια του παζλ που ψάχναμε να ενώσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, θα μας λείπει το πιο σημαντικό.

Στο αστικό αυτό μυστήριο που ονομάζεται Archive 81, ή για πολλούς η νέα τρομερή επιτυχία του Netflix, θα χρειαστεί να κάνουμε ένα μακροβούτι στον κόσμο του αποκρυφισμού και στη τρέλα των αιρέσεων. Βασισμένο σε ένα podcast με το ίδιο όνομα, αυτή η συγκλονιστική σειρά έρχεται να βάλει φρένο σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την πραγματικότητα, δείχνοντας μας πως κάποιες φορές, η αναζήτηση της διαύγειας είναι ταυτόχρονα εφιαλτική αλλά και ενθουσιώδης διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Silent Sea: Όσα πρέπει να ξέρετε για την κορεάτικη σειρά του Netflix που θα βλέπουν όλοι το 202212.09.2018

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Archive 81

Το Archive 81 ακολουθεί τον ειδικό στην αποκατάσταση βιντεοκασετών Νταν Τέρνερ, ο οποίος δέχεται ένα διόλου κακό ποσό για να αποκαταστήσει μία σειρά από βιντεοκασέτες, που είχαν καταστραφεί σε μία πυρκαγιά, 2 δεκαετίες πριν. Ο αινιγματικός δισεκατομμυριούχος Βίρτζιλ Ντάβενπορτ που του προτείνει την δουλειά, θα μας κάνει να αντιληφθούμε γρήγορα πως κάτι δεν πάει και πολύ σωστά με την όλη υπόθεση.

Ο Νταν παρόλα αυτά, έχοντας ανάγκη τα 100.000€ θα δεχτεί να ξεκινήσει τις προσπάθειες αποκατάστασης, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν σε ένα εγκαταλελειμμένο και εντελώς ερημικό κτίριο, αναγκάζοντας έτσι και τον ίδιο να ζήσει εκεί με μεγάλη δυσκολία για λίγες μέρες. Και φυσικά, τότε είναι που τα πράγματα θα αρχίσουν να περιπλέκονται για τα καλά.

Η Ντίνα Σιχάμπι ως Μέλοντι Πένδρας στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

Η Ντίνα Σιχάμπι ως Μέλοντι Πένδρας στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

Και όσο ο Νταν θα καταφέρνει σταδιακά να αποκαταστήσει το υλικό από τις βιντεοκασέτες, τόσο πιο πολύ θα βυθιζόμαστε στον κόσμο της Μέλοντι Πένδρας, μίας νεαρής φοιτήτριας που το 1994 διεξήγαγε έρευνα για το διδακτορικό της, με θέμα το μυστήριο της πολυκατοικίας Βίσερ. Μία πολυκατοικία που χτίστηκε πάνω στα συντρίμμια ενός αρχοντικού που είχε καεί το 1920, όπως ακριβώς θα συνέβαινε 74 χρόνια μετά, αφήνοντας 13 αγνοούμενους.

Όσο βλέπουμε το υλικό από τις κασέτες και με την βοήθεια των αγαπημένων μας flashback, θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε καλύτερα τους αινιγματικούς κατοίκους της πολυκατοικίας Βίσερ, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται άμεσα με τον Νταν, ο οποίος πλέον έχει γίνει εμμονικός και θα κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει τι συνέβη το 1994.

Ενώ η εμμονή του θα γίνεται επικίνδυνη και ο ίδιος θα βρίσκεται ακόμα σε ένα ερημικό κτίριο χωρίς ίντερνετ, ο φίλος του Μαρκ προσπαθεί να τον βοηθήσει να φτάσει στην αλήθεια, όπως έκανε και η νεαρή ένοικος της πολυκατοικίας, Τζες, στην έρευνα της Μέλοντι. Το ερώτημα όμως είναι ένα. Ο Βίρτζιλ επέλεξε τυχαία τον Νταν, ή το παρελθόν του νεαρού συνδέεται με εκείνο της πυρκαγιάς στην πολυκατοικία Βίσερ;

Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν
Ο Μαμουντού Άθι ως Νταν Τέρνερ στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

Ο Μαμουντού Άθι ως Νταν Τέρνερ στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

  • Ο Μαμουντού Άθι ως Νταν Τέρνερ, ένας ειδικός στην αποκατάσταση βιντεοκασετών, ο οποίος θα δεχτεί μία περίεργη πρόταση για δουλειά, που ίσως τελικά να τον αφορά και προσωπικά.
  • Η Ντίνα Σιχάμπι ως Μέλοντι Πένδρας, μία νεαρή φοιτήτρια διδακτορικού που μελετά την πολυκατοικία Βίσερ και τους περίεργους κατοίκους της, ελπίζοντας να βρει την αλήθεια για την μητέρα της.
  • Η Αριάνα Νιλ ως Τζες, μία νεαρή έφηβη κάτοικος της πολυκατοικίας που θέλει να βοηθήσει στην έρευνα της Μέλοντι και σίγουρα ξέρει περισσότερα από όσα πιστεύουμε.
Ο Ματ ΜακΓκόρι ως Μαρκ στην σειρά τρόμου Archive 81. Photo Credits: Netflix

Ο Ματ ΜακΓκόρι ως Μαρκ στην σειρά τρόμου Archive 81. Photo Credits: Netflix

  • Ο Ματ ΜακΓκόρι ως Μαρκ, ο φίλος του Νταν που θα τον βοηθήσει να φτάσει στο τέλος του μυστηρίου με τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις βιντεοκασέτες.
  • Η Τζούλια Τσαν ως Άναμπελ, μία γυναίκα με αρκετό μυστήριο που ίσως να είναι το κλειδί της υπόθεσης.
  • Ο Έβαν Τζονίγκαϊτ ως Σάμιουελ, ένας υπερβολικά μυστήριος κάτοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος συνδέεται άμεσα με ένα από τα πρόσωπα του παρόντος.
Ο Μάρτιν Ντόνοβαν ως Βίρτζιλ Ντάβενπορτ στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

Ο Μάρτιν Ντόνοβαν ως Βίρτζιλ Ντάβενπορτ στο Archive 81. Photo Credits: Netflix

  • Ο Μάρτιν Ντόνοβαν ως Βίρτζιλ Ντάβενπορτ, ο αινιγματικός δισεκατομμυριούχος που προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στον Νταν, για να αποκαταστήσει τις βιντεοκασέτες της Μέλοντι.
  • Ο Τσάρλι Χάντσον Γ’ ως Δρ. Τέρνερ, πατέρας του Νταν και αινιγματικά μπλεγμένος στην ιστορία της πολυκατοικίας Βίσερ.

Η νέα σειρά που θα μας καθηλώσει

Σε 8 μόλις επεισόδια, το Archive 81 μας παρουσιάζει, κάπως αργά θα λέγαμε αλλά με έντονα εξελισσόμενη αγωνία, μία γενναιόδωρη δόση τρόμου, τον οποίο παντρεύει με ιστορίες συνωμοσίας, αιρέσεις, ψευδαισθήσεις, παλιές ιστορίες θαμμένες βαθιά και περίεργες επιστροφές. Το παρελθόν μπλέκεται  με το παρόν και ζητά από τον Νταν να γυρίσει μία αρκετά σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος, που τον αφορά προσωπικά.

Το τι θα γίνει στο τέλος μένει να το ανακαλύψετε μόνοι σας, στο Netflix. Μην απογοητευτείτε όμως με το απρόβλεπτο και περίεργο τέλος, καθώς ήδη γίνονται σκέψεις για μία δεύτερη σεζόν, και όχι μόνο, καθώς τα podcast στα οποία βασίζεται έχουν 3 σεζόν. Για ένα πάντως να είστε σίγουροι. Το Archive 81 είναι από τις σειρές που μπορούν να μας καθηλώσουν και ταυτόχρονα να μας κάνουν να μην θέλουμε να κοιτάξουμε την οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYellowjackets: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά που βλέπουν όλοι12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b