MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όλοι μιλούν για το Dahmer: Τελικά αξίζει η νέα ανατριχιαστική σειρά του Netflix;

Η σειρά “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” του Netflix έχει γίνει θέμα συζήτησης παγκοσμίως με πολλούς να την εκθειάζουν κι άλλους να την κριτικάρουν έντονα.

"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story"
"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story"
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

H νέα true crime σειρά του Netflix με τίτλο “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” βρίσκεται στο νούμερο 1 της πλατφόρμας και όλοι δεν σταματάνε να μιλάνε για αυτήν – θετικά και αρνητικά. Σίγουρα οι σειρές που διαπραγματεύονται τις ζωές και τα αληθινά εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων έχουν αυτό το κάτι που ελκύει μεγάλη μερίδα του κοινού να το παρακολουθήσει. Ταυτόχρονα, γίνεται και εξίσου δύσκολο να αποδοθεί μια ιστορία σωστά και να μην αποτύχει στον βωμό του εντυπωσιασμού.

Η σειρά αυτή αποτελείται από 10 χορταστικά επεισόδια των 50 λεπτών περίπου, προκειμένου να κάνει ένα ενδελεχές πέρασμα από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασε ένας από τους γνωστότερους serial killers, ο Jeffrey Dahmer. Τελικά αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο σας;

6 λόγοι για να δείτε τη σειρά

1. Ο Evan Peters πρωταγωνιστεί ως Jeffrey Dahmer, σε μια ερμηνεία που επιβεβαιώνει τις υποκριτικές του ικανότητες και ταυτόχρονα ανατριχιάζει -ειδικά αν κάποιος έχει δει τις συνεντεύξεις με τον αληθινό δολοφόνο, καθώς έχει πετύχει επακριβώς την κινησιολογία και την ομιλία του.

"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story"

“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”

2. Η αισθητική της σειράς προδίδει το πόσο καλογυρισμένη είναι, τόσο από σκηνοθετική, όσο κι από φωτογραφική άποψη. Αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα θέματα που θίγει παίρνουν μια “καλογυαλισμένη” όψη, αντιθέτως μάλιστα. Χτίζει την ατμόσφαιρα που χρειάζεται, με έμφαση στις λεπτομέρειες.

3. Για τους λάτρεις των true crime, η σειρά καταφέρνει να “ζωντανέψει” με μεγάλη ακρίβεια όλα όσα έκανε ο Dahmer, από τις αποτρόπαιες δολοφονίες και τον κανιβαλισμό, μέχρι περιστατικά που οδήγησαν σε αυτό που ήταν.

"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story"

“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”

4. H σειρά είναι ένα δημιούργημα του Ryan Murphy μαζί με τον Ian Brennan. Ο Murphy είναι γνωστός για την δημιουργία της σειράς American Horror Story” -στην οποία και πάλι πρωταγωνιστεί ο Evan Peters- αλλά και πολλές άλλες επιτυχημένες σειρές ενώ, συνολικά, έχει κερδίσει 6 Primetime Emmy Βραβεία ανάμεσα σε 36 υποψηφιότητες.

5. Αν η μουσική είναι για εσάς ένας σημαντικός παράγοντας σε σειρές και ταινίες, τότε στην συγκεκριμένη σειρά η μουσική δεν θα σας περάσει απαρατήρητη. Θέτοντας τον κατάλληλο τόνο στην ατμόσφαιρα κάθε σκηνής, η μουσική που έγραψε -και έπαιξε- για την σειρά ο Nick Cave με τον Warren Ellis πραγματικά ξεχωρίζει!

6. Συνολικά, η σειρά επιχειρεί να μη δώσει φωνή στον Jeffrey Dahmer και τα εγκλήματά του αλλά να καταδείξει τις πράξεις του και να εστιάσει στην καταστροφή που προκάλεσε στα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους, όπως και στο να δείξει πώς οι αρχές και η κοινωνία απέτυχαν πολλές φορές να τον εμποδίσουν. Αυτό, βέβαια, για κάποιους θεατές κρύβει και μια δραματοποίηση της κατάστασης αλλά ακόμη κι έτσι, σίγουρα, πετυχαίνει στο να μην συμπάσχουμε με τον Dahmer.

4 αποτρεπτικοί λόγοι για να μη δείτε την σειρά

1. Για πολλούς η σειρά έχει έναν αργό ρυθμό που δεν τους ωθεί να την ολοκληρώσουν. Αυτό βέβαια μπορεί σε κάποιους να αρέσει ή να μην γίνει και καθόλου αντιληπτό και άρα, υπάγεται αρκετά στο προσωπικό γούστο.

2. Οι διάφορες περίοδοι στην ζωή του Jeffrey Dahmer μπλέκονται στην αφήγηση με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε από την εφηβική του ηλικία στα τελευταία χρόνια που έδρασε και από εκεί κάπου ανάμεσα σε μια περίοδο που ζούσε με την γιαγιά του και πάει λέγοντας. Πάλι πρόκειται για κάτι εντελώς υποκειμενικό αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθεί. Για κάποιους αυτά τα διαρκή πισωγυρίσματα στον χρόνο λειτουργούν αποτρεπτικά ή και μπερδεύουν ενώ, στην αντίθετη πλευρά, μπορούν να θεωρηθούν και πιο ενδιαφέροντα καθώς δεν παρακολουθούμε με μια χρονολογική σειρά τα πράγματα, από την αρχή της ζωής του έως το τέλος, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για συμπόνοια προς τον Dahmer, μιας και ήδη έχουμε δει πολλές από τις απάνθρωπες δολοφονίες του.

"Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story"

“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story”

3. Αν και η σειρά δεν στοχεύει να δείξει με λεπτομέρεια τους φόνους και γενικότερα αιματοχυσία, υπάρχουν πιο σκληρές σκηνές, που ενδεχομένως να αποτρέψουν θεατές με ευαίσθητο στομάχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνα ντε Άρμας: Πώς το κορίτσι από τις φτωχογειτονιές της Αβάνας έγινε η πιο περιζήτητη σταρ του Χόλυγουντ12.09.2018

4. Υπήρχε μια αντίδραση από συγγενείς ενός θύματος που κάνουν λόγο για μια ακόμη χωρίς λόγο δημιουργία σειράς για ένα ζήτημα που εξακολουθεί να έχει επίδραση πάνω τους. Μάλιστα, η Rita Isbell, αδερφή του θύματος Errol Lindsey, δήλωσε τον Σεπτέμβρη σχετικά με την σκηνή που αναπαρίσταται η δήλωση που είχε κάνει στο δικαστήριο τότε πως “ένιωθα λες και το ξαναζούσα όλο από την αρχή. Έφερε πίσω όλα τα συναισθήματα που ένιωθα τότε. Αλλά, εγώ δεν είμαι άπληστη, και ακριβώς με αυτό έχει να κάνει αυτή η σειρά, το Netflix να προσπαθεί να πληρωθεί”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b