MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τζένα Ορτέγκα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ηθοποιό που ήρθε να δώσει νέα πνοή στην Wednesday Addams

Η Τζένα Ορτέγκα είναι ένα από τα πιο φρέσκα ανερχόμενα πρόσωπα της υποκριτικής και μόλις προσγειώθηκε στο Netflix για να δώσει νέα πνοή στον θρυλικό χαρακτήρα της Wednesday.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η Τζένα Ορτέγκα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα νέα πρόσωπα που θα απασχολήσουν το Χόλιγουντ τα επόμενα χρόνια, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση πρωτοεμφανιζόμενη. Από τα 9 της, η ηθοποιός ξετυλίγει το ταλέντο της και έχει πλέον στα 20 της χρόνια δοκιμαστεί σε όλα σχεδόν τα κινηματογραφικά είδη, από κωμωδίες μέχρι και θρίλερ.

Φέτος, έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του κοινού και να μας παρουσιάσει τη Γουένσντεϊ Άνταμς ξανά ιδωμένη, αυτή τη φορά μέσα από τη μοναδική ματιά του Τιμ Μπάρτον στη νέα σειρά του Netflix, «Wednesday».

Και παρότι οι προσδοκίες του κοινού είναι εξαιρετικά υψηλές μετά τη χαρακτηριστική ερμηνεία της Κριστίνα Ρίτσι στην κλασική πλέον ταινία «Οικογένεια Άνταμς», η Τζένα Ορτέγκα έχει το δικό της μυστικό επιτυχίας, το αποτέλεσμα του οποίου είναι πλέον διαθέσιμο στη συνδρομητική πλατφόρμα.

Photo: Instagram/@jennaortega

Ας την γνωρίσουμε όμως καλύτερα, μέσα από 10 πράγματα που ίσως και να μην ξέρετε για τη νεαρή ηθοποιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈβαν Πίτερς: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηθοποιό πίσω από τον σκοτεινό Τζέφρι Ντάμερ12.09.2018

1.Έχει 5 αδέρφια

Γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002, η Τζένα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας Ορτέγκα, η οποία έχει συνολικά 6 παιδιά!

2. Η υποκριτική της καριέρα ξεκίνησε με ένα βίντεο στο Facebook

Η Τζένα Ορτέγκα ήθελε ήδη από την ηλικία των 6 ετών να γίνει ηθοποιός, οι γονείς της όμως δεν το επέτρεπαν. Η τύχη όμως ήταν με το μέρος της, καθώς όταν 3 χρόνια αργότερα η μητέρα της κοινοποιούσε στη σελίδα της στο Facebook ενθουσιασμένη ένα βίντεο με τη Τζένα να απαγγείλει με μεγάλη επιτυχία έναν δραματικό μονόλογο, θα ξεκινούσε η πολυπόθητη καριέρα της. Το βίντεο αυτό λίγο αργότερα έπεσε στα σωστά χέρια, τα οποία και χάρισαν στην 9χρονη Ορτέγκα τον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά The Baby Bug.

3. Το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στο Iron Man 3

Το ταλέντο της Τζένα φάνηκε από νωρίς και έτσι η φιλόδοξη νεαρή ηθοποιός κατάφερε να κάνει το επίσημο μεγάλο κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ηλικία των 11 ετών. Μπορεί να ήταν ένας ολιγόλεπτος ρόλος στο Iron Man 3 της Marvel, όμως η εμπειρία των γυρισμάτων μίας τόσο εμπορικής ταινίας ήταν μοναδική και της έδωσε όσες γνώσεις χρειαζόταν για το μέλλον της, τις οποίες όπως δηλώνει «ρουφούσε σαν σφουγγάρι».

4. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Imagen

Μετά το Iron Man ήρθε η ευκαιρία να πρωταγωνιστεί στο Insidious: Chapter 2, η οποία ακολουθήθηκε και από άλλες συμμετοχές σε ταινίες και σειρές. Το 2016 όμως σημειώθηκε μία μεγάλη ανηφορική στροφή στην καριέρα της Τζένα Ορτέγκα, όταν έλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Η απίθανη Χάρλεϋ» της Disney. Η σειρά αυτή προβαλλόταν με μεγάλη επιτυχία επί 3 χρόνια και της χάρισε μάλιστα και το βραβείο Imagen για τη Καλύτερη Νεαρή Τηλεοπτική Ηθοποιό του 2018.

5. Έχει μεγάλη «πορεία» στο Netflix

Η Τζένα Ορτέγκα στο πλευρό του Πεν Μπάντζλι στη δεύτερη σεζόν του You. Photo Credits: Netflix

Η ενσάρκωση της Γουένσντεϊ Άνταμς στη νέα σειρά του Netflix «Wednesday» δε θα είναι η πρώτη επαφή της Τζένα Ορτέγκα με τη δημοφιλή συνδρομητική πλατφόρμα. Αντιθέτως, η ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες παραγωγές της, όπως τις σειρές You, Jane The Virgin, Richie Rich και τις ταινίες «The Babysitter: Killer Queen» και «Yes Day».

6. Χάρισε τη φωνή της στην πρώτη πριγκίπισσα της Disney με λατινική καταγωγή

Η Τζένα χάριζε για 4 χρόνια τη φωνή της στην πριγκίπισσα Ιζαμπέλ της παιδικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Έλενα του Άβαλορ», η οποία είναι η πρώτη σειρά της Disney στην οποία πρωταγωνιστούν Λατίνες πριγκίπισσες!

7. Είναι μία εν δυνάμει συγγραφέας/σεναριογράφος

Η Ορτέγκα, εκτός από ταλέντο στην υποκριτική έχει και στη συγγραφή. Συγκεκριμένα, όταν έχει ελεύθερο χρόνο προτιμά να τον περνά γράφοντας δοκίμια και σενάρια, τα οποία όπως έχει δηλώσει την βοηθούν πάντα να χαλαρώσει.

8. Έχει αξιόλογη φιλανθρωπική δράση

Μετά το χαμό του παππού της από AIDS, η ηθοποιός στηρίζει ένθερμα τη δράση του προγράμματος UNAIDS, ενώ διατηρεί και μία γενικότερη φιλανθρωπική δράση, πρεσβεύοντας θετικές στάσεις στο κοινό που την ακολουθεί.

9. Μελλοντικά θα την ενδιέφερε και μία καριέρα πίσω από τις κάμερες

Ένας από τους στόχους της Τζένα Ορτέγκα για το μέλλον είναι να καταφέρει να εργαστεί και πίσω από τις κάμερες. Η νεαρή ηθοποιός πάντα έδειχνε ενδιαφέρον για το πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας των γυρισμάτων, ενώ ένα από τα μεγαλύτερα της όνειρα είναι να σκηνοθετήσει μία δική της ταινία.

10. Μοιράζεται κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την… Γουένσντεϊ Άνταμς

Photo Credits: Netflix

Η Τζένα συχνά παραδέχεται πως είναι αρκετά σαρκαστική στην προσωπική της ζωή και αυτό ήταν το πρώτο χαρακτηριστικό της Γουένσντεϊ που λάτρεψε και ήξερε πως θα μπορέσει να φέρει εις πέρας. Πέρα από αγάπη για τον σαρκασμό όμως, η Γουένσντεϊ είχε αδυναμία και στο τσέλο, κάτι το οποίο η Ορτέγκα έμαθε στην πορεία να αγαπά και πλέον έχει γίνει ένα από τα λατρεμένα της μουσικά όργανα, το οποίο έμαθε να παίζει για τις ανάγκες των γυρισμάτων και τελικά της έγινε μία συνήθεια που θέλει να κρατήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWednesday: Ο Τιμ Μπάρτον συστήνει ξανά την οικογένεια Άνταμς στο απολαυστικό spin-off του Netflix12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b