Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΒόλτα στην πιο “χαλαρωτική” εγκατάσταση της πόλης; Επίσκεψη σε μουσείο; Ή μήπως εκδηλώσεις που μας βάζουν σε Halloween κλίμα; Αυτές είναι οι προτάσεις μας για διασκέδαση εντελώς δωρεάν, αυτό το Σαββατοκύριακο 31/10-01/11.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Ο Δήμος Π. Φαλήρου διοργανώνει μια συναυλία με τον Γιάννη Σαββιδάκη, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος). Με τη ζεστή φωνή του θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του όπως Το κορίτσι μου κοιμάται , Έχεις τον τρόπο, Δέκα Μάγισσες και με την κιθάρα του θα μας θυμίσει αξέχαστα νοσταλγικά ελληνικά αλλά και ξένα τραγούδια.
Σάββατο 31/10 στις 20:00
Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος

Στο κέντρο, σύνολο του Άγγελου Φρέντζου. Αριστερά, το έργο Chenuramakwara II της Kresiah Mukwazhi. Δεξιά, το γλυπτό Front Row του Helmut Lang
Για πρώτη φορά, η Vogue Greece προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή δράση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, όπου αρχειακό υλικό του περιοδικού συνυπάρχει με έργα σύγχρονης τέχνης και δημιουργίες οίκων μόδας, σε έναν ανοιχτό διάλογο. Η δράση A WORLD IN BETWEEN, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή, καλεί τον επισκέπτη σε μια βιωματική διαδρομή γύρω από την κατασκευή της εικόνας σήμερα, το craftsmanship και τη διαχρονική ομορφιά.
Ημέρες και ώρες: Σάββατο 31/10/2026, Δευτέρα 2/11/2026, Τετάρτη 4/11/2026: 10:00 – 17:00, Πέμπτη 5/11/2026: 10:00 – 20:00, Κυριακή 1/11/2026: 11:00 – 17:00, Ειδικά την Τρίτη 3/11/2026, που το Μουσείο είναι κλειστό, θα ισχύσει ειδικό ωράριο: 12:00 – 20:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Anatomy Crime & Horror International Film Festival γιορτάζει 10 χρόνια φεστιβαλικής παρουσίας και επιστρέφει στην Αθήνα για να γιορτάσουμε το Halloween με 13 πανελλαδικές πρεμιέρες από όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητος αστυνομικός κινηματογράφος, σκοτεινά θρίλερ και αυθεντικός τρόμος σε ένα πρόγραμμα που θα σας κρατήσει σε αγωνία.
Σάββατο 31/10 στις 20:00
Πολιτιστικός Χώρος ΦΟΥ Υμηττού, Α. Λεντάκη-Αμισσού 12
Η ανακαινισμένη Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας ανοίγει ξανά τις πόρτες της στη μουσική, με μια ξεχωριστή συναυλία μουσικών που έχουν συνδέσει την καλλιτεχνική τους πορεία με την ιστορία του Ωδείου. Στη σκηνή θα συναντηθούν καθηγητές, οι περισσότεροι από τους οποίους συνεργάζονται με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας από την ίδρυσή του, το 1989. Οι ερμηνείες τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και αξέχαστες μουσικές στιγμές. Ερμηνεύουν οι: Λητώ Θώμου πιάνο, Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος, Σταμάτης Μπερής τενόρος, Διονύσης Μαλλούχος πιάνο, Μαρία Κονταράτου – Μαριλένα Σπαχή πιάνο 4 χέρια, Γιάννης Παπαγιάννης όμποε, Κώστας Αυγερινός τρομπόνι, Μιχάλης Παπαπέτρου πιάνο, Νίκος Νικόπουλος φλάουτο, Γωγώ Ξαγαρά άρπα, Νίκος Μάνδυλας βιολί, Πόπη Μαλαπάνη πιάνο.
Σάββατο 31/10 στις 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41

Φωτογραφία: Εμμανούηλ Δημοσθένης Μπινυχάκης
Μία ημέρα πριν από την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Στρες, η εικαστική και ηχητική εγκατάσταση clinamen του Céleste Boursier-Mougenot μας προσκαλεί σε μια ανοιχτή εμπειρία ηρεμίας, στην ανακαινισμένη Onassis Mandra. Το clinamen, η εγκατάσταση με τους χιλιάδες επισκέπτες μας υποδέχεται την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η εγκατάσταση, που έχει παρουσιαστεί από την Bourse de Commerce – Pinault Collection στο Παρίσι μέχρι το Park Avenue Armory της Νέας Υόρκης, συνεχίζει να μαγεύει. Τρεις στρογγυλές πισίνες. Νερό σε κίνηση. Εκατοντάδες λευκά πορσελάνινα μπολ επιπλέουν ελεύθερα στο νερό. Πλησιάζουν το ένα το άλλο, απομακρύνονται και συγκρούονται απαλά, παράγοντας λεπτούς, κρυστάλλινους ήχους. Μια απρόβλεπτη μουσική συμφωνία, μια μικρή ανάπαυλα από τον ρυθμό της καθημερινότητας.
Κυριακή 01/11 στις 11:00–14:30 & 17:30–21:30
Onassis Mandra, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 2, Πλάκα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / George Girnas/Unsplash
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από 1η Νοεμβρίου έως και 31η Μαρτίου, ισχύει η δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα δημόσια μουσεία που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού για όλους τους επισκέπτες.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
- Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
- “15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
- «Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
- Ο Χρήστος Θηβαίος κάθε Παρασκευή στον Σταυρό του Νότου Plus