MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Ποιες ταινίες γνώρισαν τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως το 2022;

Από το «Top Gun: Maverick» έως το «Avatar: The Way of Water», αυτές είναι οι ταινίες που κατέλαβαν τις δέκα πρώτες θέσης του παγκόσμιου box office για το 2022.

Top Gun: Maverick
Monopoli Team

Με το 2022 να φτάνει στο τέλος τους, οι απανταχού κινηματογραφόφιλοι στρέφονται στο παγκόσμιο box office για να απαντήσουν στο ερώτημα ποιες ταινίες γνώρισαν άραγε τη μεγαλύτερη επιτυχία τη χρονιά που μάς πέρασε.

Μπορεί το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον μέχρι σήμερα να βρίσκεται στην ένατη θέση με τις εισπράξεις παγκοσμίως να φτάνουν τα 609.7 εκ. δολάρια, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει χαράξει πορεία να τα διπλασιάσει τον επόμενο μήνα σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση. Γεγονός που θα μπορούσε να την καταστήσει ως την τρίτη ταινία που καταφέρνει να ξεπεράσει το 1 δις στο box office μέσα στο 2022, ξεπερνώντας μάλιστα και τα τρία φιλμ της Marvel που κυκλοφόρησαν αυτή τη χρονιά.

«Avatar: The Way of Water»

Ενώ, αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, αυτό θα σημαίνει πως θα «νικήσει», επίσης, το «The Batman»Ματ Ριβς όπως και το «Jurassic World: Κυριαρχία» του Κόλιν Τρέβοροου. Όμως, θα δυσκολευτεί λίγο περισσότερο για την πρώτη θέση, την οποία καταλαμβάνει το «Top Gun: Maveric, το οποίο χάρη στη σταθερή και δυναμική του παραμονή στο box office, κατάφερε να συγκεντρώσει λίγο κάτω από 1.5 δις δολάρια.

Τη δεκάδα του παγκόσμιου box office με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες παγκοσμίως συμπληρώνουν η ταινία κινουμένων σχεδίων «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου» και τα blockbuster από την Κίνα «Moon Man» και «Water Gate Bridge»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στην COSMOTE TV: Οι ταινίες που μας βάζουν στο κλίμα12.09.2018

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα
  1. «Top Gun: Maverick» ($1.489 δις)
  2. «Jurassic World: Κυριαρχία» ($1.001 δις)
  3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness ($955.8 εκ.)
  4. «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου» ($939.4 εκ.)
  5. «Black Panther: Wakanda Forever» ($790 εκ.)
  6. «The Batman» ($770.8 εκ.)
  7. «Thor: Love and Thunder» ($761 εκ.)
  8. «Water Gate Bridge» ($626.5 εκ. )
  9. «Avatar: The Way of Water» ($609.7 εκ.)
  10. «Moon Man» ($460.2 εκ.)

Πηγή: Independent

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b