MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Wednesday: Ο Τιμ Μπάρτον συστήνει ξανά την οικογένεια Άνταμς στο απολαυστικό spin-off του Netflix

Το Netflix μόλις υποδέχτηκε το Wednesday, τη νέα spin-off υπερφυσική κωμική σειρά φαντασίας διά χειρός Τιμ Μπάρτον, η οποία μάς συστήνει ξανά τη Γουένσντεϊ Άνταμς, της… γνωστής cult οικογενείας των Άνταμς.

Wednesday. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η επαναστατική φωνή της οικογένειας Άνταμς δεν ήταν άλλη από τη Γουένσντεϊ, τη νεαρή ατρόμητη, ανέκφραστη και μακάβρια κόρη της Μορτίσια και του Γκόμεζ Άνταμς. Ο θρυλικός αυτός χαρακτήρας του Αμερικανού καρτουνίστα Τσαρλς Άνταμς που ζωντάνεψε για πρώτη φορά το 1991 από τη Κριστίνα Ρίτσι, έχει εδώ και χρόνια συνδεθεί με τη σκανταλιά, την επαναστατικότητα και τον δυναμισμό.

Την ίδια αυτή ατμόσφαιρα καλείται να μάς μεταδώσει τώρα και η Τζένα Ορτέγκα, ερμηνεύοντας με τον δικό της φρέσκο τρόπο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, στο Wednesday, τη νέα σειρά φαντασίας του Τιμ Μπάρτον που μόλις προσγειώθηκε στο Netflix.

Η πλοκή του Wednesday

Η Τζένα Ορτέγκα υποδύεται με περίσσιο ρεαλισμό τη Γουένσντεϊ Άνταμς στη νέα σειρά του Netflix, το Wednesday. Photo Credits: Netflix

Ο Τιμ Μπάρτον, γνωστός για τις δυστοπικές του ταινίες και την αγάπη του προς κάθε τι διαφορετικό, ήταν ο πλέον κατάλληλος για να ξανά δώσει πνοή στον ιδιαίτερο αυτό χαρακτήρα, που τελικά επιλέχθηκε να ζωντανέψει η Τζένα Ορτέγκα, στην οποία ο ρόλος ταιριάζει σχεδόν απόλυτα.

Και μιας και το τηλεοπτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπάρτον αναμένεται να φτάσει στην κορυφή της δημοφιλούς συνδρομητικής πλατφόρμας-και όχι αδίκως, μιας και η σκηνοθετική του ματιά δίνει στη σειρά τη μακάβρια και ταυτόχρονα διασκεδαστική χροιά που της χρειάζεται-, το κοινό πρέπει να ξέρει από την αρχή πως στο Wednesday θα γνωρίσει μέσα σε 8 επεισόδια μία πιο…ώριμη εκδοχή της Γουένσντεϊ Άνταμς, αν και ο κυνισμός και η παραξενιά της δεν πρόκειται να χαθούν.

Η Γουένσντεϊ, έχοντας αποβληθεί από οκτώ σχολεία μέσα σε πέντε χρόνια, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, όταν της δίνεται μία ευκαιρία να φοιτήσει στην ακαδημία Νέβερμορ. Το οικοτροφείο αυτό φιλοξενεί κάθε λογής μαθητές, ξεχωριστούς πάντα όμως, όπως και η Γουένσντεϊ.

Πιο συγκεκριμένα, το Νέβερμορ είναι μια ακαδημία «περιθωριακών» με τέσσερις βασικές κλίκες, τους Κυνόδοντες (βρικόλακες), τις Γούνες (λυκάνθρωπους), τα Λέπια (σειρήνες) και τις Πέτρες (γοργόνοι). Όπως μπορούμε βέβαια να φανταστούμε, η Γουένσντεϊ θα δυσκολευτεί να ενσωματωθεί σε κάποια από αυτές, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως δεν θα… κάνει τις γνωριμίες της.

Στο Wednesday του Netflix, η Γουένσντεϊ Άνταμς θα ξεκινήσει να φοιτά στο Νέβερμορ, την Ακαδημία στην οποία γνωρίστηκαν οι γονείς της όταν ήταν μαθητές. Photo Credits: Netflix

Η Ακαδημία λειτουργεί εδώ και 2 αιώνες και έχει βοηθήσει γενιές και γενιές να ανακαλύψουν και να ξεκλειδώσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών της Γουένσντεϊ. Τώρα, έρχεται και η δική της σειρά να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αφήσει για λίγο στην άκρη τις σκανταλιές, ακόμα και αν αυτό φαίνεται αδύνατο.

Οι προσπάθειες της Γουένσντεϊ να δαμάσει και να κατακτήσει τις διαισθητικές της ικανότητες και τα οράματά της, την βάζουν τελικά σε μία δυστοπική περιπέτεια, η οποία αφορά τις μυστηριώδεις άγριες δολοφονίες που τρομοκρατούν το Τζέριχο, την πόλη δίπλα στην ακαδημία, ενώ μάλιστα συνδέονται και με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς της.

Παίρνοντας τον ρόλο του ντετέκτιβ, η Γουένσντεϊ θα προσπαθήσει να φτάσει στο τέλος του μυστηρίου με συμμάχους τους νέους «φίλους» της, το «Πράγμα» και φυσικά την ατρόμητη αποφασιστικότητά της. Πέρα όμως από το περίεργο αυτό αιμοβόρο τέρας που μόνο η ίδια είχε την… τιμή να δει χωρίς να πεθάνει, η Γουένσντεϊ πρέπει να διαχειριστεί και τη ζωή της, η οποία συνέχεια αλλάζει, μιας και στο νέο της σχολείο κάθε μέρα είναι και μια νέα πρόκληση, αν και αυτό ίσως να ισχύει περισσότερο για τους γύρω της!

Οι χαρακτήρες που θα μάς απασχολήσουν

Η Ίνιντ και η Γουένσντεϊ, δύο εκ διαμέτρου διαφορετικοί χαρακτήρες, θα πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά ως συγκάτοικοι. Photo Credits: Netflix

  • Η Τζένα Ορτέγκα στο Wednesday έλαβε τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο και ήταν τελικά η πιο κατάλληλη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει, ώστε να δοθεί στον θρυλικό αυτόν κυνικό χαρακτήρα μία φρέσκια πνοή.
  • Η Έμμα Μάιερς στον ρόλο της Ίνιντ, υποδύεται την πολύ εύθυμη και κοινωνική συγκάτοικο της Γουένσντεϊ στην Ακαδημία, η οποία θα φέρει κάποιες αλλαγές στη ζωή της πρωταγωνίστριας, που ίσως τελικά και να βρήκε μία φίλη.
  • Ο Χάντερ Ντούχαν στον ρόλο του Τάιλερ, ενός νεαρού από το Τζέριχο, ο οποίος, παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με την ακαδημία Νέβερμορ, θα βοηθήσει τη Γουένσντεϊ στη διαλεύκανση του μυστηρίου που απειλεί την πόλη.
  • Η Κάθριν-Ζέτα Τζόουνς, στον ρόλο της Μορτίσια Άνταμς, μητρικής φιγούρας της οικογένειας Άνταμς, η οποία κρύβει εδώ και χρόνια ένα μυστικό που απειλεί να ταράξει τις ισορροπίες.
  • Ο Λούις Γκούζμαν στον ρόλο του Γκόμεζ Άνταμς, συζύγου της Μορτίσια και πατέρα της Γουένσντεϊ, ο οποίος έχει ένα σκοτεινό παρελθόν στο Νέβερμορ και το Τζέριχο γενικότερα.
  • Ο Φρεντ Άρμισεν στον ρόλο του Φέστερ, θείου της Γουένσντεϊ και εξίσου λάτρη της περιπέτειας, ο οποίος και θα βοηθήσει την ανιψιά του στον ρόλο της ως ντετέκτιβ.
  • Η Γκουέντολιν Κρίστι στον ρόλο της διευθύντριας του Νέβερμορ, η οποία είναι παλιά συμμαθήτρια κι αντίζηλος της Μορτίσια Άνταμς, συνεπώς δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τη Γουένσντεϊ.

Η… παλιά Γουένσντεϊ Άνταμς, Κριστίνα Ρίτσι, συμμετέχει στη σειρά στον ρόλο-έκπληξη της καθηγήτριας Θόρνχιλ. Photo Credits: Netflix

  • Η Κριστίνα Ρίτσι στον ρόλο-έκπληξη της καθηγήτριας Θόρνχιλ – που βέβαια δε θα μάς απασχολήσει ιδιαίτερα στην πλοκή (αν και κρύβει και αυτή τα δικά της επτασφράγιστα μυστικά) – θα ξυπνήσει όμως νοσταλγικές μνήμες από την original ταινία.

Στο σύνολό του πάντως, το Wednesday είναι μία διασκεδαστική και binge-worthy σειρά μυστηρίου, με έντονο το υπερφυσικό στοιχείο, χωρίς βέβαια να λείπουν και κάποιες splatter σκηνές. Η Τζένα Ορτέγκα φέρνει σε πέρας, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, τον δύσκολο ρόλο που της είχε ανατεθεί, να ξανά ζωντανέψει δηλαδή έναν θρυλικό cult χαρακτήρα, ενώ ο Τιμ Μπάρτον κάνει ηχηρή την επιστροφή του, δημιουργώντας ένα άρτιο και ευφάνταστο σκηνοθετικά αποτέλεσμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1899: Φρενίτιδα για τη νέα σειρά του Netflix από τους δημιουργούς του Dark12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b