MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΧΟΡΟΣ

Dancing, rolling, spinning, flying: Μια ενδιαφέρουσα δράση στο Διαπολιτισμικό σχολείο της Αθήνας

Παρακολουθήσαμε τη δράση Dancing, rolling, spinning, flying, μαζί με τους μαθητές του Διαπολιτισμικού σχολείου της Αθήνας και ζήσαμε μία ανανεωτική εμπειρία που μας γέμισε αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

| Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Monopoli Team

Φανταστήκαμε ένα διαφορετικό σχολείο, ίσως το σχολείο του μέλλοντος, όπου ο χορός και η χαρά της ζωής θα είναι μέρος της καθημερινότητας και η έκφραση της προσωπικότητας δεν θα βρίσκει κανένα εμπόδιο στη διαφορετικότητα.

Τι είδαμε

Το Dancing, rolling, spinning, flying, της ομάδα Still Pilgrim Paradox, φέρνει τον σύγχρονο χορό στο καθημερινό περιβάλλον των νεαρών μαθητών και θέτει ζητήματα σε σχέση με την παρουσία τους και την αλληλεπίδραση που λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτό.

Τέσσερις χορευτές, γεμάτοι ενθουσιασμό και διάθεση για επικοινωνία, συναντούν την ομάδα των μαθητών, μαζί με τη χορογράφο τους Στέλλα Φωτιάδη που συντονίζει με μοναδικό τρόπο τη δράση και μέσα σε λίγα λεπτά, ο χώρος γεμίζει με κίνηση, απρόσμενους μουσικούς ήχους και χρώματα.

Επιστρέφοντας στο πεδίο των συναντήσεων…

Αφήνοντας πίσω την εμπειρία της πανδημίας των προηγούμενων μηνών, οι Still Pilgrim Paradox, επανέρχονται, αναζητώντας εκ νέου τη χαρά της ζωντανής παρουσίας και της επαφής. Το σχολικό περιβάλλον, συνδεδεμένο κατά κύριο λόγο με την κατάκτηση δεξιοτήτων, μετατρέπεται σε ένα περιβάλλον συναντήσεων, βιωμάτων και αλληλεπιδράσεων.

Οι χορευτές, μοιάζουν να ξεπηδούν μέσα από τον κύκλο των μαθητών, ηλικιακά και ενδυματολογικά, βρίσκονται κοντά στους νεαρούς θεατές τους και η δυναμική τους ανατρέπει το σχολικό κλίμα, μετατρέποντάς το σε εορταστικό.

Η παράστασή τους, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η αναζήτηση της χαράς στην καθημερινή ζωή, στη μαγεία της συναναστροφής, στη συνειδητοποίηση της ευχαρίστησης που μας προσφέρει η ίδια η ζωντανή μας παρουσία μέσα στον χώρο και στο ανθρώπινο σύνολο.

Οι τέσσερις χορευτές, Άννα Ανουσάκη, Αναστασία Βαλσαμάκη, Aidi Ormeni και Άγγελος Πρεκατσουνάκης, ξεδιπλώνουν τη δική τους διαφορετικότητα, επάνω στην αυτοσχέδια σκηνή τους. Καθένας τους προέρχεται από ένα ξεχωριστό κινησιολογικό περιβάλλον και ειδικεύεται σε ένα διαφορετικό στυλ χορού, από τον σύγχρονο χορό έως το street dance, όμως ακόμα και όταν ακολουθούν το ίδιο στυλ κίνησης, δεν παύουν να διαφέρουν, καλώντας μας να πάρουμε μέρος, χωρίς δισταγμό, σε αυτό το συνεχές ταξίδι στο οποίο όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι διαρκώς αναζητάμε τρόπους συνάντησης, ανάμεσα και μέσα από τις διαφορές μας.

Χορεύοντας υπό τη συνοδεία σύγχρονων ήχων, αλλά και υπό τους ήχους μπαρόκ μουσικής, αποδεικνύουν πως η αλληλεπίδραση δεν έχει φραγμό και δεν ακολουθεί κανέναν κανόνα.

Περνώντας στη δράση!

Η δράση συνεχίζεται με συζήτηση ανατροφοδότησης μεταξύ των χορευτών και των μαθητών και ολοκληρώνεται με κινητικά και ζωγραφικά παιχνίδια και κινητικό αυτοσχεδιασμό στον οποίον λαμβάνουν μέρος από κοινού, μαθητές, χορευτές, ακόμα και εκπαιδευτικοί, ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους μέσα σε ένα κλίμα γιορτής.

Τα παιδιά καλούνται να πάρουν μέρος στη ρευστή περιπέτεια της συνάντησης και της αλληλεπίδρασης, να κινηθούν, να χορέψουν, να σκεφτούν, να εκφραστούν ελεύθερα, να ζωγραφίσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι της αλληλεπίδρασης στη ζωή, με στόχο την ίδια την ευχαρίστηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Dancing, rolling, spinning, flying»

Χορογραφία και οργάνωση δράσης: Στέλλα Φωτιάδη
Ερμηνεία και συν-δημιουργία: Άννα Ανουσάκη, Αναστασία Βαλσαμάκη, Aidi Ormeni, Άγγελος Πρεκατσουνάκης
Δραματουργός και σύμβουλος δράσης: Παρασκευή Τεκτονίδου
Μουσική σύνθεση – μίξη: Κατερίνα Παπαχρήστου
Mastering: Richard Koenig
Video και φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Με την οικονομική υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την οικονομική υποστήριξη του Flux Laboratory Athens και σε συνεργασία με το Duncan Dance Research Center.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b