MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  Διάφορα

  Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης: Έκθεση της Debra Rapoport στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

  Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη φιλοξενεί, από τις 12 Φεβρουαρίου 2020, την έκθεση της Debra Rapoport, «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης»: Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα & Τάσεις της Μόδας.

  Φωτογραφία: Aris Cohen
  Φωτογραφία: Aris Cohen
  Monopoli Team

  Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη παρουσιάζει την έκθεση της Debra Rapoport, «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης», από τις 12 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 12 Απριλίου 2020, σχετικά με τις τάσεις της μόδας, την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα. Για την έκθεση, η καλλιτέχνης επέλεξε έργα της προσωπικής της συλλογής που επιδεικνύονται σε συνδυασμό με την φωτογραφική κάλυψη γνωστών φωτογράφων μόδας.

  Εγκαίνια, ξενάγηση & εργαστήριο

  Εγκαίνια: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου | 18.00 – 21.00 | Meet the artist: Με την παρουσία της καλλιτέχνιδος, Debra Rapoport. Ξεναγήσεις: Σάββατο 7 Μαρτίου, Ώρα: 11:00, Ιωάννα Λαλαούνη. Νύχτα Πολιτισμού: Παρασκευή 20 Μαρτίου, Ώρα: 18:00-21:00 (Απαιτείται κράτηση). Workshop – Join the artist: Σάββατο 15.2.2020, Ώρα: 11:00-14:00 «Recycling & Sustainability with Debra Rapoport»

  Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης: Έκθεση της Debra Rapoport στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

  Φωτογραφία: Saba Fine Art Photo

  «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης»: Η Έκθεση

  Με την παρούσα έκθεση, «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης», το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη ευελπιστεί να φέρει στην Αθήνα, ένα μέρος αυτού του μοναδικού καλλιτεχνικού ρυθμού της καλλιτέχνιδος. Με το ανεξάντλητο ταλέντο της, προκαλεί τις συμβατικές απόψεις για την ομορφιά και τη γήρανση, εμμένοντας, με αυξανόμενο πάθος στη νεότητα.

  Τα αεικίνητα χέρια της μεταμορφώνουν σωρεία υλικών σε αντικείμενα που καταθέτουν την ελευθερία της έκφρασης του 21ου αιώνα. Το αποτέλεσμα φαίνεται και από τη σπάνια συλλογή πολύχρωμων ρούχων, καπέλων και κοσμημάτων που στη συνείδηση του Ευρωπαίου θεατή εκπροσωπεί τους ακτιβιστές καλλιτέχνες της Νέας Υόρκης. Άλλωστε με την επιλογή μη-παραδοσιακών, ευτελών, «επαναπροσδιορισμένων» υλικών, και πραγματευόμενη έννοιες όπως η ανακύκλωση οδηγούμαστε στην μελέτη έργων που αξίζει να αξιολογηθούν στο σύνολο τους.

  Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης

  Φωτογραφία: Susie Lang

  Με το βλέμμα στην ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα

  Με την ενημέρωση στα media να παραχωρεί ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος σε ηχηρά θέματα, όπως η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα, η Debra Rapoport, έχει ήδη εφαρμόσει και θεσμοθετήσει σαν μόδα το δικό της στυλ στη Νέα Υόρκη. Οι δημιουργίες της επιδεικνύουν μια σπάνια κατηγορία καλλιτεχνικού ταλέντου που εφαρμόζει σε χρωματιστές, σχεδόν γλυπτές χειροτεχνίες, με τη χρήση τυχαίων ευρημάτων και υπολειμμάτων αντικειμένων. Στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Αμερικής, η Debra έχει εδραιωθεί, καθώς χαίρει της αναγνώρισης σημαντικών Μουσείων, τα οποία και κατέχουν στις συλλογές τους έργα της, ενώ στο Instagram οι οπαδοί της, δείχνουν ξεκάθαρα το θαυμασμό τους για την παράδοξη, συχνά αντικομφορμιστική, παρουσίασή της.

  Φωτογραφία: Denton Taylor

  Ο προσωπικός χώρος της καλλιτέχνιδος

  Η Debra Rapoport, ζει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Το διαμέρισμά της βρίσκεται στο απαράμιλλο Westbeth Artists Housing and Center for the Arts, ένα ιστορικό κτήριο στο οποίο στεγάζονται καλλιτέχνες με προνομιακό ενοίκιο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρίσκονται και να εργάζονται στο κέντρο της μητρόπολης. Ο προσωπικός της χώρος, έχει διαμορφωθεί σε ένα ζωντανό εργαστήριο. Κάθε γωνιά του διαμερίσματος, μαρτυρά τη συνεχή σμύλευση της καλλιτέχνιδος σε νέες κατασκευές. Οι δημιουργίες ξεπερνούν τη φαντασία του επισκέπτη και εισέρχονται στη σφαίρα της διαρκούς αναζήτησης για ελευθερία, πάντοτε, όμως, με σεβασμό  προς το περιβάλλον.

  Το ιδιαίτερο στυλ της Debra Rapoport

  Αντίθετα με τους περισσότερους δημιουργούς, η Debra ό,τι κατασκευάζει το προβάρει και τελικά το φορά. Καθημερινά, θα βρούμε τη Debra να ταιριάζει τις δημιουργίες της σε «συνολάκια» που θα τη στολίσουν στις εξορμήσεις της στις λεωφόρους της Νέας Υόρκης. Η προσοχή στο ντύσιμό της δεν διαφέρει αν θα επισκεφτεί το παντοπωλείο της γειτονιάς ή αν θα βρεθεί σε εορταστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές συνεστιάσεις. Στην πιο συντηρητική κοινωνία της νοτιοανατολικής Ευρώπης, σπάνια συναντούμε μια παρόμοια παρουσία και αν αυτό συμβεί, θα αναγνωρίσουμε το «Νεοϋορκέζικο» στυλ που αντανακλά τη μόδα της «πόλης που ποτέ δεν κοιμάται» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Καλλιτέχνης: Debra Rapoport
  Χώρος: Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα.
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 12 Φεβρουαρίου 2020 έως 12 Απριλίου 2020.
  Είσοδος: Γενική Είσοδος: 5 € | Φοιτητές, Συνταξιούχοι και Ειδικές Ομάδες: 4 € | Ελεύθερη Είσοδος: • Κάθε Σάββατο (εκτός ειδικών ξεναγήσεων) • 18 Μαΐου • τον μήνα Αύγουστο • 4 Οκτωβρίου (Γενέθλια Ημέρα ιδρυτή του ΜΚΗΛ, Ηλία Λαλαούνη) • τον μήνα Δεκέμβριο (μόνο για Έλληνες επισκέπτες)
  Πληροφορίες Χώρου: Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +30 210-9221044, +30 210-9239709. Email: [email protected] | http://www.lalaounis-jewelrymuseum.gr/el/arxiki/
  Περισσότερα από ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast