Ο Γιώργος Αβραμίδης επιστρέφει στην Αθήνα, για ένα μόνο live στο club του Σταυρού του Νότου, με μουσική και τραγούδια από όλη την δισκογραφία του, με special guest την Αλεξάνδρα Σιετή.
Ο Γιώργος Αβραμίδης επιστρέφει στην Αθήνα, για ένα μόνο live στο club του Σταυρού του Νότου, με μουσική και τραγούδια από όλη την δισκογραφία του, με special guest την Αλεξάνδρα Σιετή.
Το πρόσωπο ως δείκτης της ανθρώπινης ψυχής αναβιώνει μέσα από τα έργα 27 σύγχρονων εικαστικών που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση «Vultus est index animi» που εγκαινιάζεται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.
Στην έκθεση του Γιάννη Παπαδόπουλου με τον τίτλο «Neo Tropical» η φύση καταλαμβάνει τον χώρο της γκαλερί Kalfayan δημιουργώντας ένα μετα-τοπίο.
Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με 24 εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη Κύπρο παρουσιάζουν, στην Chili Art Gallery, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Παλίμψηστα Μνήμης».
Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» την ατομική έκθεση της Ελένης Κρίκκη με τίτλο «Ma» (στα ιαπωνικά ο αρνητικός χώρος), που περιλαμβάνει έργα της από το 2017 μέχρι σήμερα.
Το «Λόφος art project» παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας, βιβλίων, αφιερωμένη στο πολυδιάστατο έργο του ποιητή, συγγραφέα, δημοσιογράφου Γιώργου Δουατζή, υπό τον τίτλο «Κοινός τόπος».
«Μυστήριο 15 Το Ανοιχτό Μουσείο», ένα πολυεπίπεδο εκθεσιακό έργο από τη Βάνα Ξένου που αναδεικνύει τα πολλαπλά αφηγήματα της Ελευσίνας, παρουσιάζεται στον χώρο πολιτισμού ΙΡΙΣ.
Η έκθεση της Νίνας Παπακωνσταντίνου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Τανιζάκι «Το Εγκώμιο της σκιάς» και επιχειρεί, σχεδιασμένη ως εικαστική μυθοπλασία, να δημιουργήσει ένα «χώρο» συνομιλίας μεταξύ του Ιάπωνα συγγραφέα και του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Στους δύο χώρους του Πολύτροπον, στα Καλύβια Αττικής, θα δούμε πάνω από 70 έργα από τη συλλογή του Γαβρίλου Μιχάλη, των καλλιτεχνών Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Αλεξίου, Αχιλλέα Απέργη, Γιάννη Γαΐτη, Γιάννη Δημητράκη, Όπυς Ζούνη, Άννυς Κωστοπούλου, Γιώργου Ζαζόγκα, Γιώργου Λάππα, Παύλου και Φούλας Σακέλη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται πτυχές της ιστορίας των Κυκλάδων, όπως αυτές τεκμηριώνονται μέσα από τα γυναικεία μαρμάρινα ειδώλια που δημιούργησαν οι νησιωτικές κοινωνίες της τρίτης χιλιετίας π.Χ.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση που διερευνά την καλλιτεχνική δημιουργία ενάντια στον ολοκληρωτισμό και την προσπάθεια επανίδρυσης της Δημοκρατίας σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970.
Την αναδυόμενη έκθεση «Grand Tour», με 17 σημαντικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα από την Κυβερνητική Συλλογή Τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζουν, ανάμεσα στα εκθέματα τους, το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και η Πινακοθήκη Γκίκα.
Η έκθεση «Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε το 2016-217 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, γίνεται διαθέσιμη διαδικτυακά από τις 15 Νοεμβρίου.