MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΑΤΡΟ

Οι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”

Επιλεκτικός οδηγός με τις θεατρικές παραγωγές που τελειώνουν λίγο πριν το Πάσχα.

@Μαρίζα Καψαμπέλη.
author-image Στέλλα Χαραμή

«Στο τέλος της μέρας» και, κυριολεκτικά, στο τέλος της σεζόν μπορούμε να πούμε πως δεν ήταν μια κακή χρονιά για την ελληνική θεατρική παραγωγή. Μέσα στη γνώριμη πλημμύρα των παραστάσεων από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, υπήρχαν ενδιαφέρουσες και κάποιες, πολύ ενδιαφέρουσες, απόπειρες. Για όσες άντεξαν ολόκληρη τη θεατρική αλλά και εκείνες που τερματίζουν, παραδοσιακά, την Κυριακή των Βαϊων, ένας επιλεκτικός οδηγός με όσες προλαβαίνετε να δείτε τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

«The Humans» στο Θέατρο Mουσούρη

@Ελίνα Γιουνανλή.

Η σκηνοθετική απόπειρα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο είδος της σύγχρονης κοινωνικής δραμεντί δικαιώνεται για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά με αφορμή το βραβευμένο κείμενο του Στίβεν Κάραμ που, δομημένο σε μια τσεχωφική προβληματική, αποκαλύπτει τους φόβους της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας: Φτώχεια, αποτυχία, μοναξιά, συντηρητισμός. Μια εύρυθμη αφήγηση πλέκεται γύρω από τις σχέσεις των χαρακτήρων και τις ποιότητες των ερμηνειών. Οι Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ειρήνη Μακρή, Μαρία Πετεβή – ‘απογειώνουν’ την παράσταση στη σφαίρα του γήϊνου και του απτού.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ξένια Καλογεροπούλου θυμάται, κοιτάζοντας στο μέλλον12.09.2018

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» στο θέατρο Μπέλλος

@Ελίνα Γιουνανλή

Ο σπουδαίος αυτοεξόριστος Ρουμάνος Ματέϊ Βίζνιεκ σκύβει πάνω από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, καταγράφοντας στιγμές της μεταπολεμικής περιόδου και της εύθραυστης ειρήνης που έχει πια επιβληθεί στα, πάλαι ποτέ, γιουγκοσλαβικά εδάφη: Οι κάτοικοι επιστρέφουν στις βομβαρδισμένες εστίες τους, αναζητώντας ίχνη που μαρτυρούν τα λείψανα των στρατιωτών παιδιών τους. Ανατρέχοντας σε αυτό το οδυνηρά επίκαιρο κείμενο η Αικατερίνη Παπαγεωργίου ισορροπεί σοφά και επιδέξια στις υφολογικές αντιφάσεις του, αναδεικνύοντας τη φρίκη της ανθρώπινης φύσης και τα αβάσταχτα δεινά του πολέμου. Καθοδηγεί δε, μια άξια ομάδα ερμηνευτών – Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Τάσος Λέκκας, Αλέξανδρος Βάρθης, Ισιδώρα Δωροπούλου – που, με αυταπάρνηση, υπογραμμίζουν τις ποιότητες του έργου και δίνουν σάρκα και οστά στις εκφάνσεις ενός κατακερματισμένου κόσμου.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Ο Γλάρος» στο θέατρο Προσκήνιο

@Γκέλυ Καλαμπάκα.

Η αλληλουχία δύο σκηνοθεσιών στο έργο Αντόν Τσέχωφ (τέσσερις μαζί με τις προγενέστερες «Τρεις αδερφές» και το νεανικό του «Ιβάνοφ») αναβαθμίζει την ενασχόληση του Δημήτρη Καραντζά σε μελέτη. Οι καρποί της ήταν φανεροί, τόσο στον περσινό «Θείο Βάνια», όσο και στο φετινό «Γλάρο», όπου αφουγκράζεται σε βάθος την εκπλήρωση της επιθυμίας που παραμένει σε βασανιστική εκκρεμότητα: Την κούραση, τη μελαγχολία, το υπαρξιακό τέλμα των ανθρώπων, την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Επί σκηνής, μια ομάδα πρωταγωνιστών η οποία, στην πλειονότητα της, συναντά με ειλικρίνεια τις ίδιες ψυχικές ποιότητες. Είναι οι Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Μανώλης Μαυροματάκης, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Μαρία Φιλίνη, Δρόσος Σκότης, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Γιώργος Ζυγουρής.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Έγκλημα και τιμωρία» στο θέατρο Πορεία

@Μαρίζα Καψαμπέλη.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ανάγνωση του κλασικού ψυχαναλυτικού μυθιστορήματος του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό θέατρο. Ο Δημήτρης Τάρλοου με μια νέα ερμηνεία του έργου από τον Θανάση Τριαρίδη – και όχι απλώς μια θεατρική μεταφορά – δημιουργεί μια παράσταση με συμπαγή σκηνοθετικό προσανατολισμό, αισθητικά παραγωγική, και με πολύ καλές ερμηνείες από τους βασικούς πρωταγωνιστές του. Στο δίπολο Ρασκόλνικοφ – Πορφύρη συναντάμε με αξιώσεις τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και το Δημήτρη Ήμελλο και μαζί τους τους τη Μαριάννα Πουρέγκα στο ρόλο της Σόνια, τη Σοφία Σεϊρλή ως Πουλχερία, τη Στέλλα Βογιατζάκη ως Ντούνια, τον Αλέξανδρο Μαυρόπουλο ως Ραζουμίχιν και τον εκρηκτικό Δημήτρη Μπίτο ως Σβιντριγκάιλοφ.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Σαράντης: Ο Συρανό, στη δική μου ψυχή, είναι η αντίσταση σε καθετί σκοτεινό12.09.2018

«Συρανό» στο Θέατρο Αλκυονίς

@Ελίνα Γιουνανλή

Από τη μια, οι απαράμιλλες αρετές της ιστορίας και της ποιητικής γλώσσας του Συρανό, αυτής της ιστορικής φυσιογνωμίας από την οποία άντλησε και ο Εντμόν Ροστάν δημιουργώντας ένα αριστούργημα του έμμετρου ομοιοκατάληκτου στίχου που αποθεώνει την αναμέτρηση ενός μοναχικού ανθρώπου με την σκληρότητα της κοινωνίας. Από την άλλη, η, καλά δομημένη, πρωταγωνιστική ομάδα – Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Χανακούλας, Ιάσονας Παπαματθαίου – με τον σαρωτικό Μιχάλη Σαράντη στον επώνυμο ρόλο. Φαίνεται πως αυτές οι συναντήσεις, έδωσαν μια γενναία ώθηση στο Γιώργο Νανούρη να παραδώσει την πιο καλοφτιαγμένη σκηνοθεσία του, που κλείνει το μάτι σε ευρηματικές ιδέες και συνάμα κρατά γειωμένη την σχέση του με το κλασικό κείμενο. Όλα αυτά κορυφώνονται σε μια απολαυστική αλλά και συγκινησιακά φορτισμένη παράσταση που αφορά τόσο το μεγάλο όσο και το πιο εκπαιδευμένο κοινό.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Ευαγγελάτου: Δεν είμαι quitter, δεν τα παρατάω12.09.2018

«Ληρ» στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

@Ελίνα Γιουνανλή

Η πιο πρόσφατη συνάντηση της Μπέτυς Αρβανίτη και του Στάθη Λιβαθινού ευτυχεί. Καταρχάς, γιατί φέρνει στο φως μια σπουδαία ερμηνεία της πρώτης στο ρόλο του Ληρ: Του επιπόλαιου βασιλιά που τώρα, στο κατώφλι του γήρατος, δρα κάτω από άστατες ψυχικές διαθέσεις. Κατά δεύτερον, γιατί η διασκευή-προσαρμογή της θηριώδους τραγωδίας του Σαίξπηρ (από τον Στρατή Πασχάλη) σε μια παράσταση για οκτώ πρόσωπα και η σκηνοθετική διαχείριση του Στάθη Λιβαθινού σε αυτό το υλικό, καρποφορεί σε μια πυκνή τραγωδία δωματίου. Παίζουν ακόμα οι Νίκος Αλεξίου, Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Σιμάτου κ.α.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο στοίχημα Αρβανίτη – Λιβαθινού: Ένας «Ληρ» δωματίου12.09.2018

«Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ

@Ελίνα Γιουνανλή

Δύσκολο το εγχείρημα που ανέλαβε ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς: Να μετατρέψει το «Underground» – το εμβληματικό βιβλίο του Ντούσαν Κοβάσεβιτς για τα ιστορικά γεγονότα που όρισαν την τύχη της Γιουγκοσλαβίας επί 60 χρόνια – σε θεατρική παράσταση. Είχε αφενός, ως ‘ανταγωνιστικό’ σημείο αναφοράς, την ομώνυμη κινηματογραφική αναφορά του Εμίρ Κουστουρίτσα κι αφετέρου έπρεπε να βρει τη γλώσσα με την οποία απέδιδε την πολιτική, σουρεαλιστική αλληγορία του πρωτότυπου. Πέτυχε, όμως, την ισορροπία ανάμεσα στους κανόνες μιας πληθωρικής παραγωγής και στην παράσταση που αναστοχάζεται τη γεωπολιτική εφαρμογή του καπιταλισμού και τις ματαιώσεις του κομμουνισμού. Καθοριστικές και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών Αλεξάνδρας Αϊδίνη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου Γιάννη Τσορτέκη αλλά και της υπόλοιπης διανομής: Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Γιώργος Μακρής, Εμαννουήλ Κοντός κ.α.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Ο Ρόζενγκρατς και ο Γκίλντερστερν είναι νεκροί» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

@Ελίνα Γιουνανλή

Το, σπάνια παιζόμενο, ανανεωτικό – στο χώρο της συγγραφής του παραλόγου – θεατρικό έργο του Τομ Στόπαρντ ανεβαίνει από το Στάθη Λιβαθινό σε μια ισορροπημένη ανάγνωση που αναδεικνύει τις πολλές νοηματικές στοιβάδες του: Ο αναποδογυρισμένος μύθος του ΄Αμλετ, μέσα από τα μάτια δύο υπηκόων του, αντιπαραβάλει τα μεγέθη εξουσιαζόμενου – εξουσιαστή, ρίχνοντας τους προβολείς στον αυλικό και όχι στο βασιλιά. Σχολιάζοντας, συνάμα, τους μηχανισμούς του θεάτρου. Υποβλητική ατμόσφαιρα, έντονη θεατρικότητα και έμφαση στο τραγικό χιούμορ περιβάλλουν το ασκημένο ensemble του σκηνοθέτη. Ωστόσο, ο Νίκος Καρδώνης ως Γκίλντενστερν και ο Βασίλης Ανδρέου ως Ρόζενγκρατς ξεχωρίζουν ερμηνεύοντας τους ήρωες τους μέσα από το φακό του θεάτρου του Μπέκετ, ως άλλοι Βλαντιμίρ και Εστραγκόν. Ερμηνευτικά, ξεχωρίζει και ο Άρης Τρουπάκης για την πληθωρική σατιρική επιδεξιότητα με την οποία υποδύεται το θιασάρχη.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«The doctor» στο Αμφιθέατρο

@Βάσια Αναγνωστοπούλου

Μακράν, η πιο καίρια επιλογή σύγχρονης δραματουργίας της σεζόν. Το βραβευμένο έργο του Βρετανού Ρόμπερτ Άϊκ – που αποτελεί μεταγραφή ενός παλιού (τολμηρού για την εποχή του) θεατρικού έργου του Άρθουρ Σνίτζλερ – θέτει διαδοχικά και απνευστί τα βασικότερα θέματα που βρίσκονται σήμερα στο δημόσιο διάλογο: Τις θρησκευτικές και φυλετικές διακρίσεις, την επιστημονική ηθική, το cancel culture, την άνοδο του συντηρητισμού, την υστερία του δικαιωματισμού και της κοινωνικής δικτύωσης. Στα χέρια της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που ακολουθεί πιστά τις συγγραφικές οδηγίες, αναδεικνύεται σε μια, επί σκηνής, ωρολογιακή βόμβα σκηνοθετημένη με διαύγεια, σασπένς, αμεσότητα. Η Στεφανία Γουλιώτη σε μια ρεσιταλική ερμηνεία και μαζί της οι Νίκος Χατζόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αμαλία Νίνου, Ορόρα Μαριόν, Μαριάννα Δημητρίου κ.α.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Η καρδιά του σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός

@Γιώργος Καπλανίδης

Αν και η νουβέλα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ έχει, αρκετές φορές, τροφοδοτήσει θεατρικά ανεβάσματα στην παγκόσμια σκηνή, στο ελεύθερο ελληνικό θέατρο σπάνια συναντάμε ένα τόσο πυκνό υφολογικά και νοηματικά υλικό. Η ιστορία του φημισμένου καθηγητή Πρεομπραζένσκι που μεταμοσχεύει ανθρώπινα μέλη (από το σώμα ενός προλετάριου) σ’ έναν πεινασμένο σκύλο εμπνέει μια υπερεαλιστική, σαρκαστική, ονειρική αλλά και βαθιά πολιτική ματιά στην Έφη Μπίρμπα – εξίσου πολυεπίδη με την ιστορία του Μπουλγκάκοφ. Άρτιο σκηνικό οικοδόμημα σε κάθε του κατασκευαστική πτυχή κι ένα ακόμα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του εξανθρωπισμένου τετράποδου. Μαζί του, σπουδαίοι οι Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Σπύρος Δέτσικας.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Η προξενήτρα» στο Εθνικό Θέατρο

@Πάτροκλος Σκαφιδάς

Μια κλασική αμερικανική φάρσα από το Θόρντον Ουάϊλντερ λάμπει στα χέρια του Θωμά Μοσχόπουλου, καθώς καταφέρνει να αναδείξει τις λεπτές αποχρώσεις της πολιτικής σάτιρας που εισάγει ο συγγραφέας, τοποθετώντας τις σε ένα πολύ ωραίο αισθητικό περίβλημα. Φυσικά, έχει έναν άξιο θίασο στη διάθεση του, που τονώνει τη δυναμική της παράστασης: Το δίδυμο Γαλήνης Χατζηπασχάλη και Σίμου Κακάλα στο ρόλο της προξενήτρας και του δύστροπου γαμπρού, αντίστοιχα ενώ πολλοί ωραίοι προβάλλουν οι Ευδοκία Ρουμελιώτη, Θανάσης Δήμου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ράνια Οικονομίδου, Φώτης Στρατηγός.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Τανκ/Όλη νύχτα εδώ» στο Θέατρο Τέχνης

@Φώτης Σκουρλέτης

Η μοναδική παραγωγή της χρονιάς που τροφοδοτείται από τη μεγάλη επέτειο των 50 ετών από τη Μεταπολίτευση. Δεν διακρίνεται, ωστόσο, για τη μοναδικότητα της, όσο για την αλήθεια και την ουσία με την οποία επανέρχεται στο ιστορικό συμβάν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – το οποίο και σήμανε την πτώση της Χούντας. Ο Μάνος Βαβαδάκης καταφεύγει στην καταγραφή του Ιάσονα Χανδρινού και με την ομάδα Mataroa τη μετατρέπει σε μια ζωντανή δραματουργία και μια ακόμα πιο ζωντανή αφήγηση γύρω από την αξία της πολιτικής θέσης και στάσης ζωής. Επί σκηνής και ο ίδιος σε φορτισμένες ερμηνείες όπως και η Κατερίνα Παπανδρέου και Κατερίνα Πατσιάνη.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

«Ονειρόδραμα» στο Εθνικό Θέατρο

@Karol Jarek

Η διανοητική και ψυχική περιπέτεια του ανθρώπου με όρους ονείρου: Το στριφνό, αινιγματικό και άκρως φιλοσοφικό έργο από την εποχή συγγραφικής ωριμότητας του Αυγούστου Στρίντμπεργκ – μια καθαυτή τολμηρή επιλογή έργου που έκανε φέτος το Εθνικό – αναπαρίσταται μετά από την εξαντλητική μελέτη στη φόρμα της χορικότητας. Η Γεωργία Μαυραγάνη αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, την ευχέρεια της να δημιουργεί παραγωγικές μορφές θεατρικής συλλογικότητας και να καθοδηγεί ερμηνείες στο βάθος και τη συγκίνηση του λόγου, εμμένοντας στην εικαστική λιτότητα. Με τους τους Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Τσιμά, Βασίλη Καραμπούλα, Θανάση Δόβρη, Παναγιώτη Παναγόπουλο Ελίνα Ρίζου, Μαριάμ Ρουχάτζε κ.α.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαριάννα Πουρέγκα: Διεκδίκησα σθεναρά να είμαι στο χώρο12.09.2018

«Εσύ, η ζωώδης μηχανή» στο Rabbithole

@Αναστασία Γιαννάκη

Στη λοξή βιογραφία από την Ελένη Σικελιανός, με θέμα την τρομερή γιαγιά της, Ελένη Παπαμάρκου ανατρέχει η σκηνοθέτις Τώνια Ράλλη. Η ιστορία μιας αντισυμβατικής γυναίκας, χορεύτριας του μπουρλέσκ και περιπλανήτριας που έζησε μια πολυτάραχη ζωή, γνωστή ως το Κορίτσι Λεοπάρδαλη στην Αμερική του ’40 αποτυπώνεται σε μια ονειρική, σχιζοφρενική παράσταση με έξι γυναίκες πρωταγωνίστριες που διαδέχονται η μία την άλλη στις μεταμορφώσεις. Η Τώνια Ράλλη σκηνοθετεί τις Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Κωνσταντίνα Σκανδάλη, Χρυσάνθη Φύτιζα, Athena Wasborn.
Τελευταία παράσταση 28 Απριλίου

Παίχτηκαν για – δεύτερη (ή και τρίτη) σεζόν – και κατεβαίνουν:
  • «Goodbye, Lindita» σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι. Παίζουν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Αγγελική Στελλάτου, Αλεξάνδρα Χασάνι κ.α. Στο Εθνικό Θέατρο Μέχρι 20/4
  • «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ευγενία Σαμαρά. Στο θέατρο Εμπορικόν. Μέχρι 21/4
  • «Ο γάμος» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Μαρία Κάτσενου, Στέλιος Δημόπουλος, Αθανασία Κουρκάκη, Ελωρίς Αλπανίδου. Στο Επί Κολωνώ. Μέχρι 23/4
  • «170 τετραγωνικά/Moonwalk» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιωργή Τσουρή. Με τους Θανάση Ζερίτη, Αμαλία Αρσένη, Γιωργή Τσουρή. Μέχρι 23/4
  • «Η άνοδος του Αρτούρο Ούϊ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Ερρίκος Μηλιάρης. Στο Ark Μέχρι 28/4

“Αρτούρο Ούι” @Πάτροκλος Σκαφιδάς

  • «Το πάρτι της ζωής μου» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά. Με την Ελένη Ράντου. Στο θέατρο Διάνα. Μέχρι 28/4
  • «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Μελέτης Ηλίας, Κωνσταντίνος Γαβαλάς κ.α. Στο θέατρο Χορν Μέχρι 28/4
  • «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Γιαννούλης. Στο θέατρο Κάππα. Στο θέατρο Γκλόρια. Μέχρι 28/4
  • «Το τραγούδι της Φλέρυς» του Δημήτρη Οικονόμου σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Με την Ελένη Κοκκίδου. Στο Θέατρο Σταθμός. Μέχρι 28/4

“Το Μαράκι έκλασε” @Γεωργία Καραμπίνη

  • «Το Μαράκι έκλασε» της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη. Παίζουν: Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά, Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου. Στο Faust. Μέχρι 28/4
  • «Ο γάμος» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Μαρία Κάτσενου, Στέλιος Δημόπουλος, Αθανασία Κουρκάκη, Ελωρίς Αλπανίδου. Στο Επί Κολωνώ. Μέχρι 28/4
  • «Sexy laundry» της Μισέλ Ριμλ σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Ρένια Λουϊζίδου. Στο Θέατρο Κάππα. Μέχρι 28/4
  • «Κωλόκαιρος» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Στέλιο Δημόπουλο, Αντώνη Τσιτσιόπουλο κ.α. Στο θέατρο Χώρα Μέχρι 28/4
  • «Da» του Χιου Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Οικονόμου, Ταμίλα Κουλίεβα κ.α. Στο θέατρο Ιλίσσια. Μέχρι 28/4
  • «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας κ.α. Στο θέατρο Βρετάνια. Μέχρι 28/4
  • «Ο Συνεργός» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου. Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Στο Επί Κολωνώ. Μέχρι 28/4
  • «Τέλειοι ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου – Πέτρου Λαγούτη. Παίζουν Μυρτώ Αλικάκη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πέτρος Λαγούτης. Στο θέατρο Αθηνά. Μέχρι 28/4

“Τα τραγούδια της Σωτηρίας”. @Γεράσιμος Μαυρομάτης

  • «Τα τραγούδια της Σωτηρίας». Με τη Χριστίνα Μαξούρη. Στο ΠΛΥΦΑ Μέχρι 29/4
  • «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός, Γιάννης Μάνθος. Στο Σύγχρονο Θέατρο. Μέχρι 30/4
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο Ρόζενκρατζ και ο Γκίλντερστερν είναι νεκροί» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων12.09.2018

Επίσης, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους:
  • «Α.Κ.Α. Also known as» του Ντάνιελ Μέγιερ σε σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη. Παίζει ο Μιχάλης Πανάδης. Στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Μέχρι 21/4
  • «Καύσωνας» της Βίβιαν Στεργίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδόπουλου. Παίζουν: Ζωή Μυλωνά, Νατάσα Σφενδυλάκη, Ιωάννης Μπάστας. Στη Στέγη. Μέχρι 21/4

“Καύσωνας” @Πηνελόπη Γερασίμου.

  • «Αγάπη» των Ελένης Ευθυμίου – Σοφίας Ευτυχιάδου σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Μαριέττα Σγουρδαίου, Κωνσταντίνα Τάκαλου. Στο Θέατρο Τέχνης Μέχρι 23/4
  • «Jane» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κατερίνας Μαυρογεώργη. Παίζουν: Νάνσυ Σιδέρη, Δημήτρης Δρόσος, Βίκυ Κυριακουλάκου. Στο Θησείον Μέχρι 23/4.
  • «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κωσταντίνου Ντέλλα. Παίζουν: Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου. Στο Θέατρο Σταθμός. Μέχρι 25/4

“Εγώ, εγώ κι εγώ”

  • «Εγώ, εγώ κι εγώ» του Φλοριάν Ζελλέρ σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Παίζουν: Φάνης Μουρατίδης, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργος Συμεωνίδης, Χρήστος Σπανός κ.α. Μέχρι 28/4
  • «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος κ.α. Στο θέατρο Ζίνα Μέχρι 28/4

“Ο θάνατος του εμποράκου” @Κατερίνα Τσατσάνη.

  • «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη. Παίζουν: Τάκης Σακελλαρίου, Δημήτρης Δρόσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σταύρος Τσουμάνης κ.α. Στο θέατρο Συγρρού 33 Μέχρι 28/4
  • «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Αναστασία Παντούση, Δημήτρης Τσίκλης. Στο Θέατρο Νέος Ακάδημος. Μέχρι 28/4
  • «Οι δυο χέστηδες» του Ευγένιου Λαμπίς. Σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου: Με τους Θέμη Πάνου, Γιώργο Γλάστρα, Κλέλια Ανδριολάτου. Στο Θέατρο Τέχνης. Μέχρι 28/4
  • «Ο Τίποτας» του Γουίλ Ίνο σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θάνου Τοκάκη. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μέχρι 28/4
  • «Τα μαγικά βουνά» του Γιώργου Κοτζιούλα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη- Δέσποινας Αναστάσογλου. Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Βίκυ Κατσίκα, Άρης Λάσκος. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μέχρι 28/4
  • «Ο πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Ιωάννα Παππά. Στο Σύγχρονο Θέατρο Μέχρι 28/4
  • «Αράφ» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου. Στο θέατρο Αποθήκη Μέχρι 28/4
  • «Συνέβη στο Μοντερέϊ» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Καίτη Κωνσταντίνου. Στο Μικρό Χορν Μέχρι 28/4

“Συνέβη στο Μοντερέϊ” @Γιώργος Καλφαμανώλης

  • «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκυστάβ Φλομπέρ σε σκηνοθεσία Λιλλύς Μελεμέ. Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κώστας Βασαρδάνης, Ανδρέας Νάτσιος. Στο θέατρο Αποθήκη. Μέχρι 28/4
  • «Το Βεραμάν Φόρεμα» σε κείμενο, σκηνοθεσία, ερμηνεία ‘Αννας Βαγενά. Στο θέατρο Μεταξουργείο. Μέχρι 28/4

«Το Βεραμάν Φόρεμα» @Γιώργος Σκιτζάκος

  • «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη κ.α. Στο Θέατρο Τέχνης Μέχρι 28/4
  • «Closer» του Πάτρικ Μάρμπερ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου. Με τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη, Σπύρου Σταμούλη, Ναταλία Σουίφτ. Στο θέατρο Χώρα. Μέχρι 28/4
  • «Όταν πέθανα» σε κείμενο και σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Στο θέατρο Βέμπο Μέχρι 28/4
  • «Τα τελευταία φεγγάρια» του Φούριο Μπορντόν σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ. Παίζουν: Άντζελα Γκερέκου, Στέφανος Κυριακίδης. Στο Coronet Μέχρι 28/4
  • «Οι Τσέντσι» του Πέρσι Σέλεϊ σε σκηνοθεσία Μαριλίττας Λαμπροπούλου. Παίζουν: Γιάννης Νταλιάνης, Ελίζα Σκολίδη κ.α. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μέχρι 28/4
  • «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη σε σκηνοθεσία Μάριου Κακκούλη. Με το Δημήτρη Σαμόλη. Στο Μικρό Γκλόρια. Μέχρι 28/4
  • «Rayman ούρλιαξε» του Γιάννη Μαυριτσάκη σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη. Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Κώστας Νικούλι, Φραγκίσκη Μουστάκη. Στη Σφενδόνη Μέχρι 28/4
  • «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Αντόλφ Σαπίρο. Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Έρρικα Μπίγιου κ.α. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μέχρι 28/4

“Τούνδρα” @Άσπα Κουλύρα

  • «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θοδωρής Κατσαφάδος. Στο θέατρο Άνεσις. Μέχρι 28/4
  • «Τούνδρα» του Γιώργου Σίμωνα σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα. Με τους Ματίνα Περγιουδάκη, Γιώργο Σίμωνα. Στο Rabbithole Μέχρι τις 30/4
  • «Ζαν και Βεατρίκη» Η Βάσια Αργέντη σκηνοθετεί μια ρομαντική, τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως θλιβερή Κωμωδία με τους Ματίνα Νικολάου και Πάνο Λουκαίδη. Στο Από Μηχανής Θέατρο. Μέχρι τις 27/4
  • «Spa-σε κατάρα» το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα που συν-σκηνοθετεί ο ίδιος με τον Λάζαρο Βαρτάνη είναι μια σουρεαλιστική, σύγχρονη φάρσα με βασικό θέμα το κυνήγι της ευτυχίας. Στο Θέατρο Άνεσις Μέχρι τις 23/4
  • «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ & Χεσαάμ Αμίρι, σε θεατρική προσαρμογή του Φιλ Πόρτερ που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά και του Μίλτου Πασχαλίδη. Στο θέατρο Άλμα μέχρι τις 27/4.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b