MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς

Για άλλη μια χρονιά, επιλέγουμε τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις της χρονιάς και εξασφαλίζουμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις για τις ημέρες των γιορτών!

Monopoli Team | 19.12.2022

Μείνετε συντονισμένοι καθώς καθημερινά προστίθενται νέοι διαγωνισμοί!

«Σπιρτόκουτο – The Musical» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το Σπιρτόκουτο, βασισμένο στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, μεταμορφώνεται σε μιούζικαλ και παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νιάρρου. Η ελληνική οικογένεια που αγαπήσαμε και μισήσαμε παραμένει η ίδια, 20 χρόνια μετά. Άνθρωποι που «ουρλιάζουν» ο καθένας τον δικό του σκοπό κι ο καθένας τους έχει τη δική του μουσική. Oι διαμάχες, τα όνειρα, τα προβλήματα και οι παθογένειες της «αγίας ελληνικής οικογένειας» σε ένα πολυστυλιστικό μουσικό υπερθέαμα υψηλού ρίσκου. Ο Γιάννης Νιάρρος σηκώνει το γάντι και απαντά σε τολμηρά ερωτήματα με τον πιο ακραίο, ρηξικέλευθο τρόπο. Εννέα μουσικοί, έντεκα ερμηνευτές και πλήθος άλλων συντελεστών μεγεθύνουν την τραγελαφική πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας και, με οδηγό το πρωτότυπο μουσικό έργο των Γιάννη Νιάρρου και Αλέξανδρου Λιβιτσάνου, μας παρουσιάζουν μια καινούρια, αδιανόητη εκδοχή του θρυλικού Σπιρτόκουτου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τα φώτα της πόλης» στο Εθνικό Θέατρο

«Τα φώτα της πόλης», είναι ένα διαφορετικό μιούζικαλ σε πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου και στίχους Σταύρου Σταύρου που ανεβαίνει στη σκηνή Rex του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Αμάλιας Μπένετ. Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, το διαχρονικό αυτό και αξεπέραστο αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία και ταυτόχρονα μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία, αλλά και την άδολη αγάπη. Μια ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα έργο-καθρέφτης της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Κουκλόσπιτο» στο Θέατρο Πορεία

Το Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου ανεβαίνει με τους Λένα Παπαληγούρα, Γιώργο Χριστοδούλου, Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα και Όλγα Δαλέκου, στο Θέατρο Πορεία. Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά το κοινό αναγνωρίζει κάτι από τον εαυτό του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μια άλλη Θήβα» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το εμβληματικό έργο «Μια άλλη Θήβα» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πώς μπορεί να σκοτώσει κανείς τον πατέρα του; Ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα στην ιστορία του ανθρώπου, η πατροκτονία, είναι στον πυρήνα του έργου  του Γαλλο-ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο. Ένα έργο για την ανδρική ταυτότητα, που ερευνά τη διαδικασία της μυθοπλασίας με αφορμή την πραγματική ζωή, θίγοντας παράλληλα θέματα όπως η πατριαρχία και οι ταξικοί διαχωρισμοί, η ψυχική ασθένεια, ο ρόλος της θρησκείας, ο ερωτισμός, και πολλά ακόμη. Χλευάζοντας τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, αυτό που ξέρεις και αυτό που νομίζεις ότι ξέρεις. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Θείος Βάνιας» στο θέατρο Προσκήνιο

Το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Θέατρο Προσκήνιο. Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές/τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης. Τα πρόσωπα του Τσέχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Κωλόκαιρος» στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το νέο ρεαλιστικό έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος, παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Σε ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, μέσα στα απομεινάρια του γλεντιού της προηγούμενης νύχτας, οι χαρακτήρες του έργου βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Τα πρόσωπα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» στο Θέατρο Βεάκη

Η παράσταση «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», ξεκίνησε δυναμικά με συνεχόμενα sold-out ήδη από την πρώτη εβδομάδα παρουσίασής του στο Θέατρο Βεάκη. Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Παππά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό  ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του. Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει  και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ζορμπάς» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές, στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό Ζορμπά. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή. Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Da» στο Θέατρο Ιλίσια

Ο Γρηγόρης Βαλτινός συναντιέται αυτή τη σεζόν με έναν ακόμη εμβληματικό κλασικό ρόλο, στο θέατρο Ιλίσια, ερμηνεύοντας τον Da στο ομώνυμο και πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και θεατρική προσαρμογή του σκηνοθέτη. Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Pomona» στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σουρεαλιστικό θρίλερ «Pomona» του Alistair McDowall, σε συν-σκηνοθεσία του Sigurdur F3 και του Θωμά Μοσχόπουλου. Στο έργο, όλα τα δεινά αποδίδονται σε ένα «υπέρτατο κακό» και η λούπα των γεγονότων φαίνεται αναπόδραστη, με ένα αίσθημα ασφυξίας γνώριμο στη σύγχρονη εμπειρία μας. Γι’ αυτό και το έργο δεν αφορά μόνο τους λάτρεις των RPG και του H. P. Lovecraft, αλλά και όλους αυτούς που αναζητούν τρόπους προσωπικής εξέλιξης και που αναρωτιούνται για την έννοια της αλήθειας. Για το κατά πόσο φυλακιζόμαστε μόνοι μας, στη δική μας, προσωπική Pomona; Η έντονη θεατρικότητα του έργου, με πολλά στοιχεία θεάτρου μέσα στο θέατρο, αγκαλιάζει όλα αυτά τα ερωτήματα, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά περισσότερα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τα μάτια τέσσερα» στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου, «Τα Μάτια Τέσσερα», σκηνοθετεί, τη νέα θεατρική σεζόν, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης. Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αξύριστα Πηγούνια» στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, το οποίο τιμήθηκε με το A’ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ, συνεχίζεται για μία ακόμη σεζόν στο Θέατρο Μικρό Χόρν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.  Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 15 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας – τα ζητήματα που θίγει το έργο – έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Στο φετινό ανέβασμα του έργου, πρωταγωνιστουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλίας Βαλάσης, Σπύρος Ασημένιο και Αντωνία Πιτουλίδου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Dogville» στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Στον Νέο Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, παρουσιάζεται το βραβευμένο αριστούργημα «Dogville» του Lars von Trier, ένα έργο γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία εκρηκτική σκηνή.
Κερδίστε προσκλήσεις

«42497» στο θέατρο Ήβη

Ο αγαπημένος δημιουργός, Γιώργος Καπουτζίδης, επέστρεψε και τη φετινή σεζόν στο Θέατρο ΗΒΗ, με το νέο του έργο με τίτλο «42497». Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η Κατιάνα Μπαλανίκα συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μάς υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια». Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«170 τετραγωνικά» στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Με περισσότερες από 200 sold out παραστάσεις στο ενεργητικό της, μια από τις πιο πετυχημένες δουλειές των τελευταίων χρόνων, τα «170 Τετραγωνικά» (Moonwalk) του Γιωργή Τσουρή, επέστρεψαν για μια ακόμη χρονιά στο θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης, για έναν 4ο και τελευταίο κύκλο παραστάσεων. Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, η παράσταση του θεατρικού οργανισμού Μa Non Tropo ξεδιπλώνει στη σκηνή έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές, με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες. Γέλιο, συγκίνηση, μυστήριο, αγωνία και ένταση μέχρι τελικής πτώσης, σε ένα συναισθηματικό “ρινγκ” 170 τετραγωνικών…
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Τρελή του Σαγιό» στο Θέατρο Παλλάς

Το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Η Τρελή του Σαγιό», ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο του τίτλου. Ο Πέτρος Ζούλιας υπογράφει τη σκηνοθεσία και αναμετριέται και πάλι με το κλασσικό αριστούργημα του Ζιρωντού μεταφέροντάς το στο σήμερα και υπογραμμίζοντας την επικαιρότητά του, στους καιρούς που διανύουμε. Το εμπνευσμένο και πάντα επίκαιρο κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει χωρίς φόβο και πάθος, τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής μας διαδρομής, όπως αυτή καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μοτέλ» στο Θέατρο Τέχνης

Το εξαιρετικό θρίλερ, «Μοτέλ», που έγραψε και σκηνοθέτησε για το Θέατρο Τέχνης ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, επέστρεψε με ανανεωμένη διανομή για δεύτερο χρόνο στη σκηνή της Φρυνίχου. Το έργο κινείται από τους αντιήρωες. Ένα κορίτσι που φαίνεται λίγο επικίνδυνο, λίγο διαταραγμένο στα μάτια των “φυσιολογικών”. Ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα, περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, και αναλαμβάνει να “επιδιορθώσει” χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα. Οι δυο τους βάζουν σε δοκιμασία τις συμβάσεις της κοινωνίας που τους περιβάλλει. Ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας από τον σκληρό ρεαλισμό στη μαγεία της κάθαρσης.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια» στο Θέατρο Τέχνης

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με την Εύη Σαουλίδου να υποδύεται την «Στέλλα» στο Θέατρο Τέχνης στην σκηνή Φρυνίχου. Το έργο, γραμμένο το 1954, είναι κυρίως γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή, που σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. Στην παράσταση, η τραγική ερωτική ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την βαθιά οικονομική κρίση μιας κοινωνίας που αναζητά την ταυτότητά της ενώ παλεύει να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Berlin Alexanderplatz» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Ο Στάθης Λιβαθινός παρουσιάζει στη σκηνή του Θέατρου της Οδού Κυκλάδων το προφητικό μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλιν, «Berlin Alexanderplatz». Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, η διασκευή του οποίου σε μίνι σειρά από τον Fassbinder τη δεκαετία του 1980 έχει αφήσει εποχή. Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Γάμος» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ο Μάριος Ποντίκας εμπιστεύτηκε στην Ομάδα Νάμα για τη φετινή περίοδο το έργο του «Γάμος» που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Σε μια εποχή που εξακολουθούν να κατακλύζουν τις ειδήσεις θέματα για γυναικοκτονίες, για άνιση και προσβλητική μεταχείριση, σε μια εποχή που δίνονται ακόμη συνεχώς μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο συνεχίζει να μιλάει εξ ίσου καθαρά και δυνατά στους θεατές, όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι. Η παράσταση παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αναφορά για μια ακαδημία» στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος μαζί με την ομάδα Σημείο Μηδέν επέστρεψαν φέτος για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων του σημαντικού Καφκικού διηγήματος. Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος του Κάφκα εδώ είναι ο πίθηκος Rotpeter. Ο πίθηκος – άνθρωπος – ηθοποιός στην “Αναφορά” αφηγείται τη διαδικασία της εσωτερικής εξορίας. Το μουσικό του θέατρο επίσης. Ο άνθρωπος που ήταν πίθηκος γίνεται ηθοποιός για να μπορεί να εκφράζει το τραύμα του, για να μην πάψει ποτέ να μιλάει γι’ αυτό. Η θεατρική και μουσικότροπη έκφραση του τραύματος αποτελεί μια πρόσκαιρη λύτρωση. Το χιούμορ του είναι πάντα πένθιμο και αυτοσαρκαστικό γιατί γεννιέται από το τραύμα. Ένα υφέρπον ρεύμα τραγικότητας διαπερνά την Αναφορά του, χωρίς ποτέ να χάνεται η λάμψη της μουσικότητας και της θεατρικότητας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Νυχιάνγκ» στο Θέατρο Πορεία

Μετά τα sold-out του Οκτωβρίου, το «Νυχιάνγκ» επέστρεψε για μερικές ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία. Το έργο που έγραψε η 20χρονη Ευαγγελία Γατσωτή στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Τους δύο ρόλους του έργου ενσαρκώνουν οι Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου, σε ένα δίδυμο που προκάλεσε αίσθηση και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» στο Θέατρο Πορεία

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το όνειρο ενός γελοίου», παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή. Ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για την συγκλονιστική ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα. Το μικρό αυτό διήγημα, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για ολόκληρη τη ζωή και στην παράσταση αυτή παρουσιάζεται ως ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Χελιδόνι» στο θέατρο Μουσούρη

Με το βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, «Το Χελιδόνι», συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου Μουσούρη, η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Δημήτρης Τσίκλης. Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar «Pulse» του Ορλάντο, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει έναν ύμνο στην αγάπη και τον θρίαμβο της ζωής. Απέναντι στο μίσος και τον θάνατο. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη μητέρα ενός από τα θύματα της επίθεσης και τον σύντροφό του, προκαλεί την αναζήτηση των πραγματικών κινήτρων του δράστη και της αληθινής σημασίας της επίθεσης. Αυτό οδηγεί σταδιακά τα δυο πρόσωπα του έργου στην αυτογνωσία. Στην αποδοχή της απώλειας και το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Με νύχια και με δόντια» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή του την παράσταση «Με νύχια και με δόντια» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. Εμπνευσμένο από την «Aγρύπνια των Φίννεγκαν» του Τζέιμς Τζόυς, το έργο είναι μια παράδοξη ιστορία του ανθρώπινου είδους και μια αλληγορική ανάγνωση για το τέλος του κόσμου και της Ιστορίας. Ο Θόρντον Ουάιλντερ γράφει με ασυνήθιστη πρωτοτυπία, φροντίζοντας να εμπλουτίσει το μοντέρνο ύφος γραφής του με χιούμορ αλλά και ειρωνεία, με απώτερο στόχο ν΄ αναδείξει τον άνθρωπο ως υπαίτιο αλλά και ταυτόχρονα ως θύμα των δεινών που ο ίδιος προκαλεί στον εαυτό του, στον πολιτισμό και στον κόσμο που δημιούργησε.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Συνεργός» στο θέατρο Επί Κολωνώ

Ο Γιώργος Χριστοδούλου εμπνέεται από ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, την παράσταση «Ο Συνεργός». Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, ωστόσο το έργο αυτό δεν επικεντρώνεται στον θύτη, ούτε στο θύμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, έννοιες που σε μια στιγμή διαστρεβλώνονται, σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αριστερόχειρες» στο Θέατρο Μπέλλος

Οι «Αριστερόχειρες» της Νεφέλης Μαϊστράλη παρουσιάζονται στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μπεντ» στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του Μάρτιν Σέρμαν, «Μπεντ», που έχει ως βασικό θέμα, τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεβαίνει στο θέατρο Χώρα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Σε μια εποχή βίας, κακοποιήσεων και απαξίωσης των αδύναμων, το «Μπεντ», δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρο. Η προκατάληψη, η κατηγοριοποίηση των πολιτών, η φασιστική αντίληψη διαπερνά τομείς της καθημερινής μας ζωής. Τα νεοναζιστικά κινήματα, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας καθιστούν το μήνυμα του «Μπεντ» δυνατό και αναγκαίο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Οικόπεδα με Θέα» στο θέατρο Άνεσις

Στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, παρουσιάζεται το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet, «Οικόπεδα με Θέα» (Glengarry Glen Ross), με ένα θίασο σπουδαίων ηθοποιών (Γιάννης Μπέζος, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίους, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μάριος Μαριόλος). Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο». Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων. Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω».
Κερδίστε προσκλήσεις

«Οι Δούλες» στο Θέατρο Αποθήκη

«Οι Δούλες», το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζενέ, που οδήγησε τον συγγραφέα στην παγκόσμια αναγνώριση, παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Αμαλία Καβάλη, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Ένα αριστουργηματικό κείμενο, που το χαρακτηρίζει ο δεξιοτεχνικός χειρισμός της γλώσσας μέσα από μια έντονα ποιητική φόρμα. Η εναλλαγή των ρόλων, οι σχέσεις εξουσίας και υποταγής, η αγωνία για την κυριαρχία απέναντι στον άλλον, οι ταξικές διαφορές που αποδεικνύονται αγεφύρωτες , ο ερωτισμός και η εξάρτηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα αγωνίας και σασπένς, μέσα από τον συνδυασμό ονείρου και πραγματικότητας, επιθυμίας και αυτοτιμωρίας, άρνησης αλλά και αποδοχής του απαράβατου κανόνα της ζωής.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα» στο Θέατρο Άνεσις

Το κλασικό μυθιστόρημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα», μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά και διασκευή Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου. Ένα έργο που υπενθυμίζει ότι η σεξουαλικότητα πάνω από όλα είναι μια πνευματική κατάσταση: και αυτά που λαχταράει το πνεύμα δεν εξηγούνται πάντοτε λογικά, απλά βιώνονται.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Παιχνιδοποιός» στο Μικρό Γκλόρια

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ, παρουσιάζεται στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Το σπουδαίο αυτό έργο, γραμμένο το 1984 από τον χολιγουντιανό αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ, πρώτα με τη μορφή best seller νουβέλας και μετά ως δημοφιλές θεατρικό έργο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δραματουργικό κομψοτέχνημα υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει παρασταθεί.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αντιγόνη» στο Θέατρο Σφενδόνη

Μια μη τυπική σύνθεση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου και σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Σφενδόνη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή περίοδο το αυτοβιογραφικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ, «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά με τους τους Μπέττυ Αρβανίτη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Αινεία Τσαμάτη, Αναστάση Λαουλακο και Ελίζα Ρίζου. Στο έργο, που διαδραματίζεται μια καλοκαιρινή ημέρα του 1912 και παρουσιάζει μια τετραμελή αμερικανική οικογένεια να μετεωρίζεται ανάμεσα σε αισθήματα αγάπης και μίσους, ο μεγάλος Αμερικανός δραματουργός, σε πλήρη ωριμότητα, ουσιαστικά αναμοχλεύει όσα σχεδόν τραυματικά έζησε ως παιδί και όσα σημάδευσαν τη νεότητά του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Σεροτονίνη» στο BIOS

Το ανατρεπτικό έργο «Σεροτονίνη» του Μισέλ Ουελμπέκ, ενός από τους πιο δαιμόνιους κι επιδραστικούς σύγχρονους λογοτέχνες, μεταφέρουν ξανά σε ελεύθερη απόδοση στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά παγκοσμίως, μετά τα αλλεπάλληλα sold out, οι Elephas tiliensis στο ΒIOS. Μια παράσταση πολλαπλών μέσων, σε συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, βαθιά υπαρξιακή, ανορθόδοξα ρομαντική, για τις ψευδαισθήσεις και τα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτισμού.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ατσάλι» στο Θέατρο Μεταξουργείο

Το «Ατσάλι» της Rona Munro, η παράσταση που πρωτοανέβηκε πέρσι τον Μάιο και γνώρισε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Μεταξουργείο», σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου. Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο; Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα να σκοτώσει τον άντρα της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει τη μάνα της για το φόνο του πατέρα της; Η απάντηση δεν είναι πάντα ούτε εύκολη ούτε η αναμενόμενη. Το έργο διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος, αποφεύγοντας την «πολιτική βεβαιότητα» και τις «δογματικές δηλώσεις». Μας βοηθάει να δούμε τα όριά μας, τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας και να διερευνήσουμε αν είμαστε ικανοί να τις ελέγξουμε.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Σωτηρία με Λένε» στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού παρουσιάζεται με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» στο θέατρο Βρετάνια

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν παρουσιάζεται στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον ρόλο του αντισυμβατικού καθηγητή, Τζον Κήτινγκ, ο Τάσος Χαλκιάς τον ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας τον ρόλο του τραγικού πατέρα κ. Πέρι. Μαζί τους οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σκηνοθετεί, για ακόμη μια σεζόν, το κύκνειο άσμα του Ιβάν Τουργκένιεφ (Κλάρα Μίλιτς). Η παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», ύμνος στον Έρωτα και στην Αγάπη, συνεχίζει για 2η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο. Το τελευταίο αυτό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Ο Τουργκένιεφ εμπνευσμένος από το «Ασμά Ασμάτων» και βαθιά επηρεασμένος από τον έρωτά του για την Πολίν Βιαρντό (η οποία ήταν καλή φίλη και με τον Φρεντερίκ Σοπέν με τον οποίο συχνά έπαιζαν μαζί πιάνο) ξεδιπλώνει στο χαρτί με μαεστρία τον έρωτα δύο νέων ο οποίος κατορθώνει να νικήσει ακόμα και τον θάνατο. Η παράσταση είναι ενδεδυμένη αποκλειστικά με τη μουσική του Σοπέν δημιουργώντας μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η μηχανή του Τούρινγκ» στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η απίθανη ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, ο οποίος έσπασε τον κωδικό των ναζί και συνέβαλε στην λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψε φέτος για μία ακόμη χρονιά στο θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Πάνω από όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Φούρνος

Το εμβληματικό έργο του David Mamet, «Αμερικάνικος Βούβαλος», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Φούρνος. Με διεισδυτικό χιούμορ και κοφτούς διαλόγους, ο Mamet-εκπληκτικός τεχνίτης της γλώσσας- μάς βάζει στον κόσμο των τριών ανδρών που κάνουν τα πάντα για να πιάσουν «την καλή». Μια πικρή κωμωδία για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, για την απατηλή λάμψη του αμερικάνικου ονείρου και το μάταιο κυνήγι της επιτυχίας και του χρήματος που πνίγει τις ανθρώπινες σχέσεις.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Πάρτυ της Ζωής μου» στο Θέατρο Διάνα

Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας»… πλάθει η Ελένη Ράντου, το γλυκόπικρο «Το Πάρτυ της Ζωής μου», σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά. Η Ελένη Ράντου σε αυτή τη soloperformance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας,αναζητώντας 5.000 λόγους  που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετα-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία. Οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αίας» στο Θέατρο Αλκυονίς

Γιώργος Νανούρης, Μιχάλης Σαράντης και Απόστολος Χαντζαράς επέστρεψαν τη νέα θεατρική σεζόν με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή που θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Αλκυονίς. Ο «Αίας», ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο  Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Θέατρο Άλμα

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Άλμα για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας. Σε αυτό, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Ανθρώπινη Φωνή» στο Θέατρο Μικρό Χορν

Η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά και πάλι τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια πολύ ξεχωριστή καινούργια συνεργασία, μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;». Αυτή τη φορά, οι δυο τους, αγκαλιάζουν τον σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, «Η Ανθρώπινη Φωνή», ο οποίος παρουσιάζεται, στο Θέατρο Μικρό Χορν. Η κάτοχος του θεατρικού βραβείου Μερκούρη (2011) θα αναμετρηθεί με έναν εμβληματικό ρόλο που κατά το παρελθόν ερμήνευσαν κάποιες από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς παγκοσμίως (Σιμόν Σινιορέ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Χούλια Μιχένες, Ντενίζ Ντιβάλ, Ρενάτα Σκότο κ.α.). Στον εμβληματικό αυτό μονόλογο, μια γυναίκα παλεύει με πάθος για το άτομο που αγαπά, υποκρίνεται, γελάει και κλαίει την ίδια στιγμή που είναι δειλή και τολμηρή μαζί. Το έργο διαπνέεται από τα συναισθήματα της εγκατάλειψης, της προδοσίας, της λατρείας και του πάθους, της απόρριψης και του αδιέξοδου των σχέσεων. Αιώνια, αναλλοίωτα συναισθήματα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Βαπτιστικός» στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον «Βαπτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1883 – 1950), στο ιστορικό Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μέσα στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων, η παραγωγή αυτή του Oργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προσκαλεί το κοινό να απολαύσει την πιο αγαπημένη ελληνική οπερέτα, με τις πασίγνωστες μελωδίες, την ανάλαφρη σάτιρα, τις ξεκαρδιστικές ιστορίες έρωτα, αγάπης και ξελογιάσματος, διαβολικών συμπτώσεων, μεταμφιέσεων, παρεξηγήσεων, και ανθρώπινων χαρακτήρων, οι οποίοι δρουν με φόντο την Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα και τις μάχες του ελληνικού στρατού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Το νουάρ αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά, «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: την Κοραλία Καράντη, την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Γιώργο Γεροντιδάκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Μοναξιά της Δύσης» στο Θέατρο Αθηνών

«Η Μοναξιά της Δύσης», του Μάρτιν ΜακΝτόνα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνών. Εξοικειωμένος με τον κόσμο του ΜακΝτόνα, ο Νίκος Κουρής παραδίδει μια λιτή, καθαρή, σύγχρονη παράσταση, όπως επιβάλλει και το είδος της μαύρης, δραματικής κωμωδίας που υπηρετεί, με έμφαση στις ερμηνείες, την καλοδουλεμένη μεγέθυνση του σαρκασμού και την αντιπαραβολή της με το τραγικό στοιχείο σε ένα έργο βίαιο αλλά και άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η σπασμένη στάμνα» στο Εθνικό Θέατρο

Δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, ο Ακύλλας Καραζήσης και ο Νίκος Χατζόπουλος συν-σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν φέτος στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε μία από τις κλασικότερες κωμωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τη «Σπασμένη στάμνα» (1806) του Χάινριχ Φον Κλάιστ. Ένα σπουδαίο έργο, που, με όπλο το χιούμορ, επιχειρεί να φωτίσει τις «ραγισμένες» όψεις στις ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνίες: τις μεροληψίες στο σύστημα της δικαιοσύνης, τις φαυλότητες στο πολιτικό σύστημα, τη μειονεκτική θέση της γυναίκας απέναντι στην αυθαιρεσία της ανδρικής εξουσίας, την πατροπαράδοτη ιεραρχία που χαρακτηρίζει την κοινωνική οργάνωση αλλά και την ίδια τη θεατρική διαδικασία.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Μισάνθρωπος» στο Θέατρο Θησείον

Η αριστουργηματική κωμωδία «Ο Μισάνθρωπος», παρουσιάζεται στο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη. Πικρόχολος, εκκεντρικός, πεσιμιστής, εχθρός της κοινωνίας, πρόσωπο που δεν εντάσσεται στα γνωστά μολιερικά κωμικά πρότυπα,- πολλά έχουν γραφτεί για τον «Μισάνθρωπο», πρωταγωνιστή της ομώνυμης κωμωδίας του Μολιέρου. Στον ρόλο του Αλσέστ ο Κώστας Κουτσολέλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» στο Θέατρο Ακροπόλ

Η κωμωδία του Μπομαρσέ, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Τον ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά «πειραγμένη». Στον ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Άντρες με τα όλα τους» στο Θέατρο Βέμπο

Στην Νέα Ζηλανδία το 1987, οι συγγραφείς Stephen Sinclair και Anthony McCarten παρουσίασαν την κωμωδία με τον τίτλο «Ladies Night». Night».Όπου ανέβηκε το έργο πάντα οι παραστάσεις ήτανε sold out. H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα όλων των μεγάλων μιούζικαλ, διασκεύασε και σκηνοθέτησε μία νέα παράσταση, προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα. Μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ανατροπές, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό, μουσική και…στριπτίζ.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Sexy Laundry» στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Πώς διατηρείται ζωντανή η ερωτική επιθυμία σε ένα γάμο; Ποια είναι η μυστική συνταγή; Τι γίνεται όταν η σχέση βαλτώνει στη ρουτίνα και την καθημερινότητα; Με τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως καταπιάνεται η ξεκαρδιστική, τρυφερή και συγκινητική κωμωδία Sexy Laundry της Michele Riml, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάππα, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Ρένια Λουϊζίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Μισάνθρωπος» στο Θέατρο Εμπορικόν

Στο θέατρο «Εμπορικόν» ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας καταπιάνεται στη νέα θεατρική σεζόν με τη γνωστή κωμωδία – αίνιγμα του Μολιέρου, «Ο Μισάνθρωπος». Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αλσέστ, του επιθετικού, αηδιασμένου με την κοινωνική παρακμή και θυμωμένου με την υποκρισία των ανθρώπων. Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο αυτοβιογραφικός «Μισάνθρωπος» είναι γραμμένος με σαρκασμό, θυμό και γνώση της γελοιότητας μιας κοινωνίας σαθρής που η υποκρισία, η διαπλοκή, ο ναρκισσισμός, η αδικία, ο σεξισμός, η επίδειξη του πλούτου, ο θρίαμβος της μετριότητας και η κυριαρχία της εικόνας είναι μερικές από τις παθογένειές της.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Απολογία της Μαρί Κιουρί» στο Θέατρο Αποθήκη

Η συγκλονιστική παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», σε κείμενο της Ευσταθίας και σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή, παρουσιάζεται στο θέατρο Αποθήκη. Η παράσταση έχει ως έμπνευση και αφορμή την βιογραφία που έχει γραφτεί από την κόρη της Εύα Κιουρί και φωτίζει αληθινές προσωπικές στιγμές της ζωής της μητέρας της. Μέσα από μία προσωπική διήγηση, η θεατρική Μαρί Κιουρί διηγείται τη θυελλώδη ζωή της με χιούμορ, με συγκίνηση και με  δύναμη που πηγάζει από την αντισυμβατική προσωπικότητά της. Στον ρόλο της Μαρί Κιουρί, η βραβευμένη για την ερμηνεία της με δύο θεατρικά βραβεία, Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» στο Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Η παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» (I want to hold your hand) παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν ξανά στη σκηνή ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους και μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι. Θα τα καταφέρουν;
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τι είδε ο Μπάτλερ» στο θέατρο Άλμα

Ο Αντώνης Λουδάρος σκηνοθετεί και παρουσιάζει το έργο «Τι είδε ο Μπάτλερ» του Τζο Όρτον στο θέατρο Άλμα.  Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μαθήματα Κωμωδίας» στο Μικρό Παλλάς

Τα «Μαθήματα κωμωδίας», το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη με τα συνεχόμενα sold out παρουσιάζονται για 2η χρονιά και πάλι στο Μικρό Παλλάς. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης και Αναστασία Τσιλιμπίου. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πως να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Σεσουάρ για δολοφόνους» στο Θέατρο Λαμπέτη

Το «Σεσουάρ για δολοφόνους», η πανέξυπνη κωμωδία των Mπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς που έκανε πρεμιέρα -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τον περασμένο αιώνα και συνέχισε για 13 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2012, συνεχίζει ακάθεκτο την παράδοση…Έτσι το γνωστό κομμωτήριο ξεκίνησε για μια ακόμη φορά φέτος την επαναλειτουργία του – με 2 new entries – για ακόμη μια χρονιά στο Θέατρο Λαμπέτη, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η σκηνοθεσία είναι του Νικορέστη Χανιωτάκη και τη διασκευή υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η παράσταση είναι φουλ «διαδραστική» και μοιράζει το «παιχνίδι» σε όλους. Μιλάει πολύ με το κοινό της, ανταλλάσσει κουβέντες, ερωτήσεις και απορίες για τους υπόπτους.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, είκοσι χρόνια μετά το θρυλικό «Καλιφόρνια Ντρίμιν», επιστρέφει με τη συνέχειά του: το «Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στόλλα, Σταύρο Καραγιάννη, Άννα Ελεφάντη και Στέλλα Ράπτη παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο. Ένα σαρκαστικό σχόλιο για την κρίση που δεν τελειώνει ποτέ, μια τραγελαφική κωμωδία για μια γενιά που ακόμα κι αν και θεωρείται «χαμένη», δεν σταματά να κυνηγά το όνειρο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» στον Πολυχώρο Vault

Τα δύο εξαιρετικά μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» θα παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου στον Πολυχώρο Vault. Και σ’ αυτά τα δυο μονόπρακτα-μονολόγους συναντάμε δυο χαρακτήρες που τους συνδέει κοινή μοίρα. Ο Γουόλτερ Μίττυ ζει μέσα από τα όνειρα και τη φαντασία του, ενώ ο διορισμένος Δήμαρχος, γεμάτος ανασφάλειες και αγωνίες οδηγείται στην αυτοκαταστροφή και την κατάρρευση, την πιο σημαντική μέρα της ζωής του, μπροστά στους επίσημους καλεσμένους του. Δυο χαρακτήρες αδύναμοι, που ο ένας γίνεται ο σημαντικός ήρωας που αποκτά εξουσία και σημαντικούς ρόλους με την ονειροπόληση και ο άλλος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία, την οποία επεδίωξε, απέκτησε και που τόσο επιθυμούσε και επιθυμεί.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Κατάστρωμα Α» στο θέατρο Ακροπόλ

Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας, που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών. Μια ιστορία για την ελπίδα, πως στο τέλος κάθε ταξιδιού υπάρχει πάντα κάποιο λιμάνι να μάς περιμένει.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Άλκηστις» στο Θέατρο Χώρος

Η Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2022, παρουσιάζεται αυτή τη σεζόν στο Θέατρο Χώρος. Στην παράσταση, η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου – Xmas edition» στο Ρομάντσο

Η θεατρική παράσταση «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» – Christmas Edition, βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Πωλ Βατζλάβικ, και σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργία Ανδρέου επιστρέφει για μια ακόμη φορά κοντά μας για ακόμη περισσότερη, εξαίσια, χριστουγεννιάτικη δυστυχία! Με κύρια συστατικά το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, η παράσταση μάς καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας. Ένας ύμνος στη δυστυχία, που ρίχνει ανελέητα τους προβολείς στις δεκάδες παγίδες που βάζουμε καθημερινά στον εαυτό μας, προκαλώντας την ίδια μας τη δυστυχία.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η Νύχτα των Μυστικών» στο Θέατρο Μπέλλος

Κλόουν και θηριοδαμαστές, ακροβάτες, drag show, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και όλα όσα συνθέτουν το θέαμα που προσφέρει ένα τσίρκο, έρχονται σε αντιπαράθεση με μια βίαιη πραγματικότητα που μοιάζει να μη μπορεί άλλο να «κουκουλώνει» τις αλήθειες. «Η νύχτα των μυστικών», είναι ένα σύγχρονο έργο που πραγματεύεται και με ρεαλισμό αλλά και με έναν ιδιαίτερο και αλληγορικό τρόπο την έννοια της κακοποίησης σε όλα τα επίπεδα μιας σχέσης και σε όλες της τις εκφάνσεις. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Αικατερίνη Παπαγεωργίου και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η πόρνη από πάνω» στο Θέατρο Μουσούρη

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την βαθιά συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, «Η πόρνη από πάνω», παρουσιάζεται για 12η χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Μουσούρη. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της. Σήμερα το έργο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και η διαχρονικότητα του φαίνεται από τη συνεχή επιτυχημένη θεατρική παρουσία τόσο σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Κερδίστε προσκλήσεις

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b