MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Ρομπέρτο Ατάϋντε στο Θέατρο Άλμα

Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται στο Θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη με την Κατερίνα Μαραγκού στον ομώνυμο ρόλο και την μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη.

Monopoli Team

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» έρχεται στο Θέατρο Άλμα από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Δεσποινίς Μαργαρίτα» ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού επανεμφανίζεται στην σκηνή του θεάτρου ΆΛΜΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία. Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο φίλος Ιονάθαν» γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, γράφει το θεατρικό «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο «Μολιέρ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Γονεοτροφείο, του Χρήστου Δασκαλάκη στο Θέατρο Nous12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρομπέρτο Ατάϋντε
Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Σκηνικά: Carmencita Brojboiou
Κοστούμια: Carmencita Brojboiou
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης

Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο Viva.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/despoinis-margarita/
Πληροφορίες Χώρου: Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, Μεταξουργείο - 210 5220100
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b