MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πορεία

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το όνειρο ενός γελοίου», παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή.

Monopoli Team

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε σε μόλις δύο εβδομάδες, το αριστούργημα του Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου», σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από τις 14 Νοεμβρίου 2022.

Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, ο Γιώργος Κουτλής σε συνεργασία με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για την συγκλονιστική ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα. Ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής.

Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πορεία

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι έγραψε “Το όνειρο ενός γελοίου” –μια φανταστική ιστορία– το 1877, τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατό του. Το μικρό αυτό διήγημα, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για ολόκληρη τη ζωή.

«Γιατί αυτοί δεν ξέρουν την Aλήθεια, ενώ εγώ την ξέρω…
Ωχ, πόσο δύσκολο να ξέρεις μόνος σου την Αλήθεια!»

Ο ήρωας του έργου ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Τη μοιραία στιγμή βυθίζεται αναπάντεχα σε έναν βαθύ ύπνο. Στο όνειρό του, ταξιδεύει σε έναν άλλο πλανήτη παραδεισένιο, όπου οι άνθρωποι ζουν σε μια ιδανική κοινωνία, ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, προσφέροντας αγάπη και χαρά. Όσα συμβαίνουν εκεί στον άλλο πλανήτη, μέσα στο όνειρό του, αλλάζουν τελείως τον τρόπο που ο ήρωας αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον εαυτό του. Το έργο, πέρα από ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν, από μια μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, αποτελεί πάνω απ’ όλα μια ωδή στην ανθρώπινη ζωή, που συνέθεσε ένας από τους διεισδυτικότερους συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGene Gillette: Ο ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ στο Θέατρο Τέχνης για το «Αρτώ/Βαν Γκογκ» – Οι πρώτες φωτογραφίες πριν την πρεμιέρα12.09.2018

**Ακούγεται ηχογραφημένη η χορωδία Voice Box υπό τη διεύθυνση της Μαργαρίτας Παπαδημητρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φιόντορ Μ. Ντοστογιέφσκι
Μετάφραση: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής

Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Νικόλας Χανακούλας

Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ. Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ. Κάθε Πέμπτη: Νεανικό (κάτω των 22), κάτοικος γειτονιάς, παρέα 5-9 άτομα: 10 ευρώ.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14 Νοεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο: www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, WIND, Public, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολη, YOLENI’S
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διασκευή: Γιώργος Κουτλής, Βασίλης Μαγουλιώτης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-oneiro-enos-geloiou-1/
Πληροφορίες Χώρου: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας - 2108210991, 2108210082
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b