MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ανάμεσα σε δύο κόσμους, του Ιβάν Τουργκένιεφ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση-ύμνος στον έρωτα και στην αγάπη, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, στο Σύγχρονο θέατρο.

Monopoli Team

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σκηνοθετεί για ακόμη μια σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο το κύκνειο άσμα του Ιβάν Τουργκένιεφ (Κλάρα Μίλιτς). Η παράσταση «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», ύμνος στον Έρωτα και στην Αγάπη, συνεχίζει για 2η χρονιά από Τρίτη 18 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Το τελευταίο αυτό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Ο Τουργκένιεφ εμπνευσμένος από το «Ασμά Ασμάτων» και βαθιά επηρεασμένος από τον έρωτά του για την Πολίν Βιαρντό (η οποία ήταν καλή φίλη και με τον Φρεντερίκ Σοπέν με τον οποίο συχνά έπαιζαν μαζί πιάνο) ξεδιπλώνει στο χαρτί με μαεστρία τον έρωτα δύο νέων ο οποίος κατορθώνει να νικήσει ακόμα και τον θάνατο. Η παράσταση είναι ενδεδυμένη αποκλειστικά με τη μουσική του Σοπέν δημιουργώντας μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα.

Υπόθεση

Μόσχα 1878. Ο νεαρός Γιάκοφ, έχοντας χάσει τους γονείς του, ζει εδώ και επτά χρόνια απομονωμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο. Μοναδική του επαφή και επικοινωνία είναι με τη θεία του με την οποία και συγκατοικεί και με τον πληθωρικό φίλο του ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά. Σε μία από τις σπάνιες εξόδους του ο Γιάκοφ συναντά την Κλάρα, ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας και μπροστά του ανοίγεται ένα φωτεινό μονοπάτι το οποίο δεν είχε ως τότε εξερευνήσει. Ο φόβος και ο εγωισμός του όμως θα τον κρατήσουν δέσμιό τους ώσπου ο Έρωτας, αναιρώντας τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, θα του αποκαλύψει τη λυτρωτική δύναμή του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιβάν Τουργκένιεφ
Μετάφραση: Παύλος Στεφάνου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Παίζουν: Ορέστης Τρίκας,Φιλίππα Κουτούπα, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου, Βαγγέλης Κρανιώτης

Διάρκεια: 100'
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 2103464380 και στο ticketmaster.gr
Παραστάσεις: Τρίτη στις 21:15 και Τετάρτη στις 19:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Πάμελα Οικονομάκη
Link Εισιτηρίων: www.ticketmaster.gr/1/ticketmaster_se_2005829.html
Πληροφορίες Χώρου: Ευμολπιδών 45, Αθήνα, τηλέφωνο: 2103464380
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b