MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Άλκηστις του Ευριπίδη: Η Έλενα Μαυρίδου σκηνοθετεί τον Δημήτρη Λάλο στο Θέατρο Χώρος

Η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.

photo credits: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
photo credits: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Monopoli Team

Η Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σεζόν, η Έλενα Μαυρίδου είχε ανεβάσει στο Θέατρο Χώρος, την «Πτέρυγα», μια παράσταση για τη μητρότητα, που είχε εμπνευστεί από πραγματικά γεγονότα, ενώ τον Δημήτρη Λάλο είχαμε δει στο Έκτορος Κάθαρσις, σε σκηνοθεσία του ίδιου, στο Tempus Verum εν Αθήναις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Ήμελλος: Δεν θέλω να καθορίζω τα πράγματα, μου αρέσει να τα παρακολουθώ12.09.2018

Λίγα λόγια για την Έλενα Μαυρίδου

Η Έλενα Μαυρίδου είναι απόφοιτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μαζί με την Δήμητρα Κούζα έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Χώρος. Η Έλενα Μαυρίδου διδάσκει υποκριτική στο ετήσιο εργαστήρι του θεάτρου Χώρος καθώς και υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης «Τεχνών Εκατό». Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Σίμο Κακάλα, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιώργο Ζώη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Dominik Moll, Mustafa Avkiran, Σωτήρη Χατζάκη, Βίκτωρα Αρδίτη κ.ά. Ως σκηνοθέτις έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Περιμένοντας τον Γκοντό, Η Πτέρυγα, Ο Λάμπρος, Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών. Έχει βραβευτεί με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Μελίνα Μερκούρη» 2008, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Κάρολος Κουν» 2008 και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ελληνική ταινία μικρού μήκους «Ράγες» της Ελίνας Φέσσα-Νύχτες Πρεμιέρας 2017.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χρηστομάνος
Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Παίζουν: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδη, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης

Τιμές Εισιτηρίων: Θα ανακοινωθούν σύντομα
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14 Οκτωβρίου 2022
Βοηθός Σκηνοθετη: Ιωάννα Πιταούλη
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός, τηλέφωνο 21 0342 6736
Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b