MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Τρελή του Σαγιό, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Παλλάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το εμβληματικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Η Τρελή του Σαγιό», παρουσιάζεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο του τίτλου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η «Τρελή του Σαγιό», το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού σηκώνει αυλαία, λίγο πριν τις γιορτές, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Οι εντατικές πρόβες του λαμπερού θιάσου, με  προεξάρχοντες την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τον Νίκο Μουτσινά και την Αθηνά Οικονομάκου συνεχίζονται πυρετωδώς. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας ο Πέτρος Ζούλιας που έχει αναλάβει και την μοντέρνα ολοκαίνουργια διασκευή του έργου, πλαισιωμένος από μία ομάδα σπουδαίων συντελεστών.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, βάζει την δική της μοναδική σφραγίδα με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τα τραγούδια. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά αναλαμβάνει η Μαρία Φιλίππου, τα εντυπωσιακά κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό των φωτισμών η Μελίνα Μάσχα, και την κινησιολογική καθοδήγηση η Κική Μπάκα.

Η Τρελή του Σαγιό»: Η παράσταση

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που, θα ενσαρκώσει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, η Γεωργία Καλλέργη ο Στάθης Μαντζώρος, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και έξι ακόμα ηθοποιοί.

Υπόθεση

Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν πετρέλαιο, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος και την απληστία.

«Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας: μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»

Η Τρελή του Σαγιό, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Παλλάς

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πέτρος Ζούλιας, αναμετριέται και πάλι με τον κλασσικό αριστούργημα του Ζιρωντού και το μεταφέρει στο σήμερα, υπογραμμίζοντας την επικαιρότητά του, στους καιρούς που διανύουμε.

«Η τρελή του Σαγιό» απετέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ερμηνευτικές επιτυχίες της Κατίνας Παξινού, με τον Αλέξη Μινωτή στο πλευρό της, στο Εθνικό Θέατρο, το 1966. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα (1981) ο Ανδρέας Βουτσινάς, για το Κ.Θ.Β.Ε., έδωσε νέα πνοή στο έργο, με την πρωταγωνίστρια την Δέσπω Διαμαντίδου, σε μια ιστορική ερμηνεία. Τον ομώνυμο ρόλο της «Τρελής του Σαγιό» έχουν ακόμα ερμηνεύσει για το Εθνικό Θέατρο, η Αντιγόνη Βαλάκου και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύθυμες Κυράδες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Το εμπνευσμένο και πάντα επίκαιρο κείμενο της «Τρελής του Σαγιό», καυτηριάζει χωρίς φόβο και πάθος, τον τυχοδιωκτισμό που συναντάμε σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικοπολιτικής μας διαδρομής, όπως αυτή καταγράφετε τα τελευταία χρόνια και ανοίγει τον δρόμο στην επικράτηση της ανθρωπιάς έναντι του ευκαιριακού κέρδους, αναδεικνύοντας ως μόνο δρόμο την αποδοχή και την συγκρότηση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ζαν Ζιρωντού
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Κίνηση: Κική Μπάκα

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Νίκος Μουτσινάς, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Σιαμσιάρης, Κώστας Καζάκας, Στάθης Μαντζώρος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μάκης Πατέλης, Βασίλης Λέμπερος, Γιώργος Τσουρουνάκης, Χριστίνα Τσάφου, Στέλλα Γκίκα, Γεωργία Καλλέργη, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Φανή Γεωργακοπούλου, Χριστίνα Πετρολέκα, Μιχάλης Φιλίππου | Βιολί & τραγούδι: Μαρία Ρεμπούτσικα

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 | Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων: Κυρ, 25/12 στις 21:00
Διασκευή: Πέτρος Ζούλιας
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαριάννα Τουντασάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/i-treli-tou-sagio/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100.
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου
ΘΕΑΤΡΟ
Metamorphosis: Παράσταση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής