MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Νύχτα των Μυστικών, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Μπέλλος

Με το νεοελληνικό έργο του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, γίνεται η έναρξη της κεντρικής σκηνής του θεάτρου “Μπέλλος”.

Monopoli Team

Με το νεοελληνικό έργο του Άκη Δήμου «Η νύχτα των μυστικών», γίνεται η έναρξη της κεντρικής σκηνής του ιστορικού θεάτρου «Μπέλλος» από 21 Οκτωβρίου.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Αικατερίνη Παπαγεωργίου και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Μπέλλος: Η νέα αρχή ενός ιστορικού θεάτρου12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ζευγάρι περιπλανιέται μία νύχτα στον γοητευτικό και απρόβλεπτο κόσμο ενός τσίρκου. Από λεπτό σε λεπτό, η παράσταση αρχίζει. Τέσσερα αλλόκοτα πλάσματα, ήρωες του τσίρκου, συνδιαλέγονται μαζί με έναν άντρα και μια γυναίκα και προκαλούν έναν αναπάντεχο καταιγισμό αποκαλύψεων. Γιατί εδώ – στο συναρπαστικό και φωτεινό κόσμο του τσίρκου – τίποτα δεν απαγορεύεται και όλα μοιάζουν «κανονικά», κι αυτό είναι το πιο προκλητικό.

Κλόουν και θηριοδαμαστές, ακροβάτες, drag show, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και όλα όσα συνθέτουν το θέαμα που προσφέρει ένα τσίρκο, έρχονται σε αντιπαράθεση με μια βίαιη πραγματικότητα που μοιάζει να μη μπορεί άλλο να «κουκουλώνει» τις αλήθειες.

«Η νύχτα των μυστικών», είναι ένα σύγχρονο έργο που πραγματεύεται και με ρεαλισμό αλλά και με έναν ιδιαίτερο και αλληγορικό τρόπο την έννοια της κακοποίησης σε όλα τα επίπεδα μιας σχέσης και σε όλες της τις εκφάνσεις.

Ο Άκης Δήμου αναφέρει ότι «το τσίρκο της «Νύχτας των μυστικών» είναι ένα βασίλειο με έναν αδιαφιλονίκητο βασιλιά, ένοχο για το θάνατο της βασίλισσας, που ψάχνει τρόπους να απαλλαγεί από το βάρος της ενοχής του. Σ΄ αυτόν τον βεβαρημένο -από ένα θανάσιμο μυστικό – χώρο, εισβάλλει ένα ζευγάρι – βιρτουόζοι στην τέχνη της λεηλασίας της ζωής του ενός από τον άλλον».

Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου τονίζει: «Ο Ζαν Ζενέ έγραψε ότι “το τσίρκο είναι το μέρος που μεταμορφώνει τη σκόνη σε χρυσόσκονη” και αυτό ακριβώς είναι που επιτυγχάνει ο Άκης Δήμου στη “Νύχτα των μυστικών”. Μέσα λοιπόν, σε μια νυχτερινή χίμαιρα, η παράσταση μας εκθέτει στην σκληρότητα του ανθρώπου, τη δίνη της υπαρξιακής αναζήτησης, την εξουσία της πατριαρχίας και εν τέλει την αδυναμία του ανθρώπου να ταυτιστεί με την έννοια του “μαζί”».

«Η νύχτα των μυστικών» έχει παρουσιαστεί τη θεατρική περίοδο 2008-2009 στο Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑικατερίνη Παπαγεωργίου: Η σκηνοθέτις που άφησε το Λονδίνο για να κάνει θέατρο στη γλώσσα της12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Έλλη Εμπεδοκλή
Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Τάσος Λέκκας, Ελίζα Σκολίδη, Αλέξανδρος Βάρθης, Εριφύλη Κιτζόγλου, Γιώργος Μαρτίνος

Διάρκεια: 105'
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 18€ | 15€ (μειωμένη ορατότητα) | 12€ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό) || Απογευματινή Σαββάτου (στις 18:30): 15€ | 12€ (μειωμένη ορατότητα) | 10€ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21 Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 3229889 | theatrompellos.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή 20:30, Σάββατο: 18:30 και 21:30, Κυριακή: 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Έφη Λεωνίδα
Link Εισιτηρίων: https://theatrompellos.gr/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα, τηλέφωνο: 2103229889
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b