MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών: Το θρυλικό έργο του Τομ Σούλμαν ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Photo Credits: Χρήστος Συμεωνίδης
Photo Credits: Χρήστος Συμεωνίδης
Monopoli Team

Το θρυλικό έργο «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, ανεβαίνει από 14 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βρετάνια, σε θεατρική διασκευή του ίδιου του «οσκαρικού» συγγραφέα και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον ρόλο του αντισυμβατικού καθηγητή, Τζον Κήτινγκ, ο Τάσος Χαλκιάς τον ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας τον ρόλο του τραγικού πατέρα κ. Πέρι.

Μαζί τους  οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μοναξιά της Δύσης, του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Κουρή στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

Η υπόθεση

Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές τις οποίες μάς επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει. Ο αντισυμβατικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους, ενάντια στο κατεστημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνω Κάτω, του Δημήτρη Μητρόπουλου στο Θέατρο Λύχνος12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τομ Σούλμαν
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Χορογραφία: Φαίδρα Νταιόγλου

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου, Τάσος Χαλκιάς, Σπύρος Τσεκούρας,Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου

Τιμές Εισιτηρίων: Α ζώνη - πλατεία: 25 ευρώ, Β ζώνη - Εξώστης, Θεωρεία: 22 ευρώ, Γ ζώνη - Εξώστης: 20 ευρώ, Φοιτητικό: 16 ευρώ (εκτός βραδινής Σαββάτου) Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη - Ανέργων: 13 ευρώ, Άνω των 65, ΑΜΕΑ και έως 26 ετών: 16 ευρώ
Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 (λαϊκή απογευματινή) και 21.00, Κυριακή 19.15
Βοηθός Σκηνοθετη: Νατάσα Πετροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/en/ticketmaster_se_2005921.html
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b