MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις της εμμηνόπαυσης

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις κατά την εμμηνόπαυση και την περιεμμηνόπαυση. Όμως τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να μειώσουν ή να αποτρέψουν αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα με διάφορους τρόπους.

Credits: pexels
Monopoli Team

Οι εξάψεις είναι ξαφνικά αισθήματα ζέστης τα οποία εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις συμβαίνουν όταν εμφανίζονται εξάψεις τη νύχτα. Μέχρι και 85% των γυναικών αναφέρουν εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό στάδιο της ζωής, εμφανίζεται μεταξύ 45 και 55 ετών και διαρκεί περίπου 7 χρόνια, αλλά μπορεί να συνεχιστεί έως και 14 χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η εμφάνιση εξάψεων μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο 5 χρόνια και όσο πιο νωρίς στη ζωή συμβαίνουν, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να διαρκέσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάντε την εμμηνόπαυση ευκολότερη με αυτές τις αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής12.09.2018

Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις εμφανίζονται πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης λόγω της αλλαγής των επιπέδων ορμονών, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης , που επηρεάζουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος. Οι αλλαγές σε αυτά τα επίπεδα των ορμονών επηρεάζουν τη δράση άλλων ορμονών που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτό προκαλεί τα χαρακτηριστικά αισθήματα ξαφνικής ζέστης, έξαψης και υπερβολικής εφίδρωσης.

Η συχνότητα των εξάψεων και των νυχτερινών εφιδρώσεων διαφέρει μεταξύ των γυναικών. Για παράδειγμα μερικές βιώνουν μόνο περιστασιακές εξάψεις ενώ, για άλλες, τα συμπτώματα μπορεί να παρεμποδίσουν την καθημερινή τους ζωή.

Διαβάστε περσσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b