MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
BTS World Tour ‘Arirang’ in Goyang: Live Viewing
Dog of God (με υπότιτλους)
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Madonnas
Pillion
Primavera
Scream 7
Sirât
Solo Mio
The Drama
The Last Game
The Mortuary Assistant
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Undertone
Vampyr
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αμνετ
Ανάμεσα στις καλαμιές
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γερτρούδη
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωή σαν σινεμά
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η θυσία
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η τούρτα του προέδρου
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαγγελάνος
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλε βελούδο
Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά
Ο Λόγος
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού
Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Οι δύο πύργοι
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ο μυστικός δείπνος
Ο μυστικός πράκτορας
Οργουελ: 2+2=5
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Ράφτης
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το Αριστερό μου Χέρι
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μεγαλείο
Το μυστικό του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Χωρίς πατέρα
Κοινωνική

Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια του Ι. Καμπανέλλη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος

Ύστερα από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, του έργου “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, συνεχίζεται στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, με έναν σπουδαίο θίασο νέων ηθοποιών κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 20.30 από 9 Μαρτίου έως 21 Απριλίου.

stars-fullstars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120'
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η σκοτεινή εκδοχή της Στέλλας. Ένας κόσμος που δεν είναι όπως τον μάθαμε. Δεν είναι ωραιοποιημένος. Ένα σύμπαν σκληρό, αδυσώπητο. Χαμαιτυπεία, μπαρμπουτάδικα, τεκέδες, νταήδες, μάγκες, ρεμπέτες, αγαπητικοί, πορτοφολάδες και κλέφτες των λιμανιών. Ο φόνος σε ημερήσια διάταξη. Η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο.

stella kokkina gantia kampaneli akadimia platonos 

Η Στέλλα δεν είναι μια Σταρ. Είναι τραγουδιάρα σε ταβέρνα. Μια ταβέρνα που τη λένε ‘Μαρία’ και έχει για μόνη φιλοδοξία τη μέρα που θα μετονομαστεί σε νυχτερινό κέντρο ‘Το όνειρο’. Το μαγαζί δεν σφύζει από κόσμο, το πάλκο δεν έχει όλα τα όργανα, η επιχείρηση πάει για φούντο. Ο κόσμος μαζεύεται μόνο απ’ έξω για να ακούσει τις κοπέλες να τραγουδάνε ή για να πάρει που και που και λίγο μάτι. Τι να κάνουν, δεν έχουν μία.

Αγαπητικοί της κάνουν δώρα. Ο Αλέκος, που της χάρισε το πιάνο, δεν είναι ο ευαίσθητος γιατρός του Αλεξανδράκη, αλλά ένας κακομαθημένος νεαρός ντόκτορας που πιστεύει πως μπορεί να πάρει την Στέλλα από τον βούρκο και να τη φέρει στα μέτρα του, να της βρει μια θέση στην καλή κοινωνία. Ο Μίλτος, δεν είναι ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής του Φούντα, αλλά ένας οδηγός φορτηγού σε λατομείο, μεγαλωμένος μέσα στους δυναμίτες, που για να ξεχρεώσει ο ίδιος τα χρέη του, η Στέλλα πουλάει το πιάνο του Αλέκου.

stella kokkina gantia3 kampaneli akadimia platonos 

Βαθιά πρωτοπόρος και σύγχρονος, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μας συστήνει το δίδυμο Στέλλα ~ Μίλτος, την εποχή ακριβώς που στην άλλη πλευρά του ατλαντικού ο Τέννεσι Γουίλιαμς δημιουργεί τους Μπλάνς και Κοβάλσκι, στο ‘Λεωφορείο ο Πόθος’. Η «Στέλλα» του Καμπανέλλη δεν είναι το αρχέτυπο μιας Femme Fatale. Δεν είναι η μοιραία γυναίκα. Πρόκειται περί παρεξήγησης. Η Στέλλα είναι η Femme Libre. Μια γυναίκα ελεύθερη, μια γυναίκα που δεν συμβιβάζεται, δεν καταπιέζεται, δεν υποχωρεί. Μια γυναίκα που αντιστέκεται σε μια ολόκληρη κοινωνία και στο καλούπι που αυτή της ετοιμάζει. Όχι από ιδιοτροπία, αλλά για δίψα προς τη ζωή. Εκείνη, όπως και όλοι οι ήρωες του Καμπανέλλη, έρχεται από το παρελθόν, όχι απλώς για να επαναφέρει μια εικόνα ή μια δύναμη που έχουμε ξεχάσει, αλλά για να δώσει λίγο φως στις προκαταλήψεις που μας στοιχειώνουν. Να μας θυμίσει ότι είμαστε πλασμένοι από μνήμες και βιώματα.

stella kokkina gantia4 kampaneli akadimia platonos 
Που βρίσκεται η ελευθερία του ατόμου; Ποια είναι η ταυτότητα μας; Ποιοι είμαστε πραγματικά και τι θέλουν οι άλλοι να γίνουμε; Έννοιες και αξίες όπως «ισότητα», «ελευθερία», «τιμή», «προδοσία» θίγονται με αριστουργηματικό τρόπο στο σπουδαίο έργο του γεννήτορα του ελληνικού μεταπολεμικού θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λάλος και μια ομάδα νέων ηθοποιών, με σεβασμό και αγάπη προς το κείμενο, δίνουν στη «Στέλλα» σάρκα και οστά, οδηγώντας την σπουδαία ερωτική τραγωδία σε μια ανάγνωση που αποπειράται να σκιαγραφήσει την ψυχολογία του νεοέλληνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος


Διάρκεια: 120'

Rating: 1
Περισσότερα από CINEMA