MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η ΚΟΑ αποχαιρετά το Ηρώδειο με Χατζηδάκι και Μάλερ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με δύο ξεχωριστές συναυλίες θα αποχαιρετήσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το Ηρώδειο, αυτό το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού για δύο ξεχωριστές συναυλίες, συμμετέχοντας στις «Εορτές Αποχαιρετισμού» του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στο ιστορικό θέατρο, προτού αυτό κλείσει για εργασίες συντήρησης, και προσφέροντας στο κοινό της Αθήνας δύο μοναδικές μουσικές εμπειρίες κάτω από τον αττικό ουρανό.

Την πρώτη από τις δύο βραδιές, στις 10 Ιουνίου, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός θα διευθύνει την Ορχήστρα σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Η Αμερική του Μάνου Χ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διάσημα και πολύ αγαπητά έργα για ορχήστρα του Έλληνα συνθέτη. Θα ακουστεί η κινηματογραφική μουσική από την ταινία Blue, με σολίστ τον κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν, αλλά και το βαθιά συγκινητικό Χαμόγελο της Τζοκόντας, ένα έργο που πάντα συγκλονίζει τους ακροατές με τον λυρισμό και τις ακαταμάχητες μελωδίες του.

Μάνος Χατζιδάκις, credits: Γιώργος Χατζιδακις

Η μνημειώδης Όγδοη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, επονομαζόμενη «Συμφωνία των Χιλίων», θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου, σε μια μεγάλη παραγωγή στην οποία θα συμπράξουν με την Ορχήστρα τέσσερις χορωδίες και οκτώ σολίστ. Διευθύνει ο Πολωνός αρχιμουσικός Μιχάλ Νεστερόβιτς. Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία-διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου), η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία-διεύθυνση: Σταύρος Μπερής), η Oltenia Philharmonic Academic Choir (διδασκαλία-διεύθυνση: Svilen Simeonov), η Παιδική Χορωδία Rosarte (διδασκαλία-διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα), καθώς και οι σολίστ Ιβόνα Σομπότκα, Κατερίνα Σαντμάγιερ και Βάσια Αλάτη (υψίφωνοι), Μαίρη-Έλεν Νέζη (μεσόφωνος), Άννα Αγάθωνος (άλτο), Μάριο Τζεφίρι (τενόρος), Δημήτρης Τηλιακός (βαρύτονος) και Τζονγκ-μιν Παρκ (βαθύφωνος), δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία μεγάλης κλίμακας.

Οι δύο συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, υπόσχονται να αποτελέσουν σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας τη μοναδική ακουστική και την ιστορική ατμόσφαιρα του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTι θα δούμε στο Ηρώδειο τον Ιούνιο 202612.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Μουσικά Νέα
Heavy metal ιστορία (ξανά) στο Release Athens: Η πρώτη εμφάνιση των Pantera στην Ελλάδα θα είναι ιστορική
Μουσικά Νέα
Lauren Bennett: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του “Party Rock Anthem”
Μουσικά Νέα
Κοσμάς Αναγνωστόπουλος: Το Aegina Jazz Festival έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στη Μεσόγειο – και όχι μόνο
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους
Μουσικά Νέα
Off The Hook Festival: Εθισμός και Gxhan με τον Skepta στο ΟΑΚΑ
Εκδηλώσεις
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για μία συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
Μουσικά Νέα
Τα Ημισκούμπρια θα γιορτάσουν “30 χρόνια επιτυχίες” και στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Με κατάμεστο το Ευριπίδειο Θέατρο άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026
Μουσικά Νέα
Τραμπάλα: Ο νέος δίσκος του Κώστα Μακεδόνα κυκλοφορεί σε βινύλιο
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος παρουσιάζει ένα προσωπικό μουσικό άλμπουμ γεμάτο εξομολογήσεις