MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Game of Thrones: οι φαν της σειράς αντιδρούν για το γάμο της Sansa

Στην ιστορία του Game of Thrones υπάρχουν πολλά επεισόδια που αμέσως μετά την προβολή τους προκαλούν πολλές και ποίκιλλες αντιδράσεις στα social media από τους φανατικούς της σειράς.Το 6ο επεισόδιο του 5ου κύκλου που προβλήθηκε στην Αμερική την Κυριακή 17 Μαΐου (εμείς στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ και το είδαμε τη Δευτέρα το πρωί!) ήταν ένα από αυτά. Ο λόγος; Η «σκληρή» μοίρα της Sansa, που γενικά συμπαθούμε.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Άτυχο αυτό το κορίτσι στους γάμους του! Από ψυχάκια σε ψυχάκια την προξενεύαν και στο τέλος κατέληξε στον σαδιστή Ramsay Bolton. Η ντελικάτη κοκκινομάλλα πριγκίπισσα Sansa Stark, που ονειρευόταν δεξιώσεις με τσάι και λεμονόπιτες με τις αριστοκράτισσες του Kings Landing, βίωσε στο πετσί της όλη την παράνοια της αριστοκρατίας του Westeros.

To έκτο επεισόδιο του 5ου κύκλου με τίτλο “Unbowed, Unbent, Unbroken” προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο που τελείωσε. Δηλαδή με τον γάμο του Ramsay και της Sansa και την ολοκλήρωση του γάμου αυτού με έναν τρόπο που ταιριάζει γάντι στον Ramsay.

game-of-thrones-sansa-ramsay-wedding-hbo

To 6ο επεισόδιο του 5ου κύκλου με τίτλο “Unbowed, Unbent, Unbroken” προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο που τελείωσε.

Ο συγγραφέας της εποποιΐας πάνω στην οποία βασίζεται στο σίριαλ, ο George R.R. Martin απάντησε στις επικρίσεις αυτές, λέγοντας πως το κανάλι HBO και οι παραγωγοί της σειράς «προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη τηλεοπτική σειρά που μπορούν».
Ο λόγος που παρενέβη, ήταν γιατί το σίριαλ έκανε την πιο αμφιλεγόμενη παρέκκλιση σε σχέση με τα βιβλία του συγγραφέα. Στα βιβλία, ο Ramsay παντρεύεται μία άλλη γυναίκα, ένα κορίτσι που παριστάνει την αδερφή της Sansa, την Arya.
Σε blog ο Martin έγραψε πως οι φαν των βιβλίων άρχισαν να του στέλνουν e-mail και να σχολιάζουν στο site του, για να μοιραστούν μαζί του τη δυσαρέσκειά τους σε σχέση με την αλλαγή που έκανε το σίριαλ. Τους ενόχλησε πολύ το ότι ένας αξιαγάπητος χαρακτήρας, όπως αυτός της Sansa υπέστη τέτοια μεταχείριση.

Ωστόσο, ο Martin, ο οποίος φέτος δεν θα γράψει κάποιο επεισόδιο από τα 10 κάθε κύκλου, προκειμένου να αφοσιωθεί στην ολοκλήρωση του μυθιστορηματικού magnus opus του, απάντησε στους επικριτές με ένα παράδειγμα παρμένο από το «Όσα παίρνει ο άνεμος»: «Πόσο παιδιά είχε η Scarlett O’Hara; Τρία στο μυθιστόρημα. Ένα στην ταινία. Κανένα στην πραγματική ζωή: Ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, δεν υπήρξε ποτέ. Η σειρά είναι η σειρά, τα βιβλία είναι τα βιβλία. Δύο διαφορετικές αφηγήσεις της ίδιας ιστορίας» έγραψε ο συγγραφέας.

sansa2

Τόνισε ακόμα πως σε όλους τους κύκλους υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία. «Οι μικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγαλύτερες κι εκείνες σε τεράστιες αλλαγές. Το κανάλι για περισσότερες από 40 ώρες έχει αναλάβει το απαιτητικό εγχείρημα να μεταφέρει τα πολύ εκτεταμένα και υπερβολικά περίπλοκα μυθιστορήματά μου, με τις πολλές υποθέσεις τους, τις ανατροπές και τις αντιφάσεις, τους αναξιόπιστους αφηγητές, τις συνεχείς αλλαγές οπτικής κι ένα καστ από εκατοντάδες χαρακτήρες».
Ο Martin υποστηρίζει πως οι David Benioff και Dan Weiss και ο συμπαραγωγός τους Bryan Cogman, που έγραψε το επεισόδιο που προκάλεσε αντιδράσεις «προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη τηλεοπτική σειρά που μπορούν». Πάντως δεν είναι αναγκαίο για την σειρά να εγκριθούν από τον συγγραφέα οι αλλαγές σε σχέση με τα βιβλία.

12-sansa-beaten

Οι φανατικοί αναγνώστες φοβούνται πως η σειρά θα αποκαλύψει το τέλος των βιβλίων του Martin, πριν αυτά ακόμα κυκλοφορήσουν

Ένας από τους λόγους που γκρινιάζουν οι φαν των βιβλίων είναι γιατί φοβούνται πως η σειρά θα αποκαλύψει πως θα τελειώσουν τα βιβλία του Martin, πριν αυτά ακόμα κυκλοφορήσουν.

Το έκτο βιβλίο «The Winds of Winter» δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2016, ενώ θα υπάρξει μετά και έβδομο, το «A Dream of Spring». Αν, λοιπόν, η σειρά τελειώσει, όπως υποστηρίζουν οι συντελεστές της, στον 7ο κύκλο (2017), πολλοί φοβούνται πως το φινάλε της σειράς θα προλάβει το 7ο βιβλίο και θα αποκαλύψει μυστικά του. Έτσι, όμως, θα αντιστραφούν οι ρόλοι κι αντί να κάνουν τα spoiler όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία σε αυτούς που παρακολουθούν τη σειρά, θα αρχίσουν οι τηλεθεατές να κάνουν spoiler στους αναγνώστες. Καμιά φορά, ο τροχός γυρίζει…

*To Game of Thrones προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με την Αμερική, στα κανάλια Novacinema και κάθε Δευτέρα σε επανάληψη στις
22.00. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ μπορείτε να γράφετε το κάθε επεισόδιο και να το βλέπετε όποτε θέλετε.

Περισσότερα για το Game of Thrones στο www.facebook.com/GameofThrones-Nova και στο #GotGR.

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b