MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ / ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Όταν οι Man Called Shadow μάς παρέσυραν στο εκστατικό μουσικό σύμπαν των 60s

Tο πρώτο Fresh Voices Session, από το Voice 102.5, έλαβε χώρα με μουσικούς καλεσμένους τους Man Called Shadow, την κολλεκτίβα που κρύβεται πίσω από το cinematic soundtrack της σειράς “Η Παραλία”. Εμείς βρεθήκαμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και σας μεταφέρουμε την εμπειρίας μας.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 24.11.2023

Το να ακούς την μουσική τους, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Έχεις την αίσθηση ότι ανοίγει μια πύλη και βρίσκεσαι ξαφνικά κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’60, σε κάποια θέα ή παραλία και ατενίζεις το άπειρο. Η αισθητική και η διάθεση που αποπνέει η πολυμελής κολεκτίβα παραπέμπει σε ένα τέτοιο σκηνικό. Έτσι αισθανθήκαμε από την πρώτη φορά που τους ακούσαμε να “ντύνουν” μουσικά την Παραλία της ΕΡΤ1 και τρέξαμε κατευθείαν στο Shazam για να ανακαλύψουμε το θαυμαστό σύμπαν των Man Called Shadow.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτρας, πούπουλα και τραγούδια… καθόλου ντεμοντέ: Ένα βράδυ με τους Polkar στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Κάπως έτσι αισθανθήκαμε και το βράδυ της Δευτέρας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, που ακούσαμε ζωντανά μερικά από τα τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει από το πλούσιο soundtrack της σειράς, αλλά κι από τον πρώτο δίσκο του γκρουπ, “Man Called Shadow”. Το Voice 102.5, εγκαινίασε το νέο του εγχείρημα, τα Fresh Voices Sessions με τους ιδανικότερους καλεσμένους κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας.

Photo: Thanasis Karatzas

Τα φώτα σβήνουν, στην σκηνή μας καλωσορίζουν οι Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος (Alex Sid), Θάλεια Παλιβίδα, Phil Diamond, Νίκος Μίχας, Λεωνίδας Τάσιος και Δημήτρης Γρηγοριάδης και με ατμοσφαιρικό και πολύχρωμο φωτισμό, cinematic διάθεση, και πολυ… 70s ντύσιμο, μας παρασύρουν στον εκστατικό μουσικό τους κόσμο. Εναλλακτικός και ζεστός ήχος, με neo-soul, blues επιρροές και κάποιες ψυχεδελικές πιτσιλιές ενίοτε. Την αρχή κάνει το τρυφερό “Violet”, ενώ τη σκυτάλη παίρνει το εκρηκτικό “High Hopes”, το οποίο είχαμε ξεχωρίσει για την δυναμική του από το πρώτο άλμπουμ.

Photo: Thanasis Karatzas

Μερικά τραγούδια αργότερα, ο Phil αφιερώνει το “Broken Song”, σε όσους είναι «σπασμένοι», πριν προχωρήσει σε μια από τις πιο αξιοθαύμαστες ερμηνείες της βραδιάς. Αφού είχαμε την τύχη να ακούσουμε το ακυκλοφόρητο τραγούδι τους, “Took me Away”, τα πέταλα του αγαπημένου μας “Wildflower” αγκάλιασαν τα αυτιά μας, λίγο πριν το ματωμένο φεγγάρι, Blood Moon, κάνει την εμφάνιση του. Η μεθυστική φωνή της Θάλειας Παλιβίδα μας παρέσυρε με Storms & Hurricanes, ώσπου καταλήξαμε στο πολυπόθητο Blazing και την καθηλωτική εκτέλεση του Alex Sid. I’ve Wandered και First Kiss, το οποίο αφιέρωσαν στον Τόμμι της σειράς, Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος βρισκόταν στο κοινό, συμπλήρωσαν το setlist της βραδιάς.

Photo: Thanasis Karatzas

Λίγο πριν το τέλος, η θερμή ανταπόκριση του κοινού, “φωναζε” πως δεν ήταν αρκετό και μετά από κοινή μας απαίτηση, οι Man Called Shadow έπαιξαν ξανά το Broken Song και το Blazing, παρατείνοντας για λίγο ακόμα την μαγεία της βραδιάς.

Στο σύντομο Q&A που ακολούθησε, ο Quasamodo, aka Δημήτρης Νάσιος, δεν είχε να εκφράσει τίποτα λιγότερο πέρα από την ατέρμονη αγάπη του για τα υπόλοιπα μέλη και για την μουσική που συνδημιουργούν. “Όλοι κάνουμε τις δικές μας δουλειές, έχουμε την δική μας προσωπική δισκογραφία. Όμως πάντα μου άρεσε η ιδέα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αγαπιόμαστε πολύ. Όλοι δίνουμε τα χρώματά μας σε αυτήν την κολεκτίβα.”.

Photo: Thanasis Karatzas

Ο Alex Sid μίλησε για το πως με περίσσεια αγάπη, ενθουσιασμό και διάθεση δέχτηκαν την πρόταση του σκηνοθέτη της “Παραλίας”, Στέφανου Μπλάτσου, να αναλάβουν την μουσική επένδυση της σειράς. Μαζί με τον Quasamodo, ευχαρίστησαν τον σκηνοθέτη για την υποστήριξη που δείχνει συνεχώς στο μουσικό τους project. Μας διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως με το πέρας της σειράς θα κυκλοφορούν επιπλέον τραγούδια, καθώς βαδίζουν παράλληλα, κάνοντας μας να ανυπομονούμε για τις επόμενες δουλειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης: Βρεθήκαμε στο Vox για ένα αυθεντικό μουσικό “μοίρασμα”12.09.2018

Οι φωνές των Alex Sid, Θάλειας Παλιβίδα και Phil Diamond, μας ανατρίχιασαν τόσο στα τραγούδια που ερμήνευσαν μαζί, όσο και ξεχωριστά. Γεμάτος ήχος, με όλους τους συντελεστές της κολεκτίβα να δένουν αρμονικά μεταξύ τους και με ένα αποτέλεσμα που μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή. Αν δε, είστε κι εσείς από εκείνους που εύχεστε να είχατε ζήσει στις δεκαετίες ’60-’70 μόνο και μόνο για την μουσική που βασίλευε τότε, οι Man Called Shadow γίνονται η προσωπική μας μηχανή του χρόνου και όλοι εμείς συνεπιβάτες σε ένα νοσταλγικό, ροκ και πολύ κινηματογραφικό ταξίδι.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b