MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Όταν ερωτευτήκαμε τον Robbie Williams ξανά από την αρχή…

Το Σάββατο, ο Robbie Williams έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει το 2015, με μία συγκλονιστική συναυλία στο Terra Vibe που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Εμείς ήμασταν εκεί και ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το show που μας χάρισε – γι’ αυτό σας μεταφέρουμε όσα ζήσαμε.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 03.07.2023 Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

Το Σάββατο 1 Ιουλίου ζήσαμε κάτι που περιμέναμε πολύ καιρό – συγκεκριμένα οχτώ χρόνια: Να κάνει ο Robbie Williams επιτέλους πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει το 2015 στο Terra Vibe, ότι δηλαδή θα επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα άμεσα.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Κάπως είχα σταματήσει να ελπίζω στην αξιοπιστία του περιβόητου “κακού παιδιού” της pop – και μετάνιωνα άπειρα που είχα χάσει το live του το 2015. Κι όμως, όπως αποδείχτηκε, τελικά δεν μας είχε ξεχάσει. Αν και… λίγο καθυστερημένα, η μεγάλη του επιστροφή έγινε επιτέλους πραγματικότητα, με μία συναυλία που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες που έχουμε ζήσει ποτέ στο Rockwave.

Δεν ξέρω αν ο ενθουσιασμός του κοινού πριν από μία συναυλία αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για το πώς θα καταλήξει μία βραδιά, αν όμως έπρεπε να κρίνω από τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων που είχαν φτάσει από το μεσημέρι στο Terra Vibe, απλώνοντας την ψάθα/πετσέτα/καρέκλα τους στο γκαζόν για να μπουν από νωρίς στο κλίμα, η βραδιά θα έλεγα ότι φαινόταν πολλά υποσχόμενη.

Γενικά είναι πάντα καλό να φτάνεις από νωρίς στο Rockwave για να ζήσεις ολοκληρωμένη την φεστιβαλική εμπειρία – επίσης όσο περιμένεις να ξεκινήσει η μουσική μπορείς να επισκεφτείς την έκθεση “Rock in Athens”, με φωτογραφικό υλικό από το πρώτο ιστορικό rock φεστιβάλ (πρόδρομο του Rockwave) που είχε πραγματοποιηθεί το 1985, με Clash, Depeche Mode, Cure, Culture Club και πολλούς άλλους.

Το πρώτο set ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με τον Leon of Athens, όπως πάντα έτοιμο να ανεβάσει τη διάθεση μας στα ύψη, ενώ σειρά είχε ο Βρετανός Jonathan Jeremiah, που μπορεί να μην ήταν γνωστός σε μεγάλο μέρος του κοινού, νομίζω όμως ότι μας κέρδισε όλους – και γυρίσαμε σπίτι με πολλά νέα tracks στο Shazam.

Ωστόσο αν κάποιος ήταν η έκπληξη της βραδιάς αυτός ήταν ο Mika που ξεσήκωσε ολόκληρο το πάρκο με την ενέργειά του και μας θύμισε τα πολλά, πολλά αγαπημένα μας κομμάτια που έχει τραγουδήσει στην καριέρα του. Και φυσικά, λίγο αργότερα ο James Bay ενθουσίασε το κοινό του με τις επιτυχίες του.

Ας μην γελιόμαστε, όμως, star της βραδιάς δεν ήταν άλλος από τον Robbie Williams. Και το ήξερε και ο ίδιος αυτό πολύ καλά όταν έκανε την είσοδό του με το Hey Wow Yeah Yeah – με το κοινό να τρελαίνεται. “Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Είμαι ο Robbie Williams. Αυτή είναι η μπάντα μου. Αυτός είναι ο κ@λος μου. Έρχεστε μαζί μου;” είπε με το χαρακτηριστικό (γνωστό σε όλους πλέον) χιούμορ του, λίγο πριν μας ταρακουνήσει με το ρεφρέν του Let me Entertain You – και όσοι τον αφήσαμε να μας διασκεδάσει δεν το μετανιώσαμε.

Στα 49 του χρόνια, ο Robbie Williams είχε περισσότερη ενέργεια από ποτέ – αν και λίγο μετά την έναρξη σταμάτησε για λίγο την μπάντα του για να πάρει μία ανάσα. “Δεν είναι η ηλικία μου, μπάσταρδοι! Ο long covid φταίει” είπε και λίγα λεπτά αργότερα είχε ανέβει πάλι στη σκηνή ακόμα πιο ασταμάτητος από πριν – και πραγματικά αναρωτιόσουν αν υπάρχει κάτι που μπορεί όντως να τον εξαντλήσει, μιας και ούτε ο long covid, ούτε η ηλικία φάνηκαν να έχουν κάποια δύναμη πάνω του.

Χωρίς να πάρει ούτε μία ανάσα, συνέχισε το πρόγραμμά του – με άκρως εξομολογητική διάθεση. Μίλησε για τα πρώτα βήματα των Take That (σε αυτό το σημείο μάς χάρισε και μία σύντομη a capella ερμηνεία του Back for Good), την χρυσή εποχή του ως μέλος του boy band, τα “πάνω” και τα “πολύ κάτω” του, ενώ προς έκπληξη μας τραγούδησε και μία διασκευή του Don’t Look Back in Anger των Oasis.

Όλη η υπόλοιπη βραδιά ήταν αφιερωμένη στις δικές του επιτυχίες και όπως είπε και ο ίδιος, τα κομμάτια του χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. “Η πρώτη κατηγορία είναι τα τραγούδια στα οποία λέω πόσο υπέροχος είμαι! Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ερωτικά, μελαγχολικά τραγούδια, στα οποία παραπονιέμαι ότι είμαι μόνος και λυπημένος”. Ε, λοιπόν, ο Robbie μάς χάρισε μία ισορροπημένη επιλογή από τις δύο αυτές κατηγορίες. Όταν δεν μας συγκινούσε με το Feel, το Come Undone και το Angels (για το οποίο ανοίξαμε όλοι τους φακούς μας φωτίζοντας τη σκηνή), μας έκανε να χορεύουμε με το Rock DJ, το Kids, το Candy.

Το highlight της βραδιάς όμως ήρθε στο encore. Μετά από πολλά χειροκροτήματα, ο Robbie ξαναβγήκε στη σκηνή, αφού μας είχε αποχαιρετήσει, για να μάς χαρίσει μία από τις πιο όμορφες στιγμές του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού, όταν τραγούδησε a capella αποκλειστικά και μόνο για το ελληνικό κοινό το Me & My Monkey – ένα τραγούδι που έχει να τραγουδήσει ζωντανά περίπου εφτά χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες τραγουδούσαμε στίχο – στίχο το τραγούδι, με τον Robbie φανερά συγκινημένο να συνεχίζει με το Angels – και εκεί ήταν που συγκινηθήκαμε κι εμείς μαζί του.

View this post on Instagram

A post shared by monopoligr (@monopoligr)


Αν κάτι έγινε ξεκάθαρο το Σάββατο αυτό είναι ότι ο Robbie Williams δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους entertainers του κόσμου – και είναι πολύ κρίμα που ένα ατυχές αστείο “έκλεψε” λίγη από τη μαγεία αυτής της επικής βραδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b