MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τις πολυαναμενόμενες συναυλίες που μας περιμένουν τους επόμενους μήνες – και φέτος είναι πολλές!

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 05.05.2023

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζουμε τον απόλυτο οδηγό για να μη χάσεις ούτε μία από τις (πολλές) μεγάλες συναυλίες που μας επιφυλάσσει αυτό το καλοκαίρι.

Από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τον Αύγουστο, με τα Ejekt, Rockwave, Primer, Release, SNF Nostos, Φεστιβάλ Αθηνών να έχουν γεμάτο πρόγραμμα, δεν θα πάρουμε ανάσα, οπότε άνοιξε το ημερολόγιο σου και ξεκίνα να σημειώνεις τα must μουσικά ραντεβού των επόμενων μηνών.

Nightwish | 7 Ιουνίου

Το συναυλιακό καλοκαίρι φαίνεται ότι θα ανοίξουν οι Φινλανδοί “γίγαντες” της συμφωνικής metal, που έρχονται ξανά στην Ελλάδα με το Release Athens Festival για την όγδοη παγκόσμια περιοδεία τους, «Human. :II: Nature World Tour». Το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού υπόσχεται να μας χαρίσει ένα σετ με τραγούδια από ολόκληρη τη διαδρομή του, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Ιδανική αρχή για το φετινό μουσικό καλοκαίρι. Special guests, οι μεγάλοι In Flames καθώς και οι βετεράνοι του μελωδικού death metal, Insomnium.
Που; Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος
Εισιτήρια: Προπώληση + ΑΜΕΑ 50€, VIP 130€, Προσφορά διημέρου Nightwish + Helloween: 85€, Προσφορά διημέρου Nightwish + Amon Amarth 80€, Προσφορά τριημέρου Nightwish + Helloween + Amon Amarth 110€

Swans | 11 και 13 Ιουνίου

Οι μεσσίες του experimental noise rock, SWANS, το δημιούργημα του Καλιφορνέζου Michael Gira, που ήδη μετρά 4 δεκαετίες επιτυχημένης μουσικής πορείας, επιστρέφει στην Ευρώπη με μία περιοδεία που θα τους φέρει και στη χώρα μας, για 2 μεγάλες συναυλίες στο Θέατρο Βράχων και Μονή Λαζαριστών, λίγο πριν κυκλοφορήσει ο ολοκαίνουριος δίσκος τους, The Beggar. Τα live τους θα ανοίξει ο Norman Westberg.
Που; 11/06 Θέατρο Βράχων, 13/06 Μονή Λαζαριστών
Εισιτήρια: 29€ Θέατρο Βράχων, 27-32€ Μονή Λαζαριστών

Helloween | 17 Ιουνίου

Άλλο ένα μεγάλο όνομα της metal σκηνής μάς επιφυλάσσει για αυτό το καλοκαίρι το Release: Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, οι Helloween, επιστρέφουν όπως τους αγαπήσαμε, στην “ολοκληρωμένη” μορφή τους – μετά την επιστροφή των Michael Kiske και Kari Hansen – για μία μεγάλη συναυλία γεμάτη κλασικούς ύμνους, αλλά και κομμάτια από τον νέο ομώνυμο δίσκο, που κυκλοφόρησαν το 2021. Μαζί τους, το συγκρότημα απ’την Ουκρανία, Jinjer.
Που; Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος
Εισιτήρια: Προπώληση 45€, VIP 120€, Προσφορά διημέρου Nightwish + Helloween: 85€, Προσφορά διημέρου Nightwish + Amon Amarth 80€, Προσφορά τριημέρου Nightwish + Helloween + Amon Amarth 110€

John Cale | 19 Ιουνίου

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο John Cale, ο Ουαλός μουσικός που έγραψε ιστορία με τους Velvet Underground, θα συμπράξει με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για μια μουσική αναδρομή σε μια πορεία που καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο Mercy, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Μάλιστα θα παίξει με ολοκαίνουργιες ενορχηστρώσεις ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με το Ηρώδειο, σε μία βραδιά που προβλέπεται μοναδική.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 35-55€

Rosalia, Central Cee | 20 Ιουνίου

Μία διπλή έκπληξη μάς επιφύλασσαν δύο από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας, το Release Athens Festival και το SNF Nostos, όταν ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε ένα κοινό τριήμερο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκηνές, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Headliners στην πρώτη ημέρα του Release Athens x SNF Nostos είναι η Rosalia, μία από τις κορυφαίες ποπ τραγουδίστριες της γενιάς της στην πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, και ο 24χρονος Λονδρέζος rapper και σταρ του TikTok, Central Cee στο Ξέφωτο. Το line-up συμπληρώνουν οι Tinashe, Ayra Starr, IAMDDB
Που; Πλατεία Νερού και Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ
Εισιτήρια: Προπώληση 55€, VIP 180€

Royksopp, Tash Sultana | 21 Ιουνίου

Royksopp, Photo: Stian Andersen

Την δεύτερη ημέρα του Release Athens x SNF Nostos θα υποδεχτούμε δύο ξεχωριστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: To πάντοτε ανήσυχο ντουέτο των Röyksopp θα ανέβει ως headliner στη σκηνή της Πλατείας Νερού, φέρνοντας μαζί του μια πραγματικά μεγάλη και φαντασμαγορική παραγωγή, ενώ τη σκηνή του Ξέφωτου στο ΚΠΙΣΝ θα καταλάβουν οι Tash Sultana, το μουσικό φαινόμενο από την Αυστραλία, στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί με τους Royksopp οι M83, το σχήμα του ιδιοφυή Anthony Gonzalez και οι μαστερς της synth pop OMD ή Orchestral Manoeuvres in the Dark. Στο Ξέφωτο το line-up συμπληρώνουν δύο πολύ σημαντικά ονόματα της World Reggae, οι Dub Inc και οι Groundation.
Που; Πλατεία Νερού και Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ
Εισιτήρια: Προπώληση 35€, VIP 110€, Προσφορά διημέρου Royksopp/Tash Sultana + Prodigy 65€, Προσφορά διημέρου Royksopp/Tash Sultana + Wu-tang clan 65€

Siouxsie, Interpol | 22 Ιουνίου

Το φιλόδοξο φεστιβάλ “κλείνουν” δύο σπουδαία ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην post punk και τη rock μουσική. Η θρυλική Siouxsie, επιστρέφει μετά από 15 χρόνια, και θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να μας υπενθυμίσει γιατί θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί της, οι μυθικοί Echo & The Bunnymen και οι Ladytron. Headliner στο Ξέφωτο θα είναι οι Interpol, το συγκρότημα που στις αρχές των 00s συντάραξε τη σκηνή της Νέας Υόρκης αλλά και ολόκληρο τον μουσικό κόσμο, επαναφέροντας τον ήχο του post punk. Στην ίδια σκηνή, θα παρακολουθήσουμε τους Σουηδούς Viagra Boys και τους ανερχόμενους The Haunted Youth.
Που; Πλατεία Νερού και Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ
Εισιτήρια: Προπώληση 40€, VIP 100€

Waterboys | 22 Ιουνίου

Οι Waterboys επιστρέφουν στο κοινό που τους αγάπησε τόσο χάρη στο Φεστιβάλ Αθηνών, για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, ένα live στο Ηρώδειο. Εμείς ανυπομονούμε να δούμε “ολόκληρο το φεγγάρι” κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, όσο ο Mike Scott ερμηνεύει το “Whole of the Moon”, το “November Tale”, το “Fisherman’s Blues” και όλα τα all-time classic κομμάτια των Waterboys, σε μία διονυσιακή, μεθυστική γιορτή, ιδανική για όσους έχουν αγαπήσει τη “Μεγάλη Μουσική” του Scott και της μπάντας του.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 30-65€

Nils Frahm | 23 Ιουνίου

Ο πρωτοπόρος Γερμανός μουσικοσυνθέτης – ένας από τους πιο περιζήτητους δημιουργούς της σύγχρονης μουσικής αυτή τη στιγμή – έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και δηλώνει έτοιμος να καθηλώσει την Αθήνα, σε μία συναυλία με τίτλο “Music for Athens” στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι ετοιμάζει για το ελληνικό κοινό ένας μουσικός που στο παρελθόν έχει καθηλώσει εμβληματικές σκηνές και φεστιβάλ, όπως το Montreux Jazz Festival.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 25-68€

Gregory Porter | 24 Ιουνίου

Αν υπάρχει κάποιος που ενσαρκώνει το πνεύμα των μεγαλύτερων θρύλων της soul αυτός είναι σίγουρα ο Gregory Porter – αν κλείσεις τα μάτια υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι μπορείς να ακούσεις τον Donny Hathaway, τον Nat King Cole, τον Bill Withers. Γεμάτος πάθος για την jazz, ο Gregory Porter θα σε κάνει να αγαπήσεις ξανά αυτό το παρεξηγημένο είδος – όπως έκανε το 2016 στο Glastonbury, αποδεικνύοντας ότι ο μεγαλύτερος pop star μερικές φορές ίσως και να τραγουδάει τζαζ. Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία του στο Royal Albert Hall θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το Φεστιβάλ Αθηνών. Ανυπομονούμε.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 25-85€

Madrugada | 25 Ιουνίου

Είναι μερικές μπάντες που θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό – ακόμη κι αν είχαν διαλυθεί για παραπάνω από μία δεκαετία. Μια τέτοια μπάντα είναι σίγουρα οι Νορβηγοί Madrugada, που εδώ και 20 περίπου χρόνια παραμένουν στην καρδιά μας και έχουν βρεθεί αμέτρητες φορές στη χώρα μας. Αποκορύφωμα η περσινή συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο, που αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία γεγονότα της περασμένης χρονιάς. Φέτος, θα επιστρέψουν και πάλι, για μία συναυλία στην Πλατεία Νερού ως headliners, σε μια βραδιά με συναρπαστικό line-up χάρη στις συναρπαστικές Wet Leg, που δικαίως θεωρούνται ένα από τα πιο hot indie συγκροτήματα αυτή τη στιγμή.
Που: Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 45€, VIP 120€

Ghost | 25 Ιουνίου

Το Athens Rocks επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, για την μεγαλύτερη metal τελετή του καλοκαιριού, με τους καθηλωτικούς Ghost, τους Candlemass και τους Typhus. Οι Ghost του Papa Emeritus IV και των Nameless Ghouls έρχονται στη χώρα μας στα πλαίσια του Imperatour, για να μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται το δημοφιλέστερο metal συγκρότημα των τελευταίων ετών. Μαζί τους οι επικοί Candlemass, ιστορικό συγκρότημα με φανατικούς οπαδούς και ένα από τα Βig Four του doom metal, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους συμπατριώτες τους δημιουργώντας το απόλυτο metal line-up του φετινού καλοκαιριού στο AthensRocks Festival.
Που; ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 63,80€ 

Disturbed | 26 Ιουνίου

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους Disturbed, το συγκρότημα από το Σικάγο που έχει κυριαρχήσει στο σκληρό ήχο για περισσότερα από 20 χρόνια, επιστρέφει στην Αθήνα για μια μοναδική βραδιά γεμάτη με τα σπουδαιότερα τραγούδια τους. Μαζί τους, το ραγδαία ανερχόμενο ντουέτο των Nova Twins.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 40€, VIP: 100€, Προσφορά διημέρου Disturbed + Parkway Drive 65€, Προσφορά τριημέρου Disturbed + Parkway Drive + Amon Amarth 100€

Pink Martini | 26 Ιουνίου

Tο συγκρότημα που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ωραίες και κοσμοπολίτικες βραδιές, επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλία, φτιάχνοντας το πιο μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ του καλοκαιριού, με τις γνώστες και αγαπημένες τους επιτυχίες, αλλά και νέα τραγούδια από το καινούργιο τους άλμπουμ Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims, που αποτυπώνει την αγάπη του leader του συγκροτήματος για την surf μπάντα The Pilgrims.
Που; Τεχνόπολη
Εισιτήρια: 30-67€

Parkway Drive, Soulfly | 27 Ιουνίου

Το Release Athens 2023 υποδέχεται τους καταιγιστικούς Parkway Drive, μια από τις καλύτερες μπάντες του σύγχρονου metal, ήδη headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης το ερχόμενο καλοκαίρι, στο μεγαλύτερο show που έχει δώσει ποτέ στη χώρα μας. Μαζί τους, οι Soulfly του θρυλικού Max Cavalera.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 40€, VIP: 100€, Προσφορά διημέρου Disturbed + Parkway Drive 65€, Προσφορά τριημέρου Disturbed + Parkway Drive + Amon Amarth 100€

Sigur Rós | 27 Ιουνίου

Οι Ισλανδοί Sigur Ros θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στα πλαίσια της “Orchestral” περιοδείας τους, με τη συνοδεία της περίφημης London Contemporary Orchestra υπό την διεύθυνση του Robert Ames. Θα παρουσιάσουν υλικό από ολόκληρη τη δισκογραφία τους που αποτελεί, επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, πηγή έμπνευσης για πολλά συγκροτήματα παγκοσμίως. Επίσης, θα παρουσιάσουν ζωντανά υλικο από τον πολυαναμενόμενο, νέο δίσκο τους, την πρώτη studio δουλειά τους έπειτα από δέκα χρόνια.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 38-105€

Tom Odell | 27 Ιουνίου

Ο Tom Odell, ο βρετανός αστέρας της indie pop που μας χάρισε το αξέχαστο “Another Love” επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 27 Ιουνίου για μια καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη, στην οποία θα ακούσουμε παλιά, αγαπημένα κομμάτια, αλλά και ολοκαίνουριο υλικό από τον νέο δίσκο του, Best Day of My Life.
Που; Τεχνόπολη
Εισιτήρια: 45€

Amon Amarth και Kreator | 28 Ιουνίου

Το Release Athens 2023 υποδέχεται δύο πολύ σπουδαία συγκροτήματα της metal σκηνής, τους Amon Amarth και τους Kreator, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Οι αδιαμφισβήτητοι βασιλιάδες του Viking metal και το πιο συνεπές γκρουπ του thrash, αντίστοιχα, υπόσχονται την πιο σημαντική βραδιά του σκληρού ήχου για το φετινό καλοκαίρι.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια:Προπώληση 45€, VIP 120€, Προσφορά διημέρου Nightwish Amon Amarth + Helloween: 80€, Προσφορά διημέρου Nightwish + Amon Amarth 80€, Προσφορά τριημέρου Nightwish + Helloween + Amon Amarth 110€, Προσφορά τριημέρου Disturbed + Parkway Drive + Amon Amarth 100€

Robbie Williams | 1 Ιουλίου

Ο Βρετανός superstar που έχουμε αγαπήσει όσο κανέναν άλλο, εκπληρώνει επιτέλους την υπόσχεση που έδωσε στο ελληνικό κοινό, πριν από εφτά χρόνια και επιστρέφει, για να γιορτάσει εδώ τα 25 χρόνια της καριέρας του. Όσοι έζησαν την αξέχαστη εμπειρία της συναυλίας του το 2015, ξέρουν τι τους περιμένει. Οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν υπομονετικά για το πιο φαντασμαγορικό show της χρονιάς από έναν showman που ξέρει πραγματικά τι ζητά το κοινό. Το line-up συμπληρώνουν οι Mika, James Bay, Jonathan Jeremiah, Leon of Athens.
Που; Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος Φάση 1: 49,50 ευρώ, Φάση 2: 55 ευρώ, Φάση 3: 60,50 ευρώ, Φάση 4: 66 ευρώ, Golden Standing 99 ευρώ, VIP (A & B) 99 ευρώ

Alexandre Desplat | 1 Ιουλίου

Ο πολυβραβευμένος Γαλλοελληνικής καταγωγής συνθέτης των 2 Όσκαρ, 3 Σεζάρ, 3 BAFTA, 2 Golden Globes και 2 Γκράμι στην Αθήνα για μια και μοναδική συναυλία. Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο και θα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες συνθέσεις του για τον κινηματογράφο.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 30-100€

Florence and the Machine | 2 Ιουλίου

Το 2019, το αθηναϊκό κοινό είχε ζήσει αξέχαστες στιγμές, όταν οι Florence and the Machine έδωσαν εδώ τρεις συναυλίες. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια, μέσα στα οποία οι FATM κυκλοφόρησαν τον νέο τους (φοβερό) δίσκο “Dance Fever”. Στο πλαίσιο αυτού του δίσκου, πραγματοποιούν μία παγκόσμια περιοδεία, η οποία θα τους φέρει και στη χώρα μας, ως headliners του Ejekt Festival. Το line-up συμπληρώνουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Editors, οι “δικοί μας” Royal Arch και τα φοβερά γυναικεία συγκροτήματα Warpaint και Goat Girl.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Φάση Γ 65€, VIP 155€

Kim Gordon | 4 Ιουλίου

Η Kim Gordon με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, ηγετική μορφή των Sonic Youth, του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock και άνοιξε το δρόμο για το grunge, έρχεται στην Αθήνα, την Τρίτη 4 Ιουλίου, για μία ηλεκτρική συναυλία. Μουσικός, εικαστική καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός, ακτιβίστρια, η επιτομή του καλιφορνέζικου cool, η Kim Gordon είναι πολλά περισσότερα από “ένα κορίτσι σε μία μπάντα” και ανυπομονούμε να την ακούσουμε!
Που; Τεχνόπολη
Εισιτήρια: 35€

Anouar Brahem | 5 Ιουλίου

Μετά την κατανυκτική εμπειρία που πρόσφερε στο κοινό του Ηρωδείου το 2021, ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο ούτι Ανουάρ Μπραχέμ επιστρέφει θριαμβευτικά στο Φεστιβάλ. Από τους πλέον καινοτόμους συνθέτες στο είδος του, συνδυάζει πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από την αραβική μουσική παράδοση και το ηχόχρωμα της Μεσογείου μέχρι τη λόγια δυτική μουσική παράδοση και την τζαζ, ενώ με το κουαρτέτο του έχει εξασφαλίσει μια εξέχουσα θέση στην τζαζ μουσική σκηνή.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 5-50€

Deep Purple, Saxon | 7 Ιουλίου

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι hard rock – heavy metal ήχοι δύο θρυλικών συγκροτημάτων θα ταρακουνήσουν το Terra Vibe. Με τον Steve Morse να έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα – τον αντικατέστησε ο Simon McBride των Sweet Savage – και με ένα νέο άλμπουμ στα σκαριά, η εμφάνιση των Deep Purple θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ οι Saxon είναι και θα είναι μία από τις κορυφαίες live μπάντες. Το hard rock line-up συμπληρώνουν οι Asking Alexandria, As I Lay Dying, Rock ‘n’ Roll Children, Bokassa, Lazy Man’s Load.
Που; Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 49,50 ευρώ, Golden Standing: 93,50 ευρώ, Vip (A και B): 93,50 ευρώ

Black Keys | 8 Ιουλίου

Κι επειδή το Rockwave φέτος είναι γεμάτο εκπλήξεις, το Terra Vibe φέτος δεν θα φιλοξενήσει μόνο τον Robbie Williams, τους Deep Purple και τους Saxon, αλλά και τους Black Keys. Οκτώ χρόνια μετά τη δυναμική τους εμφάνισή στην Ελλάδα, οι Black Keys επιστρέφουν στο Rockwave Festival 2023 για old-fashioned rock ‘n roll πάρτι, όπως αυτά που τόσο έχουμε αγαπήσει. Μαζί τους οι Puscifer του Maynard James Keenan, ο Ville Valo (που πλέον θέλει να τον αποκαλούμε VV), οι Kishi Bashi, οι Spectvm και οι Frenzee.
Που; Terra Vibe
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος Φάση A’ 49,50 ευρώ, Φάση B’ 55 ευρώ, Ταμείο 60 ευρώ / Golden Standing 99 ευρώ, VIP (A – B) 99 ευρώ

Jose James | 8 Ιουλίου

Ο «τζαζ τραγουδιστής της χιπ χοπ γενιάς» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μαγέψει και το ελληνικό κοινό, όπως έχει γοητεύσει στις εμφανίσεις του το κοινό των σημαντικότερων σκηνών και φεστιβάλ παγκοσμίως. Στη συναυλία του στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει τραγούδια από τα τρία άλμπουμ του που είναι αφιερωμένα στην Billie Holiday, τον Bill Withers και την Erykah Badu.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 25-68€

Peggy Gou | 8 Ιουλίου

Η Gou-mania επιστρέφει στην Αθήνα! H Peggy Gou, η κορυφαία DJ του κόσμου, θα βρεθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Faliro Sports Pavillion στο Φάληρο, για ένα από τα επικά sets της που γράφουν ιστορία. Η λατρεία του ελληνικού κοινού για την Peggy Gou (που σε κάθε εμφάνιση της μετριέται σε χιλιάδες) αλλά και της ίδιας για την Ελλάδα είναι τέτοια, ώστε η ιδια να έχει βαπτιστεί ως “Φέτα Gou”. Φέτος το καλοκαίρι θα δώσει τη μεγαλύτερη συναυλία της στη χώρα μας και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος.
Που; Faliro Sports Pavillion
Εισιτήρια: 35-100€

James | 10 Ιουλίου

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού James έρχονται για να γιορτάσουν την 40η επέτειό τους ως συγκρότημα σε μια μαγική βραδιά στη σκιά της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. Στο Ηρώδειο, οι James, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα συμπράξουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία για ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 55-110€

Herbie Hancock | 11 Ιουλίου

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο κορυφαίος των κορυφαίων της jazz, ο βραβευμένος με 14 Grammy και ένα Όσκαρ, Herbie Hancock θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Στα 83 του χρόνια, ο Herbie Hancock θεωρείται ένα τοτεμ της σύγχρονης μουσικής που ξεπερνά είδη και μόδες και ξέρει πώς να μαγεύει το κοινό με τους ρυθμούς της jazz.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 35-125€

Melody Gardot | 12 Ιουλίου

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της νεότερης γενιάς, η περσόνα της Τζαζ σκηνής Melody Gardot, που εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία είναι και παραμένει μια από τις πιο cool φυσιογνωμίες της σύγχρονης μουσικής έχοντας κατακτήσει απόλυτα τον ακροατή / θεατή με την ποιότητα και το βελούδο της φωνής, την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο για μια και μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 35-90€

Kraftwerk | 16 Ιουλίου

Kraftwerk, Computer world, Radio City Music Hall NYC, Photo: Peter Boettcher

Οι Kraftwerk, οι τιτάνες της ηλεκτρονικής μουσικής, θα βρεθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023. Στην πρώτη εμφάνισή τους στο ρωμαϊκό ωδείο θα παρουσιάσουν το νέο οπτικοακουστικό show τους που έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες επιτυχίες των Kraftwerk θα παρουσιαστούν ζωντανά επί σκηνής με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο, ειδικά προσαρμοσμένο ώστε το θέαμα να χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα του μνημείου και όχι απλά τη σκηνή.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 35-120€

Gilberto Gil & Family | 17 Ιουλίου

@Pedro Napolinario

Στο πλαίσιο της περιοδείας «Aquele Abraço Tour» για τα 60 χρόνια της καριέρας του, ο Ζιλμπέρτο Ζιλ επανέρχεται στο Ηρώδειο, σε μια αποχαιρετιστήρια συναυλία που θα συγκινήσει βαθιά. Μαζί του στη σκηνή μια πλειάδα μουσικών από την ευρύτερη οικογένειά του, για να μας παρουσιάσουν τραγούδια από ολόκληρη τη λαμπρή μουσική πορεία του.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 5 – 50€

Andrea Bocelli | 18 Ιουλίου

Photo Credits: Luca Rossetti

Για πρώτη φορά, ο πιο αγαπητός τενόρος του πλανήτη, ο καλλιτέχνης – μύθος Andrea Bocelli, ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στην όπερα, θα εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στο ευρύ κοινό να απολαύσει και να μαγευτεί από τη φωνή του, το ήθος και το σκηνικό του ταμπεραμέντο, στη μεγαλύτερη συναυλία του στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Που; ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 49,50 – 247,50€

Arctic Monkeys | 18 και 19 Ιουλίου

Τέσσερα χρόνια μετά την αξέχαστη συναυλία τους στο Terra Vibe, ο Alex Turner και οι Αrctic Monkeys επιστρέφουν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023, για να αποδείξουν ότι δικαίως θεωρούνται ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα των ημερών μας. Με αμέτρητες επιτυχίες, οι Arctic Monkeys έρχονται στην Αθήνα στην πιο ώριμη φάση τους, με έναν ολοκαίνουριο δίσκο – το υπέροχο The Car. Μαζί τους οι εκρηκτικοί Σουηδοί rock stars The Hives, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, αλλά και o ξεχωριστός Βρετανός τραγουδιστής Willie J Healey. Τα εισιτήρια για τις 19 Ιουλίου ξεπουλήθηκαν – σε ένα ιστορικό sold out για τα ελληνικά δεδομένα – γι’ αυτό και προστέθηκε μία δεύτερη ημέρα στο φεστιβάλ, με το ίδιο lineup (Arctic Monkeys + The Hives, Willie J Healey), την Τρίτη 18 Ιουλίου.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια μόνο για 18/7: 80€, VIP 220€

Prodigy | 21 Ιουλίου

Έχουν περάσει 30 χρόνια (!) από την πρώτη εμφάνιση των Prodigy στη χώρα μας στο θρυλικό αυτό live στον Άλιμο το 1993, ενώ από τότε η θρυλική τριάδα έχει τιμήσει πολλές φορές την χώρα μας με τελευταία φορά λίγα χρόνια πριν από τον θάνατο του Keith Flint το 2019. Οχτώ χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Prodigy αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν το ελληνικό κοινό, με την Αθήνα να αποτελεί επίσημα μέρος της περιοδείας τους για το 2023. Το εμβληματικό συγκρότημα θα μας χαρίσει μια αξέχαστη συναυλία στο πλαίσιο του Release Festival.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 45-120€, Προσφορά διημέρου Royksopp/Tash Sultana + Prodigy 65€

Guns N Roses | 22 Ιουλίου

Οι Guns N’ Roses επιστρέφουν με μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία για το 2023 σε παραγωγή της Live Nation, πραγματοποιώντας headline shows σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας θα κάνουν και μία στάση στην Αθήνα για μία συναυλία, που θα κλείσει το ευρωπαϊκό σκέλος του tour τους.
Που; ΟΑΚΑ
Εισιτήρια:55-165€

Wu Tang Clan | 27 Ιουλίου

Το φετινό Release Athens 2023 θα ρίξει αυλαία με τον πιο επικό τρόπο: Τους Wu Tang Clan headliners της τελευταίας ημέρας του φεστιβάλ. Τα λόγια είναι περιττά για τους Wu: RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna – ή, απλά και περιεκτικά, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο hip-hop συγκρότημα όλων των εποχών – θα βρεθεί στην Ελλάδα σε μια ιστορική εμφάνιση που την περιμέναμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 45 – 140€, Προσφορά διημέρου Royksopp/Tash Sultana + Wu-tang clan 65€

David Guetta | 27 Αυγούστου

Μετά την επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού, με δύο τεράστια ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, τον Tyga και τον Tiësto, το Primer Music Festival 2023 αναμένεται να κλείσει την καλοκαιρινή σεζόν με έναν ακόμη πιο επικό τρόπο: Με headliner έναν από τους πιο διάσημους DJ στον πλανήτη, τον David Guetta. Πολλοί ακόμα διάσημοι καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν αυτό το απόλυτα μουσικό διήμερο φεστιβάλ, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Α’ Φάση: 45€, VIP: 125€

Imagine Dragons | 6 Σεπτεμβρίου

Όλα δείχνουν ότι το φετινό συναρπαστικό συναυλιακό καλοκαίρι θα κλείσει με τους Imagine Dragons. Ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά συγκροτήματα της γενιάς τους, οι Imagine Dragons, πρόκειται να βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023, για μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ. Το πιο Radioactive pop-rock συγκρότημα του 21ου αιώνα από το Las Vegas, θα επισκεφτεί τη χώρα μας στο πλαίσιο του «Mercury World Tour», θυμίζοντας μας όλα όσα έχουμε αγαπήσει από εκείνους και τη δισκογραφία τους.
Που: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: GA 1: ​76,5​0€​, GA 2: ​58,5​0€​

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b