MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανδριάνα Μπάμπαλη: Αν ξεκινούσα από την αρχή ίσως δοκίμαζα την τύχη μου σε άλλη χώρα

Η Ανδριάννα Μπάμπαλη ανήκει σε εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που σιωπηλά, σταθερά και μετρημένα διαγράφει τη δική της πορεία στην ελληνική μουσική δισκογραφία. Σπούδασε οικονομικά και μουσική αλλά η ζυγαριά έγειρε προς την δεύτερη και αφοσιώθηκε σε αυτή.

Ειρήνη Ζαβιτσάνου | 13.06.2021

Το 1998 μπαίνει στο συγκρότημα του Νίκου Πορτοκάλογλου ενώ κάνει την εμφάνισή της δισκογραφικά με το τραγούδι «Ποτέ δεν είναι αργά». Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Στέφανος Κορκολής, o Μπάμπης Στόκας, o Μιχάλης Χατζηγιάννης, είναι ορισμένα από τα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής που συνεργάστηκε μαζί τους η Ανδριάνα Μπάμπαλη, χαρίζοντας μας όμορφες και μεγάλες επιτυχίες.

Η ανήσυχη, δραστήρια και πολυπράγμων καλλιτέχνης όμως δεν σταματά εκεί. Πέρα από τους ολοκληρωμένους δίσκους, κυκλοφόρησε αρκετά singles, έγραψε τραγούδια και καταπιάστηκε με το θέατρο, τόσο σαν τραγουδίστρια όσο και ως ηθοποιός.

Η φωνή της χαρακτηριστική, με ιδιαίτερη χροιά που μπορείς να την ξεχωρίσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες. Μια τραγουδίστρια που αν μη τι άλλο, έχει τον τρόπο και το ταλέντο να σε ταξιδεύει με τις ερμηνείες της. Με αφορμή τη συμμετοχή της στο concept «συναυλία στο ραδιόφωνο», του Αθήνα 9,84 μιλήσαμε μαζί της για τη μουσική της πορεία και μας αποκάλυψε τα καλοκαιρινά της σχέδια …

Ποια συναισθήματα γεννά η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δράσεων;

Μπαίνοντας στην εποχή των προβών, ξαναζεσταινόμαστε και ερχόμαστε ξανά σε ζωντανή επαφή με το αντικείμενο μας. Εγώ νιώθω σαν να μη πέρασε μια μέρα, έτοιμη να ξαναμπώ στην αρένα!

Έχεις άγχος που θ΄ανέβεις στη σκηνή μετά από τόσο καιρό;

Άγχος έχω πάντα, το καλό είδος που σε ενεργοποιεί. Δεν ξέρω πως θα νιώσω όταν δω κοινό από κάτω, σίγουρα θα είναι ευχάριστο το συναίσθημα!

Μίλησέ μας λίγο για τη συμμετοχή σου στο concept “συναυλία στο ραδιόφωνο”, του Αθήνα 9,84.

Ήταν μια ευχάριστη ανάσα στις μέρες της καραντίνας! Είχαμε την τύχη να τραγουδήσουμε τα τραγούδια της Μαριαννίνας Κριεζή που είναι θησαυρός, πραγματικά περάσαμε υπέροχα! Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχουν πάντα τέτοιες ιδέες και πρωτοβουλίες.

Το ραδιόφωνο ως μέσο έχει πλέον περάσει σε άλλη μοίρα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασκούν αρνητική κριτική….

Ναι όσον αφορά το μουσικό ραδιόφωνο, είναι γεγονός ότι έχει χάσει την ταυτότητα του. Εξαιρούνται οι κρατικοί σταθμοί που μπορείς να ακούσεις και κάτι άλλο, πέρα του playlist.

Εσύ ακούς καθόλου ραδιόφωνο;

Ναι όταν οδηγώ. Ακούω αρκετά ειδησεογραφικές εκπομπές, τη λέω την αμαρτία μου.

Τι άλλο σχεδιάζεις για το καλοκαίρι;

Θα συμμετάσχω στην περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης «Πώς να σωπάσω», σε κείμενα και σκηνοθεσία της Τζένης Κόλλια. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά γιατί θα έχω την τιμή να συνεργαστώ με έναν θρυλικό ηθοποιό, τον Κώστα Καζάκο και τρεις εξαιρετικούς συναδέλφους, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Βιολεττα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη καθώς και την καταπληκτική ορχήστρα του Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Παράλληλα θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον σταθερό μου φίλο Κώστα Λειβαδά, και φυσικά το προτζεκτ με τα ντουέτα με τον Γιώργη Χριστοδούλου. Επίσης θα κάνουμε κάποιες συναυλίες με τον Monsieur Minimal και τον Δάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς να σωπάσω, σε σκηνοθεσία Τζένης Κόλλια στο Θέατρο Βράχων12.09.2018

Μιας και μιλάς για σύμπραξή, είσαι επίσης από τις καλλιτέχνιδες που μετρούν πολλές συμμετοχές σε δίσκους συναδέλφων σου. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

Είναι χαρά μου να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά πράγματα!

Η διαδρομή σου στο μουσικό μονοπάτι εκτός από στιγμές χαράς και αναγνώρισης, κρύβει απογοητεύσεις και δυσκολίες;

Πολλές δυσκολίες, απογοητεύσεις και ανατροπές κάθε είδους. Ο παράγοντας “δόξα” είναι αυτός που δυσκολεύει και διαφοροποιεί το παιχνίδι, σε σχέση με άλλα επαγγέλματα..

«Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», ένα κομμάτι που αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε από τα χείλη όλων μας. Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας, να βρει κάποιον τον άνθρωπο του;

Αν ανοίξει τα μάτια του, και βγει στον πραγματικό κόσμο, κλείσει και λίγο τα social, κάτι ευχάριστο μπορεί να συμβεί!

Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν δυσκολέψει αρκετά. Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται γι αυτό;

Όλοι ζουν μέσω των social media, δημιουργώντας μια εικόνα για τον εαυτό τους, που πολλές φορές δεν είναι η αληθινή. Κάποιοι βγάζουν ένα αφόρητα κακό εαυτό επίσης…

Έχει χαθεί κάτι;

Κατά τη γνώμη μου η αυθεντικότητα.

Αν μπορούσες ν’ αλλάξεις κάτι στη μέχρι τώρα πορεία σου τι θα ήταν αυτό;

Ίσως να δοκίμαζα την τύχη μου σε μια άλλη χώρα, ξεκινώντας από σπουδές εκεί. Ιταλία ή Γαλλία.

Θεωρείς κάποιον άνθρωπο μέντορά σου;

Μέντορας δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει. Με βοήθησε στο ξεκίνημά μου ο Χρυσόστομος Μουράτογλου, ως ο πρώτος μου παραγωγός και άνθρωπος που με πίστεψε. Επίσης η παρουσία μου στην μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου ήταν καθοριστική.

Εκτός από τραγουδίστρια, γράφεις και τα δικά σου κομμάτια. Αυτά «τ’ αγαπάς» λίγο παραπάνω;

Όχι, δεν τα ξεχωρίζω. Όλα σχεδόν τα κομμάτια που έχω πει μου αρέσουν.

«Φλερτάρεις» και με το θέατρο. Θα θελες να δημιουργήσεις μια πιο στενή σχέση με τον χώρο;

Ακολουθώ αυτό που μου φέρνει η ζωή και με πάει από μόνο του. Το θέατρο ωστόσο μου αρέσει πολύ, μου αρέσει η ομαδικότητα.

Καδράροντας μια εικόνα από συνεργασίες του παρελθόντος που αποτέλεσαν για εσένα ορόσημο, ποιες θα ήταν αυτές;

Όλες έπαιξαν το ρόλο τους…

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Κιθάρα, άθληση και πεζοπορίες!

Αν χτυπούσε το τηλέφωνό σου από έναν συνάδελφο για μια νέα συνεργασία, ποιος θα ήθελες να είναι;

Ο Oren Lavie.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυναυλία στο Ραδιόφωνο: Αφιέρωμα στη Μαριανίνα Κριεζή με Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργη Χριστοδούλου και Ελένη Δήμου από τον Αθήνα 9.8412.09.2018

Τι σήμαινε για σένα η περίοδος της πανδημίας; Σε τι σε επηρέασε;

Στα πάντα νομίζω, όπως όλους μας. Θα δείξει τι θα μας αφήσει. Πάντως πραγματικά μας κούρασε όλο αυτό και περιμένουμε τη στιγμή που θα είναι όντως παρελθόν.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b