MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ODEON ESCAPE ODEON ESCAPE - 8 TOWN CINEMAS VILLAGE 5 CINEMAS PAGRATI VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL VILLAGE CINEMAS ATHENS METRO MALL ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ VILLAGE SHOPPING AND MORE ΑΒΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ EXPERIENCE powered by Allianz ΑΙΓΛΗ ΑΙΓΛΗ 3 ΑΙΓΛΗ CINEMA ΑΚΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΙΚΗ DIGITAL ΑΛΟΜΑ ΑΛΣΟΣ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ-Garden Cinema Digital ΑΜΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΝΕΣΙΣ ΑΝΟΙΞΙΣ ΑΡΙΑΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 3D digital Αττικόν Άλσος ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ - 3 ΒΟΞ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΔΑΦΝΗ ΔΙΑΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΚΡΑΝ ΖΕΦΥΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΘΗΣΕΙΟΝ ΚΑΡΜΕΝ ΚΗΠΟΣ ΛΑΟΥΡΑ EUROPA CINEMAS DIGITAL ΛΑΪΣ ΛΙΛΑ DIGITAL CINEMA ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Cinema ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Filmcenter ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ DIGITAL ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΑΣΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΡΙΑ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΙΝΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΣ ΣΙΝΕ ΓΑΛΑΤΣΙ ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ PEUGEOT ΣΙΝΕ ΨΥΧΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter ΦΛΕΡΥ ΧΛΟΗ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
7 Dogs
8 ½
72 ώρες προθεσμία
Aftersun
Backrooms
Fuze
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Ghost in the Shell
Leviticus
Marty Supreme
Michael
Novak
Scary Movie
Stop making sense
Supergirl
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Thing
Toy Story 5 (μεταγλωττισμένη)
Toy Story 5 (με υπότιτλους)
Vampyr
Έκλειψη
Ένα απλό ατύχημα
Ένας Ποιητής
Αμελί
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκουδότρυπα
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Δαμάζοντας τα κύματα
Δυστυχώς βρίζω
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Εμμονή
Εξκάλιμπερ
Ερωτική επιθυμία
Ευτυχισμένοι μαζί
Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμων
Η έβδομη σφραγίδα
Η γκαρσονιέρα
Η ζούγκλα της ασφάλτου
Ημέρα αποκάλυψης
Η μεγάλη σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου
Η σκύλα
Θανάσιμα πλούσιος
Θεώρημα
Καζαμπλάνκα
Καποδίστριας
Κορίτσια στον ήλιο
Λυκόφως
Μια μάχη μετά την άλλη
Μικρές ανάσες
Μπάρτον Φινκ
Μπιτσκόμπερ
Μποέμικη ζωή
Ο Άγγλος ασθενής
Ο άνθρωπος της βροχής
Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν
Ο ένοικος
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Ο θάνατος ενός διεφθαρμένου
Οι Δοκιμάστριες
Οι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος
Οι Ονειροπόλοι
Οι άγριες μέρες μας
Οι άλλοι
Ο ξένος
Ο τελευταίος Βίκινγκ
Ο ψαρομουρμούρας (μεταγλωττισμένη)
Πικρές γιορτές
Προσέλαβα έναν επαγγελματία δολοφόνο
Ρομέρια
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το κάστρο στον ουρανό
Το κλασικό αριστούργημα
Το μίσος
Το μικρόβιο του φόβου
Το τραγούδι της μικρής φάλαινας (μεταγλωττισμένη)
Το χρώμα του ροδιού
Υπεράνω πάσης υποψίας
Φίλοι για πάντα
Ψυχώ
ΔΡΑΜΑ

Μαργκερίτ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ιστορία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο, εμπνευσμένη ελεύθερα από την αληθινή ζωή της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας Florence Foster Jenkins.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 127'

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Δεκαετία του ’20. Όπως κάθε χρόνο, οι καθωσπρέπει φιλόμουσοι αριστοκράτες συγκεντρώνονται στην πολυτελή έπαυλη της Μαργκερίτ Ντιμόν. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα.

Το υποκριτικό κοινό, οι φίλοι της από την υψηλή κοινωνία του Παρισιού, έρχονται για να γελάσουν μαζί της και της συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας προβοκάτορας νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της, και με τη βοήθεια ενός ξεπεσμένου αστέρα της όπερας, αποφασίζει να ξεκινήσει σκληρή εκπαίδευση για να δώσει το πρώτο της πραγματικό ρεσιτάλ μπροστά στο κοινό.

0ca62801235e547e659859f00b1060bf

Η αντισυμβατική βιογραφία της τραγουδίστριας της όπερας Florence Foster Jenkins είναι μια ταινία που ξεπερνάει τα πεπερασμένα όρια της καταγραφής των μεγάλων στιγμών από τη ζωή του προσώπου που αναφέρεται και καταπιάνεται με μεγαλόπνοα ζητήματα (η σχέση ζωής και τέχνης είναι στην κορυφή της λίστας) ή βαθιές ουμανιστικές αξίες.

Ο γάλλος σκηνοθέτης Xavier Giannoli (δυο φορές υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, με τα «Quand j’étais chanteur» και «À l’origine») έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, χάρη στη θρασύτατη, προκλητική αλλά και τρυφερή δημιουργία του. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του σκηνοθέτη είναι η απόδωση της ίδιας της «καλλιτέχνιδας» του.

Δεν μπορεί εύκολα να κατανοήσει κάποιος την προσωπικότητα της Μαργκερίτ. Θα μπορούσε απλώς να την απορρίψει ως άλλη μια ψωνισμένη αριστοκράτισσα που νομίζει ότι είναι μια ντίβα της τέχνης αλλά θα έκανε μεγάλο λάθος. Η Μαργκερίτ της συγκλονιστικής Catherine Frot είναι ένα πλάσμα εύθραστο αλλά και αυθεντικό, που κινείται πέρα από τις συμβάσεις ή τον κομφορμισμό των αποκρουστικών ομοίων της. Βρίσκεται ακόμη πιο πέρα κι από την γκροτέσκα έκφραση της πρωτοπορίας της τέχνης.

Η γνησιότητα της είναι εκείνη που παρακινεί το δημοσιογράφο να γράψει το αποθεωτικό κείμενο έχοντας φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού του, την απόπειρα να κερδίσει την εύνοια της για τα χρήματα. Όσο προχωράει η ταινία κι η Μαργκερίτ «κατεβαίνει» στα μέτρα των φτωχών θνητών (τι υπέροχη σκηνή αυτή στο νυχτερινό Παρίσι που περπατάει ξυπόλητη…), η εικόνα σκοτεινιάζει και το κωμικοτραγικό αρχίζει να δείχνει το αληθινό πρόσωπο του.

Σε όλο το δεύτερο μέρος, η γκροτέσκα καθημερινότητα που απεικονίζει ο Giannoli (οι σκηνές στον πύργο με τις πρόβες θυμίζουν τα «Τέρατα» του Μπράουνιγκ) είναι ουσιαστικά η προετοιμασία για το απόλυτο θέαμα, τον ορισμό της γνήσιας τέχνης που θα αποτελέσει τον προσωπικό θρίαμβο (;) του μέχρι τότε περίγελου της αριστοκρατίας.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Μαργκερίτ (Marguerite)
Σκηνοθεσία: Xavier Giannoli
Σενάριο: Xavier Giannoli Marcia, Romano

Παίζουν: Catherine Frot, Christa Théret, André Marcon, Michel Fau, Sylvain Dieuaide, Aubert Fenoy

Διάρκεια: 127'
Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο, Τσεχία
Έτος: 2015

Rating: 3
Διανομή: Weird Wave
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA