MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

12 λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα που δεν έχουν σχέση με τoυς πνεύμονες!

Δεν αποτελεί μυστικό ότι, όταν κάποιος κόβει το κάπνισμα αποκτά υγεία και ευεξία, αλλά οι κακές συνήθειες δεν είναι εύκολο να κοπούν. Ίσως όμως, οι 12 λόγοι που ακολουθούν (και δεν έχουν σχέση με τους χιλιοειπωμένους περί βλάβης των πνευμόνων) αυτή τη φορά να σας πείσουν να σταματήσετε!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1. Εξοικόνομηση χρημάτων (λεφτά πεταμένα!)
tisgara

  • Καπνιστής ενός πακέτου την ημέρα: 3€ x 30 ημέρες = 90€ το μήνα, 90€ x 12 μήνες = 1080€ το χρόνο, 1080€ x 10 χρόνια = 10.800€ τη δεκαετία.
  • Καπνιστής δύο πακέτων την ημέρα: 6€ x 30 ημέρες = 180€ το μήνα, 180€ x 12 μήνες = 2160€ το χρόνο, 2160€ x 10 χρόνια = 21.600€ τη δεκαετία.

Περίπου το κόστος ενός αυτοκινήτου τελευταίας τεχνολογίας, τα δίδακτρα για τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες των παιδιών, το super market της χρονιας! 

2. Σταματήστε να επηρεάζετε την υγεία των ανθρώπων γύρω σας (δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αναπνέουμε το καπνό σας!)
anthropos 
Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, το παθητικό κάπνισμα προκαλεί εξίσου καρκίνο και μια σειρά από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάθε φορά που καπνίζετε, οι άνθρωποι γύρω σας είναι σε κίνδυνο – θέλετε κάτι τέτοιο για τους φίλους και την οικογένειά σας;

3. Μεγαλώνετε καλύτερα (όχι στα 40 να φαίνεστε 60!)
megali 

Το τσιγάρο επηρεάζει τον τόνο του δέρματος, ενισχύει τη χαλάρωση και προκαλεί ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Αν θέλετε να έχετε ένα απαλό, λείο και νεανικό δέρμα, αποκτήστε το κόβοντας το κάπνισμα.

Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν είναι αργά, μελέτες δείχνουν ότι, το δέρμα δείχνει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης μόλις ενάμιση μήνα αφού το κόψετε.

4. Όχι άλλο κρύο για ένα τσιγάρο! 
kruo
Έχει 2 βαθμούς έξω και εσείς βγαίνετε τουρτουρίζοντας, να βάλετε δηλητήριο στο σώμα σας; Έξυπνο!

5. Σταματήστε να δίνετε τα χρήματα σας στις καπνοβιομηχανίες (μην αγοράζετε άλλο “θάνατο”)
etairia 
Από τις επιπτώσεις του καπνίσματος, κάθε 7 δευτερόλεπτα στον πλανήτη, πεθαίνει ένας άνθρωπος. Κάθε 7 δευτερόλεπτα, οι 4 κολοσσοί της καπνοβιομηχανίας κερδίζουν 14 εκ ευρώ. Εκατομμύρια εις βάρος της υγείας όλων μας, καθώς το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία θνησιμότητας στον κόσμο.

6. Γίνετε ένα καλύτερο πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που θα έρθουν στη ζωή σας
paidia
Τα μικρότερα αδέλφια σας, ανίψια ή παιδιά σας, σας βλέπουν τις περισσότερες ώρες της μέρας, να εθίζεστε σε αυτή τη κακιά συνήθεια. Μην ξεχνάτε όμως ότι σας έχουν σαν πρότυπο, και ότι βλέπουν θα κάνουν στο μέλλον, γι’ αυτό σκεφτείτε αν πραγματικά θέλετε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας και να αρχίσουν το κάπνισμα κάποια μέρα…

7. Απολαύστε το φαγητό (δεν είναι όλα τα φαγητά άγευστα… όπως νομίζετε!
faghto
Έρευνες έχουν δείξει ότι, οι γευστικοί κάλυκες επηρεάζονται σημαντικά από το χρόνιο κάπνισμα, αλλοιώνοντας πολλές φορές την ίδια τη γεύση του φαγητού. Αν λοιπόν επιθυμείτε πραγματική απόλαυση και γεύση σε κάθε σας μπουκιά, ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήστε το κάπνισμα.

8. Τα ρούχα και τα μαλλιά σας δεν θα μυρίζουν άλλο πια (η κάπνα του τσιγάρου καλύπτει ακόμη και το πιο ωραίο άρωμα)
Η απαίσια μυρωδιά που στη κυριολεξία ποτίζει στα ρούχα και τα μαλλιά σας, θα είναι πια παρελθόν και έτσι οι γύρω σας θα είναι πιο ευχάριστα δίπλα σας!

9. Πιο λευκά δόντια (θα χαμογελάτε ελεύθερα!)
dontia 
Ο καπνός από τα τσιγάρα μπορεί να είναι καταστροφικός, λόγω των καταθέσεων της πίσσας. Εφόσον επιζητάτε πίσω το αστραφτερό σας χαμόγελο, ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στην πίσσα και να επισκεφτείτε τον οδοντρίατρο σας για ένα rectifie!

10. Φρέσκια αναπνοή (καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς… που λένε!)
anapnoijpg
Ας μη μιλίσω για την αναπνοή… ο θεός να την κάνει… που είναι λες και μιλάς σε τασάκι με 40 τσιγάρα μέσα! 

11. Καλύτερη Διάθεση
diathesi
Η διακοπή του καπνίσματος σας κάνει πιο ευδιάθετους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Brown. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καπνιστές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμά τους, δεν είχαν υπάρξει ποτέ τόσο ευτυχισμένοι, όσο την περίοδο που δεν κάπνιζαν.

12. Βελτιωμένη Φυσική Κατάσταση (πείτε όχι στο λαχάνιασμα)
fusiki
Λαχανιάζετε στη δουλειά, οι αντοχές σας έχουν περιοριστεί και δεν νιώθετε δυνατός όπως παλιά, εάν κόψετε το τσιγάρο θα παρατηρήσετε πως έχετε περισσότερη ενέργεια. Ξαφνικά μπορείτε να ανεβείτε ορόφους από σκαλιά, χωρίς να σας κόβεται η ανάσα. Καθώς η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται, πιθανότατα θα έχετε λιγότερες γρύπες, κρυολογήματα, βήχα και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις.

Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια – Μην αφήσετε το τσιγάρο να πάρει εσάς!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b