Μηχανισμοί [δια]προσωπικών συνδέσεων: Έκθεση της Βάλλυς Νομίδου στην αίθουσα Τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΚαταλαμβάνοντας ολόκληρο τον ισόγειο χώρο της αίθουσας Τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, τα γλυπτά της Βάλλυς Νομίδου προκαλούν μια αίσθηση κατακερματισμένης ολότητας, όπου διάφορα στοιχεία συνυπάρχουν ως ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα μέρη μιας ευρύτερης αφήγησης.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ αίθουσα Τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Βάλλυς Νομίδου, με τίτλο «Μηχανισμοί [δια]προσωπικών συνδέσεων». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 – 22:00.
Λίγα λόγια για την έκθεση
Καταλαμβάνοντας ολόκληρο τον ισόγειο χώρο της γκαλερί, όλα τα γλυπτά προκαλούν μια αίσθηση κατακερματισμένης ολότητας, όπου διάφορα στοιχεία συνυπάρχουν ως ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα μέρη μιας ευρύτερης αφήγησης.
Η γλώσσα της «άρθρωσης»—ένα κεντρικό θέμα στη δουλειά της Νομίδου— εμφανίζεται τόσο ως κυριολεκτική όσο και ως μεταφορική αναφορά στο φυσικό σώμα και τις αλληλεπιδράσεις του. Οι συνθέσεις της συχνά περιλαμβάνουν μορφές που αναπαριστούν όχι μόνο μέρη του σώματος αλλά και έπιπλα και οικιακά αντικείμενα, δημιουργώντας ανοίκειες αντιθέσεις που κάνουν ασαφή τα όρια μεταξύ του ζώντος και του άψυχου.
Τα υλικά της Νομίδου, παίζουν κεντρικό ρόλο στην ενσάρκωση των εννοιών που την απασχολούν. Το χρώμα σε αυτά τα έργα δεν εφαρμόζεται τεχνητά, αλλά είναι εγγενές στα υλικά που επιλέγει. Αυτά περιλαμβάνουν χαρτί και χαρτόνι, ξύλινες σανίδες, χάρτινα κορδόνια, ακόμη και άχρηστα ηλεκτρικά καλώδια, συνδυάζοντας το λεπτεπίλεπτο με το αδρό, το εύθραυστο με το ανθεκτικό. Τέτοια ετερόκλητα υλικά αποτυπώνουν την πολυδιάστατη φύση της ανθρώπινης εμπειρίας.
Όλα τα γλυπτά που εκτίθενται δεν είναι απλώς στατικά αντικείμενα· ενέχουν μια αίσθηση επιτελεστικής διαδικασίας. Η πρακτική της Νομίδου είναι διαποτισμένη με μια διάθεση μεταμόρφωσης και αναδημιουργίας. Τα γλυπτά της μοιάζουν με παράδοξα παζλ, όπου κάθε κομμάτι είναι σημαντικό από μόνο του αλλά ατελές χωρίς τα υπόλοιπα. Αυτή η κατακερματισμένη αλλά συνεκτική προσέγγιση αποτυπώνει μια βαθιά φιλοσοφική ενασχόληση με θέματα ταυτότητας, παρουσίας και απουσίας.
Επιμέλεια έκθεσης: Κώστας Πράπογλου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Ιππόλυτος»: Η παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου μάγεψε το κοινό στην Κίνα
- 67ο ΦΚΘ: μετά το «Μaestro» ο Παπακαλιάτης επιστρέφει στο σινεμά
- Η Nalyssa Green γιορτάζει 10 χρόνια “Κοκτέιλ” στο ΚΛΑΚΑΖ
- 67ο ΦΚΘ: χαμένοι στην έρημο με συνοδοιπόρο τον Όλιβερ Λάσε
- The Rehearsal: 5 λόγοι να (ξανα)δούμε τη σειρά του Nathan Fielder, όσο περιμένουμε το You Can See Everything