MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα στο Θέατρο #1: Mιούζικαλ, κωμωδίες και μεγάλες παραγωγές – Κερδίστε προσκλήσεις

Από τα εντυπωσιακά μιούζικαλ και τις μεγάλες παραγωγές μέχρι τις μουσικές παραστάσεις και το χοροθέατρο επιλέγουμε τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς και εξασφαλίζουμε για τους αναγνώστες μας προσκλήσεις για τις ημέρες των γιορτών!

Monopoli Team | 19.12.2023

Μείνετε συντονισμένοι καθώς καθημερινά προστίθενται νέοι διαγωνισμοί!

Μιούζικαλ

«Η Εκατομμυριούχος» στο Παλλάς

«Η Εκατομμυριούχος», η αισθηματική κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, με κεντρικό άξονα το αιώνιο τρίπτυχο «Έρωτας – Χρήμα – Ευτυχία», παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Τον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου, αναλαμβάνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής. Αυτό το πολυσυλλεκτικό ανέβασμα του Γιάννη Κακλέα, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή του Βασίλη Τσιγκριστάρη και του ιδίου, δίνει μια φρέσκια ματιά στην «Εκατομμυριούχο», σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στις “γραμμές” της αισθηματικής κομεντί και της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας, ενώ παραλλήλως διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ενός φαντασμαγορικού θεατρικού υπερθεάματος, με πρωτότυπη ζωντανή μουσική.
Κερδίστε προσκλήσεις

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ στο Εθνικό Θέατρο

Ένας σπουδαίος θίασος 21 ηθοποιών συμμετέχουν σε μια μουσική παράσταση για τον χρόνο, την αγάπη και την ελπίδα, σε μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου και συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Σταυρόπουλου, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη». Με αφετηρία το λιμπρέττο του Γιάννη Αστερή στήνεται ένα σουρεαλιστικό ανοίκειο σύμπαν φτιαγμένο με υλικά φθαρτά. Ένα σύμπαν ανυπόφορα οικείο και την ίδια στιγμή παράδοξα ανοίκειο. Οι «κάτοικοι» ενός νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί, τραγουδούν για όσους έχουν ήδη φύγει, αλλά και για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν. Οι δύο δημιουργοί κοιτάζουν με λοξή ματιά πρακτικές και τεχνικές του μιούζικαλ, διευρύνοντας τα όρια και προεκτείνοντας τις προοπτικές του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τα φώτα της πόλης» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Τα Φώτα της πόλης», σε σκηνοθεσία Αμάλιας Μπένετ, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Με φόντο το οικονομικό Κραχ της Αμερικής, η παράσταση είναι ταυτόχρονα μια συγκινητική κωμωδία και μια αστική παραβολή που πραγματεύεται την κοινωνική αδικία αλλά και την άδολη αγάπη. Μια ταινία με το ωραιότερο φινάλε στην ιστορία του κινηματογράφου, ένα έργο-καθρέφτης της τραχιάς μεσοπολεμικής εποχής που αποθεώνει την ασυμβίβαστη ζωή, την ανιδιοτελή προσφορά και τον έρωτα χωρίς όρια.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», τους «Απάχηδες των Αθηνών», μια οπερέτα σε τρεις πράξεις του Νίκου Χατζηαποστόλου, λιμπρέτο Γιάννη Πρινέα και σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Το έργο του Νίκου Χατζηαποστόλου σκιαγραφεί τη δημοφιλέστερη ίσως ηθογραφία μιας ολόκληρης εποχής: εικόνες από την αστική και τη λαϊκή Αθήνα του μεσοπολέμου γίνονται το σκηνικό για τις κωμικές και ερωτικές περιπέτειες ενός «απάχη», ενός «αλήτη των πόλεων», αλλά και η αφορμή για να γραφτούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του είδους. Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης αναλαμβάνει την μουσική διεύθυνση, ενώ ο Βασίλης Μαυρογεωργίου υπογράφει τη σκηνοθεσία, καθοδηγώντας τα βήματα μιας πλειάδας εξαιρετικών ερμηνευτών, που στροβιλίζονται απολαυστικά στον απόηχο μιας βιεννέζικης μουσικής πανδαισίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

Μεγάλες παραγωγές

«Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ

Η εμβληματική ταινία «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το κοινό μεταφέρεται σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μποέμ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η σπαρακτική «Μποέμ», τo διαχρονικό αριστούργημα του Τζάκομο Πουτσίνι, επέστρεψε επτά χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην εμβληματική σκηνοθεσία του Γκρέιαμ Βικ, ενός πραγματικού μποέμ της λυρικής τέχνης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Μποέμ βασίζεται στη νουβέλα «Σκηνές απ’ την μποέμικη ζωή του Ανρύ Μυρζέρ» και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1896 στο Βασιλικό Θέατρο του Τορίνου υπό τη διεύθυνση του Αρτούρο Τοσκανίνι. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και τη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως τον θάνατό της από φυματίωση. Ο Πουτσίνι με τη μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων: την ανεμελιά, τη χαρά, τον μεγάλο έρωτα, την απόγνωση.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας ενσαρκώνει η Νένα Μεντή. Αυτό το αριστούργημα της νεοελληνικής δραματουργίας, που ο ίδιος ο συγγραφέας έχει χαρακτηρίσει ως «το καλύτερο έργο της ζωής του», διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και αποτελεί τη θεατρική διασκευή ενός μικρού θεατρικού διηγήματος, με τον ομώνυμο τίτλο. Στην άλλοτε αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων, μόνο η γριά Βαλέραινα γνωρίζει τη συνταγή που γιατρεύει μια αρρώστια των ματιών. Έχει ορκιστεί ότι θα την κρατήσει μυστική και θα παρέχει το φάρμακο αφιλοκερδώς σε όποιον το έχει ανάγκη. Μόνο από Βαλέραινα σε Βαλέραινα μπορεί να κληρονομηθεί το γιατρικό, η παράδοση του οποίου κρατάει πάνω από διακόσια πενήντα χρόνια και για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να δοθεί πριν πεθάνει η Βαλέραινα. Η φτώχεια όμως έρχεται να κλονίσει την οικογένεια και να δοκιμάσει τη στάση των ηρώων απέναντι στο χρήμα και τις ηθικές αξίες. Η Βαλέραινα δέχεται σωρεία δελεαστικών προτάσεων για την πώληση του μυστικού. Μία εσωτερική πάλη μεταξύ ανάγκης και ηθικού χρέους ξεκινάει, με το γιατρικό να αποτελεί την αιτία σύγκρουσης των ηρώων και τον Ξενόπουλο να δίνει μία μεγαλοφυή λύση.
Κερδίστε προσκλήσεις

Κωμωδίες

«Sexy Laundry» στο Θέατρο Κάππα

Πώς διατηρείται ζωντανή η ερωτική επιθυμία σε έναν γάμο; Υπάρχουν μαγικές συνταγές; Τι γίνεται όταν η σχέση βαλτώνει στη ρουτίνα και την καθημερινότητα; Για ακόμη μια χρονιά, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου «ξαναπαντρεύονται» και βγάζουν τα…συζυγικά τους άπλυτα στη φόρα, πασχίζοντας να διατηρήσουν ζωντανή την ερωτική τους επιθυμία. Η ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη κωμωδία της Michele Riml καταπιάνεται με τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων. Με όπλα το χιούμορ και την ειλικρίνεια, οι δύο πρωταγωνιστές καθίζουν τον γάμο τους στο “ντιβάνι” της ψυχανάλυσης μέσα σε ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου και αποδεικνύουν πως τελικά η δύναμη της αγάπης μπορεί να λύσει και να νικήσει τα πάντα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο

Την σπαρταριστή κωμωδία ηθών του Κάρλο Γκολντόνι, «Ο Iμπρεσάριος από τη Σμύρνη», ανεβάζει ο Βασίλης Παπαβασιλείου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ο πλούσιος έμπορος Αλή σκοπεύει να συστήσει την τέχνη της όπερας στη Σμύρνη και απευθύνεται σε δύο ατζέντηδες, προκειμένου να τον βοηθήσουν να οργανώσει τον θίασό του. Ο ίδιος, εξάλλου, έλκεται από τρεις σοπράνο, αλλά οι διαρκείς αψιμαχίες τους για το ποια θα είναι η πριμαντόνα του θιάσου και οι αλλοπρόσαλλες απαιτήσεις όλων των εμπλεκομένων, τον κάνουν να ξανασκεφτεί την απόφασή του. Η απλή αυτή υπόθεση τραβάει με τόλμη την κουίντα των παρασκηνίων και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα ματαιόδοξα φερσίματα των καλλιτεχνών, τα αλαζονικά ξεσπάσματά τους αλλά και στον ευάλωτο ρομαντισμό τους και την υπόσχεση μυθολογίας που τους κατατρύχει. Ακριβώς αυτή η διαρκής ιλιγγιώδης (αμφι)ταλάντευση από το μεγαλείο στη μικρότητα και πίσω, ώθησε τον Βασίλη Παπαβασιλείου να επιστρέψει στον μέγα αναθεωρητή της ιταλικής κωμωδίας και να καταθέσει τη δική του πρόταση για το θεατρικό συνεταιρίζεσθαι.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Unfriend» στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στο West End, η κωμωδία «Unfriend» του Steven Moffat παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέος Ακάδημος σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, με την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν, πολύ διαφορετικό, κωμικό ρόλο έκπληξη. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα με την οποία κρατούν επαφή στα social media. Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη και εγκαθίσταται σπίτι τους. Όταν το ζευγάρι αναζητά κάποια στοιχεία για εκείνη στο διαδίκτυο ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή serial killer! Στην παράσταση πρωταγωνιστούν επισης η Βάσω Λασκαράκη, ο Σόλωνας Τσούνης, ο Δημήτρη Κουρούμπαλης κα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τα κατασκευασμένα συμφέροντα» στο Θέατρο Τέχνης

Η νέα παράσταση του Γιάννη Καλαβριανού παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στη σκηνή της Φρυνίχου. Μια εν πολλοίς άγνωστη στην Ελλάδα, τρελή, κλασική κωμωδία, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διασκευή του σκηνοθέτη, εμπνευσμένη από το έργο του του Ισπανού Χαθίντο Μπεναβέντε, όπου οι 16 ρόλοι του έργου ερμηνεύονται με φρενήρεις ρυθμούς και απαράμιλλο στυλ από έξι γυναίκες ηθοποιούς: Τζένη Διαγούπη, Μαρία Κοσκινά, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Κατερίνα Πατσιάνη και Όλγα Σκιαδαρέση. Mια πολιτική σάτιρα για τη δύναμη της εικόνας, την κενότητα των επιχειρημάτων, την έλλειψη ηθικών αρχών αλλά και για το πόσο εύκολο είναι να εξαπατηθεί μια ολόκληρη πόλη από έναν λαμπερό, επιτήδειο απατεώνα. Ένα έργο που έναν αιώνα μετά, μοιάζει εντυπωσιακά επίκαιρο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» στο Θέατρο Ήβη

Το ξεκαρδιστικό έργο του θρυλικού θεατρικού συγγραφέα Ντάριο Φο, «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη», ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη και με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μαμάς, στο Θέατρο Ήβη. Η Σμαράγδα Καρύδη, στη δεύτερη σκηνοθεσία της, συμπράττει με μια σπουδαία ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών και ανεβάζουν μαζί μία παράσταση μείγμα σάτιρας, ευφυΐας και κοινωνικού σχολιασμού, θέλοντας να «βυθίσουν» το κοινό στον σουρεαλιστικό και ποιητικό κόσμο του Φο. Μαζί της πρωταγωνιστούν ο κωμικός Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του παππού, ο Γιώργος Νούσης στο ρόλο του γιου, ο Χάρης Χιώτης στο ρόλο του ανιψιού, ο Τάσος Ροδοβίτης, ο Διαμαντής Αδαμαντίδης και η Ιωάννα Λέκκα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Συνέβη στο Monterey» στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το νέο έργο του Άκη Δήμου – μια κωμωδία ή μήπως όχι; – παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Στη σκηνή, η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου. Μια ηθοποιός χωρίς ρόλο και μια ανέραστη μανικιουρίστα, δυο παράφορες γυναίκες συναντιούνται στις τουαλέτες ενός πανάκριβου κοσμικού εστιατορίου. Αλήθεια τι τους επιφυλάσσει αυτή η τυχαία συνάντηση και ανασύρουν αγγέλους για αυτοπροστασία;
Κερδίστε προσκλήσεις

«Εγώ εγώ… κι εγώ» στο Θέατρο Αλάμπρα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία «Εγώ εγώ… κι εγώ» του Florian Zeller, με τους Φάνη Μουρατίδη και Εβελίνα Παπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Ο Μισέλ, ένας ώριμος άντρας, πετυχημένος επαγγελματίας, συνειδητοποιεί – μέσα από απανωτές κωμικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές – ότι η ζωή του όλη είναι μια απάτη, αλλά και μια αυταπάτη. Ο Φάνης Μουρατίδης κρατάει δεξιοτεχνικά το νήμα αυτής της τρελής κωμωδίας, πλαισιωμένος και από άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς, που ο καθένας δίνει ένα διαφορετικό στίγμα αναγνωρίσιμων χαρακτήρων της εποχής μας. Μέσα από συνεχείς ανατροπές και σουρεαλιστικές καταστάσεις, το έργο αντανακλά τις δυσκολίες στην ουσιαστική επικοινωνία μας με τους άλλους. Πού τελειώνει το ψέμα της ζωής και πού αρχίζει – αν αρχίζει – η αλήθεια; Τι ξέρουμε πραγματικά για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό μας; Υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης εκτός από το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στο μικρό μας «εγώ, εγώ κι εγώ»;
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθηνά

Οι ανατρεπτική κωμωδία «Τέλειοι Ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνά, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Λιόλιος, Σοφία Μανωλάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης, Έλενα Δελακούρα.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μαύρη Σαμπούκα» στο Θέατρο Πόλη

Ένας ταξιτζής-διαρρήκτης, ο συνεργός του και ένα λάθος φέρνουν τα πάνω κάτω στη θεότρελη κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου, που σκηνοθετεί ο ίδιος, ενώ κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τους Αντώνη Στάμο, Ανάργυρο Βαζαίο και Γραμματική Γκόρου. Στο έργο, όλα ξεκινούν από μια λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος (αλλά αυτό δεν θα το αποκαλύψουμε, spoiler δεν κάνουμε). Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Το μόνο σίγουρο είναι πως, υπό άλλες συνθήκες, ο Βλάσης και το είδωλό του, ο δημιουργός του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ και δεν θα ανέπτυσσαν μια σχέση παράδοξα δυνατή… Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!
Κερδίστε προσκλήσεις

«Μακριά από παιδιά» στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Η «δραματική κωμωδία μυστηρίου» του Γιωργή Τσουρή, «Μακριά από παιδιά», παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Το «Μακριά από Παιδιά», είναι μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά. Μια ιστορία για τον απλό, καθημερινό άνθρωπο, που μια μοιραία μέρα «συναντάει» τα όρια της ύπαρξής του. Η Κωμωδία, το Δράμα και το Μυστήριο, συμπλέκονται και αφηγούνται το ταξίδι του καθενός μας για την αποδοχή και τη διαχείριση του ανήλικου εαυτού μας, με την ελπίδα να συνυπάρξουμε με όρους ειλικρίνειας και αγάπης. Το έργο «Μακριά από παιδιά» αποτελεί μαζί με τα «170 τετραγωνικά» και τον «Χαρτοπόλεμο», τα τρία έργα της δραματικής τριλογίας «Πατρική εστία – Οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα».
Κερδίστε προσκλήσεις

«Όταν πέθανα» στο Θέατρο Βέμπο

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο Βέμπο, απ’ όπου ξεκίνησε, μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, γράφοντας και σκηνοθετώντας μια «ξαφνιαστική δραματιζόμενη» κωμωδία με τίτλο «Όταν πέθανα». Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο, καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του κι έτσι στα τριήμερά του περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι αρμόδιοι. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία. Σε ρόλο εκπληξη ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης, στον πρώτο του ρόλο στο θέατρο.
Κερδίστε προσκλήσεις

«170 τετραγωνικά (Moonwalk)» στο Θέατρο Ιλίσια

Η παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» συνεχίζεται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 5η χρονιά φέτος. Η παράσταση, που χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν», μετά από 4 χρόνια αλλεπάλληλων sold-out, συνεχίζεται και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, το έργο ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολλή αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο τόρνος» στο Θέατρο Olvio

Η μαύρη κωμωδία του Γιάννη Κεντρωτά, «Ο Τόρνος», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Olvio. Το έργο γράφτηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, στο αποκορύφωμα της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Σε αυτό, η ζωή ενός νέου ανθρώπου, του Αλέξη, γίνεται μια συμπυκνωμένη μικρογραφία της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, στον κυκεώνα αυτών των εξελίξεων. Οκτώ «τραυματικά» επεισόδια μιας ζωής – «ναρκποπέδιο», από την παιδική ηλικία έως τα 45 χρόνια, αντιμέτωπης με τις πολλές μορφές της καθημερινής βίας. Το κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία δίνοντας μας «στο πιάτο», ειλικρινά και χωρίς υπεκφυγές, τα ελαττώματα και τις παθογένειες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, ώστε να απολαύσουμε τη «γεύση» του σάπιου και της μούχλας στο στόμα μας. Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης «χαρτογραφείται» με επίκεντρο ανθρώπους «χαμηλότερων» κοινωνικών στρωμάτων, εκείνους τους «αόρατους» που βρίσκονται στο μεταίχμιο του περιθωρίου. Απελπισμένα, «μικρά» ανθρωπάκια που τα βγάζουν πέρα όπως όπως.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» στο Θέατρο Olvio

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει την κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Olvio. Το θεατρικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη γράφτηκε το 1952 στην πρώτη του μορφή, αλλά ευτύχησε να παρουσιαστεί μόλις το 1979, από το θέατρο Τέχνης. Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη κωμωδία εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., με την οποία ο Καμπανέλλης σατιρίζει σύγχρονα ήθη και πάθη.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Αυτές που δεν προλάβατε» στο Θέατρο Χώρα

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που κέρδισε το κοινό στην πρώτη της παρουσίαση σημειώνοντας διαρκή sold out την άνοιξη του 2023, παρουσιάζεται αυτή τη σεζόν στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα. Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το «Αυτές που δεν προλάβατε» μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας. Ρεαλισμός και φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία, δράση και αφήγηση εναλλάσσονται δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση. Τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση. Ό,τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα…
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Διαβατήριο» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Πριν από αρκετά χρόνια ο Βενεζουελάνος συγγραφέας Γουσταύο Οτ (γνωστός για το έργο «Η τρυφερή σου μολότοφ») ταξίδεψε στα Βαλκάνια, όπου, όπως λέει ο ίδιος, αισθάνθηκε ότι οι χώρες, οι άνθρωποι και οι γλώσσες έμοιαζαν τόσο, που ξέχασε από πού ξεκίνησε και πού έφτασε. Η εμπειρία του αυτή στάθηκε έμπνευση να γράψει «Το Διαβατήριο», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου. Έργο υπαρξιακό και έντονα πολιτικό, αλλά παράλληλα με πολύ χιούμορ και στοιχεία φάρσας, το οποίο εξερευνά την ανάγκη του ανθρώπου να αντισταθεί.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Προλαβαίνουμε;» στον Μικρό Κεραμεικό

Η θεατρική παράσταση του Βαγγέλη Σαμιώτη, «Προλαβαίνουμε;», σε σκηνοθεσία Αγγελικής Παρδαλίδου, ανοίγει αυλαία στην σκηνή του Μικρού Κεραμεικού. Ο Χρήστος και ο Στάθης είναι αδελφικοί φίλοι από το δημοτικό. Ξαφνικά μέσα σε μια μέρα όλος ο κόσμος τους θα αλλάξει. Οι νέες συνθήκες θα τους αναγκάσουν ναδουν κατάματα όλα όσα αμέλησαν να κάνουν. Θα προλάβουν άραγε να «πραγματοποιήσουν» όλα όσα ονειρεύτηκαν μέσα σε μια βδομάδα; Μια σύγχρονη ελληνική κωμωδία εμπλουτισμένη με γλυκόπικρες στιγμές. Ένα έργο που μιλά για την αληθινή φιλία και αφοσίωση μέσα από καυστικό χιούμορ και σπαρταριστή γλώσσα. Θα προλάβουν; Εσείς έχετε προλάβει; Προλαβαίνουμε να ζήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε; Στην παράσταση ακούγονται κομμάτια του συγκροτήματος “Norma The Band”.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov, «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας», παρουσιάζεται, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία της Ταμίλλα Κουλίεβα. «Θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μίας ώρας». Ένας νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία. Το δέμα το φέρνουν τρεις courier και όχι ένας και για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι courier δεν παραδίδουν αμέσως το δέμα. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν και να τον αφήσουν στην ησυχία, η απάντηση είναι: «Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στην διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα». Πώς αντιμετωπίζει κάνεις αυτή την κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί οι courier και τι θέλουν; Τι είναι μέσα στο δέμα; Και γιατί ο Σεργκέι, ένας λογικός υγιής νεαρός προγραμματιστής, είναι «…και πολύ βλάκας ;». Ο καθένας καλείται να βρει την δική του απάντηση…
Κερδίστε προσκλήσεις

«Catch the Butcher» στο Μικρό Γκλόρια

Η μαύρη κωμωδία «Catch the Butcher» του Adam Seidel ανεβαίνει στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου. Ένα σπουδαίο έργο με στοιχεία που παραπέμπουν σε screwball comedy, παρουσιάζεται ως μαύρη κωμωδία με θριλερικά στοιχεία και υποδόρια κριτική στο κατεστημένο και καυστικό χιούμορ. Στην παράσταση το σκοτεινό και το κωμικό παρουσιάζονται ταυτόχρονα, το παράλογο ακούγεται ως θέσφατο, ο θάνατος διακωμωδείται και ο έρωτας παρωδείται με αναφορές σε screwball comedy. Το normality, η κοινωνία, ο γάμος, η πατριαρχία, η τέχνη είναι τα κυρία θέματα που σαρκάζουν οι διάλογοι. Οι χαρακτήρες είναι αντιήρωες: η Νάνσυ είναι η ζωή δίχως νόημα, ο Μπιλ η διαστροφή μα και η τέχνη, η Τζόαν η γκροτέσκο ανία. Το κοινό στοιχείο τους είναι η τραγική μοναξιά που τους ωθεί να αναζητούν τη συγκίνηση ως επιβεβαίωση της ύπαρξης τους όπως επίσης και η ανημπόρια τους να ζήσουν αυτό που επιζητούν.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Ελάτε να πιούμε έναν καφέ…» στον Μικρό Κεραμεικό

Στον Μικρό Κεραμεικό παρουσιάζεται η παράσταση «Ελάτε να πιούμε έναν καφέ…», του Πιέρο Κιάρα σε σκηνοθεσία Νίκου Καρδώνη. Πρόκειται για μια διασκευή της νουβέλας «La spartizione», που δημοσιεύτηκε το 1964 και γρήγορα απέκτησε ευρεία φήμη. Γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη το 1971 από τον Αλμπέρτο Λατουάντα, με τον τίτλο «Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ», με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Τονιάτσι. Το έργο ασχολείται με  την σχέση ενός Αρχιληξίαρχου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, σε μια επαρχιακή πόλη, στην εποχή του Μεσοπολέμου στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι. Με αφορμή μια απλή πρόσκληση για έναν καφέ στο «Άβατο» των τριών αυτών αδερφών, απρόβλεπτες εξελίξεις και συνεχείς ανατροπές, με πολύτιμα όπλα το ακραίο, σε όρια φάρσας,  χιούμορ , τη ζωντανή μουσική και τη χορικότητα οδηγούν τους ήρωες σε πραγματικά οριακές καταστάσεις. Το θέατρο της ζωής με τις αντιθέσεις και τα αιώνια λάθη, καθώς και ο μικροαστικός καθωσπρεπισμός της επαρχίας, σχολιάζονται με σουρεαλιστική διάθεση, με φόντο μια βαθιά σκοτεινή περίοδο της ιστορίας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Οι Σκέτοι” στο θέατρο της Ημέρας

Ο Μιχαήλ Άνθης γράφει, σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Γιώργο Χατζή στην μαύρη κωμωδία «Οι Σκέτοι» που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ημέρας. Η ιστορία είναι η εξής: Δύο – άγνωστοι μεταξύ τους – δολοφόνοι της συμφοράς, συναντώνται τυχαία σ’ ένα γιαπί. Είναι… σκέτοι. Δεν έχουν όπλα μαζί τους. Τα έχουν παραγγείλει και τα περιμένουν… με κούριερ! Στόχος τους το πλούσιο ζευγάρι που ζει στην απέναντι έπαυλη. Τον ένα τον έχει πληρώσει ο σύζυγος να σκοτώσει την γυναίκα του, τον άλλο τον έχει πληρώσει η σύζυγος να σκοτώσει τον άντρα της. Περιμένοντας τα εργαλεία της δουλειάς τους αλλά και τα υποψήφια θύματά τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον πραγματικό τους καθρέφτη που, για τον καθένα, είναι ο άλλος. Και ο άλλος είναι αμείλικτος.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Όλοι στα Καζάνια σας!» στο θέατρο της Ημέρας

Η παράσταση «Όλοι στα Καζάνια σας!» η σουρεαλιστική κωμωδία ενηλίκων σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Α. Καφαντόγια, παρουσιάζεται στο θέατρο της Ημέρας. Η ιστορία εξελίσσεται στον Κάτω Κόσμο και ως θέμα της πραγματεύεται τη μανία των ανθρώπων -ζωντανών και νεκρών- ακόμα και εκεί, στην Κόλαση, να μαγαρίζουν (κλέβουν) ο ένας τα ιερά και τα όσια του άλλου. Ο Αριστοφάνης, ο διάσημος Έλληνας κωμωδιογράφος της αρχαιότητας κ μεγάλο πειραχτήρι βρίσκεται στην Κόλαση. Εκεί μαθαίνει ότι στον Επάνω Κόσμο οι σπουδαίοι θεατρίνοι του τόπου μας, με διασκευές, μεταγραφές μα και φανφάρες πολλές, καταστρέφουν την αισθητική εικόνα αλλά και το νόημα των έργων του. Αποφασίζει να κλειδωθεί στο καζάνι του και να γράψει μια ολοκαίνουρια κωμωδία, όπου ούτε να της κλέψει το θέμα θα μπορεί κάποιος, ούτε να τη διασκευάσει, ούτε να της μαγειρέψει τα νοήματα…Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και όλες οι ψωνάρες από τον Κάτω αλλά και από τον Επάνω κόσμο καταφτάνουν στο καζάνι του και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ένα ρόλο στο νέο του έργο.
Κερδίστε προσκλήσεις

Μουσική & Θέατρο

«Προμηθέας» στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Άρης Μπινιάρης μετά την πρόσφατη αναμέτρησή του με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021), επιχειρεί να διερευνήσει τους δυσοίωνους παραλληλισμούς μεταξύ του αρχαίου αυτού μύθου και των σκοτεινών κεφαλαίων της σύγχρονης ιστορίας. Στο πρωτότυπο κείμενο της παράστασης απεικονίζεται ένας δυστοπικός κόσμος, στον οποίο κυριαρχεί ένα καθεστώς δογματισμού και κοινωνικής καταπίεσης. Η σύγχρονη, αυτή, ανάγνωση, εμβαθύνει σε ζητήματα ψυχικής και κοινωνικής απομόνωσης και προσεγγίζει τον μύθο του Προμηθέα μέσα στα όρια μιας αυταρχικής φυλακής υψίστης ασφαλείας, όπου ξεδιπλώνεται ένα σκοτεινό χρονικό μια σειράς ανακρίσεων. Στην καρδιά του έργου βρίσκονται οι αμείλικτες επισκέψεις των εκπροσώπων του καθεστώτος στον κρατούμενο Προμηθέα, συνθέτοντας μια στοιχειωμένη καταβύθιση σε μια εποχή που δεσπόζουν απολυταρχικές πρακτικές και αντιλήψεις. Στην παράσταση ενσωματώνονται, επίσης, στίχοι του ράπερ Άγνωστος Χειμώνας, ο οποίος είναι γνωστός για το αντιδογματικό του ύφος και το κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών του.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Scarmface» στο Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει στην Κεντρική του Σκηνή την παράσταση «Scarmface», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Johnny O. Ο Johnny O, εμπνευσμένος από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932, παρουσιάζει μια σατιρική παντομιμική παράσταση, με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση, την έκφραση και όχι στο λόγο. Πρωτότυπα δισδιάστατα σκηνικά, κοστούμια και μουσική εποχής, αναπαριστούν μοναδικά τη συγκλονιστική κινηματογραφική ιστορία που όλοι αγαπήσαμε, σε μια καταιγιστική θεατρική εμπειρία.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Βασιλιάς Ληρ» στο Θέατρο Arroyo

Ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας παρουσιάζει για ακόμη μία σεζόν το αριστούργημα του William Shakespeare, «Βασιλιάς Ληρ». Ο Βασιλιάς Ληρ είναι ένα έργο κοινωνικοπολιτικό και παράλληλα βαθιά ανθρώπινο. Παρακολουθεί τη διαίρεση και μεταβίβαση της εξουσίας από μια γενιά σε μια νεότερη και την κάθοδο ενός κράτους σε πολιτικό χάος, ενώ ταυτόχρονα καταδύεται στο κενό αγάπης, που είναι η μήτρα κάθε εξουσίας. Φιλαυτία, αυταρχισμός και αχαριστία, κατακλύζουν τον άνθρωπο που, εξέρχεται βίαια από έναν μικρόκοσμο γεμάτο αυταπάτες, για να ανακαλύψει, με τρόπο οδυνηρό, την τραγική του ουσία.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Το Κορίτσι με τα σπίρτα» στο Θέατρο Θησείον

Η Violet Louise αντλεί έμπνευση από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και με τη χρήση ήχων, μουσικής και εικόνας μάς μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ζει το Κορίτσι με τα σπίρτα. Η μικρή αγωνίζεται να επιβιώσει, μόνη, χωρίς βοήθεια, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μεγαλούπολης. Πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου δέχεται μία αναπάντεχη πρόταση που της δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσει κάθε της επιθυμία και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Αλλά με ένα πολύ ακριβό τίμημα: Να πάψει να ονειρεύεται! Μία μεταφορά του κλασσικού παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή σε μια multimedia παράσταση για ενήλικες, στο Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Τα Κατα Μάρκον – Μια Ρεμπέτικη Λειτουργία» στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Ο Ευαγγελιστής Μάρκος (Βαμβακάρης) «συναντά» τον Αρχάγγελο Μιχαήλ (Γενίτσαρη) στη μουσικοθεατρική παράσταση του Τάκη Χρυσικάκου, «Τα Κατα Μάρκον – Μια Ρεμπέτικη Λειτουργία», που παρουσιάζεται, για δεύτερη χρονιά, στο Θέατρο Τόπος Αλλού. Δυο στην κυριολεξία Άγιοι της Ελληνικής μουσικής παράδοσης ανεβαίνουν επί σκηνής και ξυπνούν μουσικές μνήμες αλλά και ιστορικές, μια που αυτοί οι δύο σηματοδοτούν σημαίνουσες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, την οποία και βίωσαν κυριολεκτικά στο πετσί τους αλλά και την τραγούδησαν. Είναι ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Μιχάλης Γενίτσαρης σε μία συγκλονιστική ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου, που υπογράφει και την σκηνοθεσία. Το κείμενο προέκυψε μετά από βαθύτατη ιστορική-μουσικολογική έρευνα, του έγκυρου καθηγητή εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, που αναλαμβάνει και τη μουσική επιμέλεια.
Κερδίστε προσκλήσεις

«Οι Απόγονοι» στο Πλύφα

«Οι Απόγονοι», μια ιστορία για δύο αδέλφια που δεν γνωρίστηκαν ποτέ, είναι μια devised μουσική παράσταση σε δραματουργική σύνθεση και ερμηνεία Ηρώς Μπέζου και Χρήστου Θάνου, που παρουσιάζεται στο Πλύφα. Δύο αδέλφια συναντιούνται για μία μοναδική στιγμή στη ζωή τους, μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν το προδιαγεγραμμένο χρέος, που οι πράξεις των προγόνων τους καθόρισαν. Μια αιώνια ιστορία για το δυσβάσταχτο φορτίο που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και έρχεται να εγκατασταθεί, ακλόνητο, στις πλάτες των τελευταίων απογόνων. Και δεν υπάρχουν ιδανικότερα πρόσωπα στο παγκόσμιο θέατρο, για να εκφράσουν τις συνέπειες του βάρους αυτού, από την Ηλέκτρα και τον Ορέστη. Η παράσταση αποτελείται από κείμενα του Γιάννη Ρίτσου, των αρχαίων τραγικών αλλά και πρωτότυπα, τοποθετημένα μέσα σ’ ένα μουσικό σύμπαν. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά με την συμμετοχή των Παναγιώτη Γκίκα και Τεό Φοινίδη.
Κερδίστε προσκλήσεις

Παραστάσεις χορού

«Boulevard Humaine» στο Πλύφα

Η παράσταση χορού «Boulevard Humaine» έχει ως σημείο εκκίνησης το έργο Okho του Γιάννη Ξενάκη, μια ανάθεση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη Γαλλική Επανάσταση που γράφτηκε για μια χαρακτηριστική αφρικανική ενορχήστρωση. Χορογραφημένο για 3 γυναίκες ερμηνεύτριες, είναι μια δημιουργική εξερεύνηση της διαπολιτισμικότητας και ανταπόκριση μέσω του χορού στις θεματικές και τους ρυθμούς του Ξενάκη, ενώ παράλληλα καταπιάνεται με έννοιες του ανήκειν και με το καίριο ερώτημα του πώς μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί μαζί. Αντηχώντας του πολιτικούς τόνους της μουσικής, ο τίτλος Boulevard Humaine παραπέμπει στους τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα και διάφορες έννοιες της σύστασής της καθίστανται εντός συγκεκριμένων ορίων. Η χρογραφία είναι της Ζωής Δημητρίου σε συνεργασία με τους περφόρμερς Funmi Adewole και Ναταλία Μπάκα.
Κερδίστε προσκλήσεις

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b