MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Προμηθέας, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Άρης Μπινιάρης μετά την πρόσφατη αναμέτρησή του με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021), επιχειρεί να διερευνήσει τους δυσοίωνους παραλληλισμούς μεταξύ του αρχαίου αυτού μύθου και των σκοτεινών κεφαλαίων της σύγχρονης ιστορίας. 

Monopoli Team

Στο πρωτότυπο κείμενο της παράστασης απεικονίζεται ένας δυστοπικός κόσμος, στον οποίο κυριαρχεί ένα καθεστώς δογματισμού και κοινωνικής καταπίεσης.

Η σύγχρονη, αυτή, ανάγνωση, εμβαθύνει σε ζητήματα ψυχικής και κοινωνικής απομόνωσης και προσεγγίζει τον μύθο του Προμηθέα μέσα στα όρια μιας αυταρχικής φυλακής υψίστης ασφαλείας, όπου ξεδιπλώνεται ένα σκοτεινό χρονικό μια σειράς ανακρίσεων.

Στην καρδιά του έργου βρίσκονται οι αμείλικτες επισκέψεις των εκπροσώπων του καθεστώτος στον κρατούμενο Προμηθέα, συνθέτοντας μια στοιχειωμένη καταβύθιση σε μια εποχή που δεσπόζουν απολυταρχικές πρακτικές και αντιλήψεις.

Στην παράσταση ενσωματώνονται, επίσης, στίχοι του ράπερ Άγνωστος Χειμώνας, ο οποίος είναι γνωστός για το αντιδογματικό του ύφος και το κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών του. Αυτές οι λυρικές συνεισφορές, σε συνδυασμό με τον κορμό ενός νέου κειμένου, αποτελούν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια σκηνική αλληγορία με όχημα τη μουσικότητα του λόγου, τις ψυχολογικές σημάνσεις και τη σκηνική χρήση της μάσκας, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός πολυδιάστατου παραστασιακού γεγονότος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ άνοδος του Αρτούρο Ούι: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει στο Θέατρο ARK12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Κοστούμια: Πάρις Μέξης. Κατασκευές Μασκών: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Εμμανουήλ Ροβίθης
Χορογραφία: Εύη Οικονόμου

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου: Εισαγγελέας, Πατέρας, Δήμητρα Βλαγκοπούλου: Ψυχίατρος, Μητέρα, Μαρία Μαντά: Κρατούμενη, Άρης Μπινιάρης: Προμηθέας

Τιμές Εισιτηρίων: 15-20€
Σενάριο: Άρης Μπινιάρης
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νεφέλη Παπαναστασοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/promitheas-se-skinothesia-ari-mpiniari/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλ. κρατήσεων; 210 3600832
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b