MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Όλοι στα Καζάνια σας: Η σουρεαλιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο της Ημέρας

Η παράσταση «Όλοι στα Καζάνια σας!», μια σουρεαλιστική κωμωδία ενηλίκων σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Α. Καφαντόγια, επιστρέφει για έναν νέο κύκλο παραστάσεων κάθε Σάββατο στο θέατρο της Ημέρας.

Monopoli Team

Μετά μια σύντομη περιοδεία στην Αττική, ο Θίασος του Μικρού Αριστοφάνη επιστρέφει με την καυστική κωμωδία «Όλοι στα Καζάνια σας!» η οποία παρουσιάζεται και κάθε Σάββατο έως και 30 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο της Ημέρας.

Πρόκειται για μια ξέφρενη σουρεαλιστική Αριστοφανική κωμωδία ενηλίκων, που εξελίσσεται στον Κάτω Κόσμο και ως θέμα της πραγματεύεται τη μανία των ανθρώπων -ζωντανών και νεκρών- ακόμα και εκεί, στην Κόλαση, να μαγαρίζουν (κλέβουν) ο ένας τα ιερά και τα όσια του άλλου.

«Όλοι στα Καζάνια σας!»: Λίγα λόγια για το έργο

Κόλαση παντού φωτιές και καζάνια που κατασκευάστηκαν κατά την αρχαιότητα ή την απαρχή του κόσμου κατά τον Όμηρο, για να σιγοβράζουν εκεί μέσα στο ζουμί τους όσοι κατά το βίο τους στον Επάνω κόσμο δεν ήταν και τόσο καλά παιδιά, αλλά και πολύ περισσότερο όσοι δεν είχαν πολιτικό βύσμα για να πάνε στον Παράδεισο (Ιλίσια Πεδία), όπως καλή ώρα ο Αριστοφάνης. Ο διάσημος Έλληνας κωμωδιογράφος της αρχαιότητας κ μεγάλο πειραχτήρι, μαθαίνοντας ότι στον Επάνω Κόσμο οι σπουδαίοι θεατρίνοι του τόπου μας, με διασκευές, μεταγραφές μα και φανφάρες πολλές, καταστρέφουν την αισθητική εικόνα αλλά και το νόημα των έργων του, κλειδώνεται στο καζάνι του και γράφει μια ολοκαίνουρια κωμωδία, όπου ούτε να της κλέψει το θέμα θα μπορεί κάποιος, ούτε να τη διασκευάσει, ούτε να της μαγειρέψει τα νοήματα…

Τα νέα μαθαίνονται γρήγορα και όλες οι ψωνάρες από τον Κάτω αλλά και από τον Επάνω κόσμο καταφτάνουν στο καζάνι του και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ένα ρόλο στο νέο του έργο. Ταυτόχρονα ο Λόρδος Έλγιν, ο γνωστός παλιοκλεφταράς που μαγάρισε από την Ακρόπολη σχεδόν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνακαι μετά τα πούλησε στο Βρετανικό Μουσείο έναντι αδράς αμοιβής και τώρα βιοπορίζεται στον Κάτω Κόσμο κάνοντας τοκογλυφίες και άλλα διάφορα μικροεγκλήματα, θέλοντας να κλέψει ένα καζάνι (του Σαίξπηρ) για να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, (καθώς αυτό είναι το μοναδικό έκθεμα και από τους δύο κόσμους  “Πάνω & Κάτω”, που λείπει από τη μακάβρια συλλογή τους), βάζει στο μάτι λάθος καζάνι όπου μέσα σε αυτό, ενώο Αριστοφάνης σιγοβράζει την κωμωδία του, ξαφνικά αυτό μπουρλοτιάζεικαι γίνεται της κολάσεως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέτρο Καφαντόγια, πώς προσεγγίζεται η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα μέσα από την αριστοφανική κωμωδία;12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πέτρος Α. Καφαντόγιας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Α. Καφαντόγιας

Σκηνικά: Μικρός Αριστοφάνης/Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Κοστούμια: John Terziotis
Μουσική: Dead Disco DJ

Παίζουν: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Καφαντόγιας, Έφη Χαντζούλη, Αναστασία Ποντίκα, Πέτρος Καφαντόγιας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ Προπώληση/ 13 ευρώ ταμείο Φοιτητικό: 9 ευρώ προπώληση/ 10 ευρώ ταμείο Ειδική προσφορά μόνο για μαθητές (16+), σπουδαστές και φοιτητές με την αγορά ή κράτηση 2 εισιτηρίων άλλο 1 δωρεάν!
Πληροφορίες: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20 Μετρό Πανόρμου Αμπελόκηποι. Τηλ. Κρατήσεων 6946 714 383
Βοηθός Σκηνοθετη: Αντώνιος Π. Καφαντόγιας
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/oloi-sta-kazania-sas-2023/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20 Μετρό Πανόρμου Αμπελόκηποι. Τηλ. Κρατήσεων 6946 714 383
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b