MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν

Δημιουργήσαμε έναν ξεχωριστό πολιτιστικό οδηγό με επιλεγμένες παιδικές παραστάσεις της νέας σεζόν, για ένα αναζωογονητικό, άκρως ψυχαγωγικό και δημιουργικό «διάλειμμα» από την καθημερινότητα για όλη την οικογένεια.

«Σκιές στο πεντάγραμμο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Το θέατρο αποτελεί έναν εξαιρετικά δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο ώστε τα παιδιά να “ανακαλύψουν” τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, να μάθουν καινούρια πράγματα, να προβληματιστούν για ζητήματα που τους απασχολούν ή θα τους απασχολήσουν στο μέλλον.

Και φέτος, το πρόγραμμα της χειμερινής θεατρικής σεζόν είναι γεμάτο παραστάσεις που υπόσχονται να προσφέρουν σε παιδιά, νέους -αλλά και μεγάλους- ένα αναζωογονητικό “διάλειμμα” γέλιου, χαράς, μουσικής, γνώσης, συγκίνησης και εξερεύνησης, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

«Τα Ψηλά Βουνά» στο Θέατρο Ακροπόλ

Τα «Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα έργο σταθμός στην ιστορία της που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ζωντανεύει στην παιδική σκηνή του Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου. Τα παιδιά μιας χορωδίας, διαβάζουν το βιβλίο, γοητεύονται τόσο πολύ και αφήνοντας πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, αποφασίζουν να περάσουν ένα καλοκαίρι μακριά από τον πολιτισμό στα ορεινά της Ευρυτανίας, για να ζήσουν ό,τι κι εκείνα τα παιδιά στο βιβλίο του Ζ. Παπαντωνίου, σε μια παράσταση που εξυµνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη µύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το οµαδικό πνεύµα. *Παίζουν: Γιώργος Γιαννόπουλος, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Παναγιώτης Κούλης, Στέλιος Καραγεωργίου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Νίκος Γονίδης κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 14:00 και Κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00. Από 9 Δεκεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024 δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις. Προπώληση: more.com

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» Στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το έργο «Ένα παιδί μετράει τ’άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη παρουσιάζει η παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη. Το έργο παρουσιάζει ανάγλυφα τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες Ένα ταξίδι προς τη γνώση με μηνύματα όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμη και το δικαίωμα για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση.*Παίζουν: Βογιατζάκης  Γιάννης , Ζαχαρίου Φωτεινή, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης, Μιχαλάκη Έλενα κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15:00 και κάθε δεύτερη Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: more.com.

Κοντά στις Ράγιες, της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα για παιδιά, το «Κοντά στις Ράγιες», ανεβαίνει, από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, σε σκηνοθεσία-διασκευή Γιώργου Τζαβάρα. Ένα θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα όνειρα που κάνουν τα παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Η 10χρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή και αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; *Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 15.00. Προπώληση: more.com

«Η φάρμα των ζώων» στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Για παιδιά 3 έως 9 ετών)

«Η φάρμα των ζώων», το μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ, παρουσιάζεται, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου, σε διασκευή για παιδιά με ζωντανή μουσική, από τους Μιχάλη Κοιλάκο και Πάνο Χριστοδούλου. Ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Μετατρέπει τη φάρμα του σε τσίρκο με ψεύτικες υποσχέσεις. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και τον διώχνουν. Πρέπει όμως να οργανώσουν μια καινούργια παράσταση για να παραμείνει η φάρμα ανοιχτή. *Παίζουν: Αγγελική Τόμπρου, Τάσος Αντωνίου και Γιάννης Πλιάκης.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: ticketservices.gr.

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» στο Σύγχρονο Θέατρο (Παιδιά 6+)

Η Συντεχνία του Γέλιου επιλέγει για την περίοδο 2023-24 να «αναβιώσει»* την εμβληματική κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Φόλκερ Λούντβιγκ με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυντεχνία του Γέλιου: 12 χρόνια μεγαλώνει γερά παιδιά12.09.2018

«Τα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από τις ιστορίες του βιβλίου της Αμερικανίδας ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., «Therapeutic Stories that Teach and Heal», και συνδυάζει  για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, στην πρωτότυπη παράσταση για παιδιά και γονείς, «Τα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή», που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μαζί της επί σκηνής ο διακεκριμένος τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης. 
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com

«Το νησί των θησαυρών» στο Θέατρο Πόρτα (Παιδιά 5+)

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον«Το Νησί των θησαυρών», σε μία εντελώς νέα βερσιόν, στο Θέατρο Πόρτα, με έναν θίασο- ορχήστρα 10 ηθοποιών που ερμηνεύει ζωντανά την ξεσηκωτική μουσική του έργου. Μια συναρπαστική περιπέτεια – ιστορία ενηλικίωσης, με κεντρικό ήρωα τον νεαρό Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00. Προπώληση: more.com

«Σκιές στο πεντάγραμμο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει, αυτή τη σεζόν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τις «Σκιές στο πεντάγραμμο». Μια ολοκαίνουργια παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, με έμπνευση από τη «Γυναίκα δίχως σκιά» του Richard Strauss ως τις «Χίλιες και μία νύχτες», η οποία βασίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: Την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. *Συμμετέχουν: Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι) Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη (σοπράνο), Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.
Παραστάσεις: Σάββατο 21.10, 04, 11, 18 και 25.11 στις 18:00. Σάββατο 02, 09, 16.12 στις 18:00. Προπώληση:  210 72 82 333 και megaron.gr.

«Οι Άθλιοι» στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού θα παρουσιάσει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το έργο «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό, σε σκηνοθεσία-διασκευή Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. *Παίζουν: Τάσο Χαλκιά, Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστη Τρίκα, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ειρήνη Αγγελοπούλου κ.α.
Παραστάσεις: Από 22 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 14:30 και Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: more.com.

«Ο Μάγκας» στον Νέο Ακάδημο

Το Kids Theater – Αθανασία Καλογιάννη ανεβάζει το κορυφαίο έργο παιδικής λογοτεχνίας της Πηνελόπης Δέλτα«Ο Μάγκας» στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη της οικογένειας, αλλά κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι και έτσι αποφασίζει να το σκάσει. *Παίζουν: Βλάσσης Χρυσικόπουλος,Γιώργος Μπανταδάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Εύα Βάρσου κ.α. Τον ρόλο – κλειδί του κηπουρού στον «Μάγκα» κρατά ο Βασίλης Λέκκας.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα κλειδιά – για μια δυνατή ζωή: Μια παράσταση για παιδιά με τη Νάντια Κοντογεώργη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου12.09.2018

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» στο Θέατρο Βεάκη

Το«Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του. 1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ … *Παίζουν: Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη κ.α.
Παραστάσεις: Κυριακές στις 12:00. Προπώληση: more.com

«Το Δεντρόπαιδο» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, και την αξία της φιλίας, το «Το Δεντρόπαιδο» της βραβευμένης Μισέλ Ριμλ, παρουσιάζει η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Τζένης Κόλλια και Μιχάλη Σιώνα. Όταν ο Έιβερι, ένα 10χρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι να του αλλάξει γνώμη. *Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου Αργύρης Λάμπρου Θανάσης Λανάρης Αναστασία Μοναστηρίδου κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com

«Ο αόρατος Τονίνο» στο Από Μηχανής Θεάτρο

Η Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Ο αόρατος Τονίνο» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, σε διασκευή της Σοφιάννας Θεοφάνους και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. «Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του… ευθύς πραγματοποιείται. Τί σημαίνει όμως είμαι αόρατος – είμαι ορατός, στις σχέσεις με τους φίλους, τους γονείς, τους δασκάλους, τον έξω κόσμο; *Παίζουν: Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου κ.α.
Παραστάσεις: Σάββατο στις 15:00 – Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: more.com

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Μικρό Χορν

Τα Αθηναϊκά Θέατρα, οι «Μαγικές Σβούρες» και η “Melisma Events”, παρουσιάζουν στην παιδική σκηνή του Μικρού Χόρν, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία-διασκευή Δημήτρη Αδάμη. Λίγο πριν τον γάμο του Θησέα και της Ιππολύτης, η Ερμία αρνείται την επιθυμία του πατέρα της να παντρευτεί το Δημήτριο, γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Οι δυο τους αποφασίζουν να το σκάσουν τη νύχτα στο δάσος. Η καλύτερη φίλη της, η Ελένη, μαρτυράει το μυστικό στον Δημήτριο και τους ακολουθούν. *Παίζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τάσος Ράπτης, Χαρά Νικολάου κ.α.
Παραστάσεις: Κυριακή: 11.30 και 15.00.
Προπώληση: more.com.

«Αστρέλια» στο Θέατρο Αλκμήνη

«Αστρέλια», η high tech διαστημοδιαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Ξανθής Ταβουλαρέα και κείμενο Ελένης Κόντη. Ο Ήλιος και η Σελήνη έκαναν μια μικρή κόρη, την Αστρέλια. Μεγαλώνοντας, στον πλανήτη  Κέπλερ 22Β, έχει συνοδοιπόρο τον φίλο της Αστέριο, ο οποίος της κάνει δώρο ένα εισιτήριο για τη Γη με σκοπό να ησυχάσει  από τους καβγάδες ανάμεσα στους γονείς της. Στη γη, με τη βοήθεια του Αστέριου, ανακαλύπτει το διάστημα. Τις διαφορές και τις ομοιότητες των πλανητών, την αντίθεση και την εναλλαγή που συνθέτουν την απόλυτη αρμονία. *Παίζουν: Ελένη Κόντη, Κριστιάν Νίρκα, Μάριος Κόντης.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12;00. Προπώληση: ticketservices.gr

«Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης παρουσιάζει το νέο ελληνικό έργο για παιδιά: «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Ένα έργο ελεύθερα εμπνευσμένο από την «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.Μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα. *Παίζουν: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12μμ. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ροβινσώνας Κρούσος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

«Ο Φύλακας της Λίμνης» στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η σκηνοθέτρια Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης παρουσιάζουν, στο Μικρό Γκλόρια, την παράσταση για παιδιά «Ο Φύλακας της Λίμνης». Ο Φύλακας της Λίμνης έχει πλέον κουραστεί και ζητά από το Πνεύμα του Δάσους να αντικατασταθεί. Ο Φύλακας θέλει να ταξιδέψει στον κόσμο προτού οι κλιματικές αλλαγές κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι  δύσκολο. Το Πνεύμα του Δάσους του στέλνει τρεις υποψηφίους. Κανείς δεν του ‘γεμίζει το μάτι’, την ίδια ώρα που ένας βάτραχος με σύνδρομο τουρέτ τού κάνει τη ζωή δύσκολη. Τι θα κάνει για να σώσει την αγαπημένη του λίμνη; *Παίζουν: Κωνσταντίνα Αργυροπούλου-Πέτροβα, Δημήτρης Ζέρβας, Θανάσης Κεφαλάς κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: More.com

«Τα Ξύλινα Σπαθιά» στο Θέατρο Βρετάνια

Η σκηνοθέτης Ανδρομάχη Χρυσομάλη επιστρέφει, στο Θέατρο Βρετάνια, με ένα σημαντικό έργο της Παιδικής Λογοτεχνίας, «Τα Ξύλινα σπαθιά» του Παντελή Καλιότσου. Στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών, βάζει στη βιτρίνα του μαγαζιού του κάθε λογής πολεμικά παιχνίδια, γοητεύοντας τα παιδιά και τον δάσκαλο, που παρασύρονται σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Τι θα γίνει, όμως, όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»;
*Παίζουν: Τάκης Βαμβακίδης, Μάκης Πατέλης, Θωμάς Χαβιανίδης, Παναγιώτης Λέκκας κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 15:00. ticketservices.gr

«Πες το Ψέματα…» στο Θέατρο Μπέλλος

Η ομάδα ContraTiempo παρουσιάζει την παράσταση «Πες το Ψέματα.. », σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, στο Θέατρο Μπέλλος. Ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό παραμύθι που σκοπεύει να δώσει ώριμες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάριένα παλιό κουτί. Πρόκειται για ένα από τα 194 κουτιά που μοίρασε κάποτε ο Βασιλιάς Ψεύτατωρ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Ψέμα, σε όλο τον κόσμο, με σκοπό όταν ανοίξει να μεταδοθεί το ψέμα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά χωρίς να το γνωρίζουν έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο κάστρο του Ψεύδους. *Παίζουν: Θωμάς Θάνος , Γαβριέλα Αντωνοπούλου , Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Ντίνος Ψυχογιός, Νατάσα Παντερμαλή.
Παραστάσεις: Από 4 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14:30. Προπώληση: more.com.

«Πινόκιο» στο Εθνικό Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί την πολυαγαπημένη ιστορία του Κάρλο Κολόντι, σε μια σύγχρονη εκδοχή της από τον Κρις Κούπερ, που θα παρουσιαστεί, στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου – Rex. Μια κρύα νύχτα του χειμώνα σε ένα δάσος, όπου τα δέντρα σιγά σιγά λιγοστεύουν, ένας κομμένος κορμός αποκτά πνοή. Ο ξυλουργός Τζεπέτο αφουγκράζεται τους ήχους του μικρού κορμού και φτιάχνει από αυτόν μια όμορφη ξύλινη μαριονέτα: τον Πινόκιο. Ο Πινόκιο ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Αντώνης Γκρίτσης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Μιχάλης Κοιλάκος, Ιώ Λατουσάκη κ.α.
Παραστάσεις: Από 10 Νοεμβρίου 2023. Σάββατο στις 16:30 και Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: ticketservices.gr

«Το Μαγικό Κλειδί» στο Θέατρο Κιβωτός

Η Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει, στο Θέατρο Κιβωτός, μια παράσταση για παιδιά, εμπνευσμένη από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η Καρδιά της Βασιλοπούλας». Ήταν μια φορά ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα που ζούσαν σ’ ένα μεγάλο νησί. Στη βάφτιση της κόρης τους οι νεράιδες του νησιού ήρθαν πάνω από την κούνια του μωρού για να του δώσουν ευχές. Η πρώτη του έδωσε ομορφιά, χάρη και ωραία φωνή. Η δεύτερη εξυπνάδα. Η τρίτη της πήρε την καρδιά, την έκλεισε σ’ ένα χρυσό κουτάκι και χάθηκε μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει. *Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν: Ειρήνη Αρβανίτη, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Μαρία Καμακάρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου κ.α.
Παραστάσεις: Από 12 Νοεμβρίου. Κάθε Κυριακή 11:15 και 15:00.
Προπώληση: more.com.

«Ο Τεμπέλης Δράκος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το μαγικό σύμπαν του Γιώργου Χατζηπιερή, ο «Τεμπέλης Δράκος» και η υπόλοιπη παρέα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με τη μοναδική σκηνοθετική ματιά του, θα δώσει πνοή στον κόσμο του «Τεμπέλη Δράκου» και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης θα ζωντανέψουν τους ξεχωριστούς μας ήρωες με τις μοναδικές ερμηνείες τους.
*Μαζί τους μία παιδική χορωδία, δύο ηθοποιοί – χορευτές, η Φωτεινή Μουχτούρη και ο Νίκος Γονίδης, αλλά και μία δεκαμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 17:00 και στις 19:30. Προπώληση: megaron.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Τεμπέλης Δράκος: Το μαγικό σύμπαν του Γιώργου Χατζηπιερή σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο12.09.2018

Οι επαναλήψεις

«Αδέσποτα» στο Θέατρο Σταθμός

Τα «Αδέσποτα», ένα έργο των Φώτη Δούσου, Αλέξανδρου Ράπτη και Καλλιόπης Φύκαρη για να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, παρουσιάζει η ομάδα Hippo Theatre Group, σε μια διαδραστική παράσταση, στο Θέατρο Σταθμός. Ο Δήμαρχος θέλει να ετοιμάσει την πόλη του ώστε να δεχτεί το βραβείο της Πιο Καθαρής Πόλης από την Μεγάλη Επιτροπή των Βραβείων. Το μόνο εμπόδιο στην τελειοποίηση του σχεδίου του είναι τα αδέσποτα τα οποία άθελά τους τη βρωμίζουν. Τι συμβαίνει όταν τα αδέσποτα ζωάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους; *Παίζουν: Βέρα Κατσιμπάρου, Κυριακή Λεγάκη Κριμιτζά.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 15:00. Προπώληση: more.com

«Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» στο Θέατρο 104

Η Παραμυθοχώρα παρουσιάζει, στο Θέατρο 104, την κουκλοθεατρική παράσταση «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το οποίο ζωντανεύει με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά. Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και…πολύ μουσική και τραγούδι. *Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.
Παραστάσεις: Έως 12 Νοεμβρίου. Κάθε Κυριακή στις 12:30. Προπώληση: More.com.

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» στο Θέατρο OLVIO

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», η παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος συνεχίζεται για 3η χρονιά στο Θέατρο OLVIO, σε κείμενο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη και σκηνοθεσία των Θανάση Μεγάλοπουλου και Αφροδίτης Κλεοβούλου. Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει τη  θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη-μένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες. *Παίζουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com.

«Νεφέλες» στο Θέατρο Μπέλλος

Μπορούν οι «Νεφέλες» του 2023 να χρωστάνε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ; Μπορεί ο Στρεψιάδης να πέφτει σε κατάθλιψη; Είναι ο Φειδιππίδης εθισμένος στα social media;  Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις απαντά με τρόπο ευφάνταστο η ομάδα The Young Quill, με την κωμωδία του Αριστοφάνη, «Νεφέλες», που παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος. Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος και η Αικατερίνη Παπαγεωργίου δημιούργησαν μία ελεύθερη διασκευή για παιδιά και εφήβους, που έρχεται στο σήμερα με τρόπο έξυπνο και ρηξικέλευθο, καθώς οι ήρωες του ταλαιπωρούνται από «σύγχρονες» συνήθειες και «διαχρονικές» επιθυμίες. *Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Γιώργος Κουμούτσος, Στεφανία Ζώρα κ.α.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com

«Το Αστερόπαιδο» στο Θέατρο Eliart

Το θέατρο Eliart δραματοποιεί το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Αστερόπαιδο», σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη. Μια νύχτα ένα αστέρι από τον ουρανό και ένας φτωχός ξυλοκόπος βρίσκει ένα παιδί. Το παίρνει και το μεγαλώνει μαζί με τη γυναίκα του. Το Αστερόπαιδο όπως το φωνάζουν, γίνεται ένα πολύ όμορφο μα πολύ δύστροπο και κακό παιδί. Αρνείται μέχρι και την ίδια του τη μάνα, που φτάνει με τη μορφή μιας ζητιάνας στην αυλή του. Αυτή του η πράξη το κάνει να μην είναι πια όμορφο στα μάτια των άλλων και μπαίνει σε μια περιπέτεια να της ζητήσει συγγνώμη. *Παίζουν: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στάθης Λαγκάδας, Γιώργος Φρατζεσκάκης κ.α.  Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com

«Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι» στο Θέατρο Κάππα

Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos

Η παράσταση, «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, παρουσιάζεται, για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Κάππα. Σκοπός του έργου του Mike Kenny, μέσα από την ιστορία της μικρή Λέτι, είναι να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στη διαφορετικότητα, την απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την απώλεια, τις μαθησιακές δυσκολίες, τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία, σε μια παράσταση που συνδυάζει τους ηθοποιούς, το σύγχρονο θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική των String Demons. *Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30 π.μ. Προπώληση: ticketservices.gr.

«Απαγορεύεται η Μουσική!» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η μεγάλη επιτυχία της Ομάδας Κοπέρνικος, το «Απαγορεύεται η Μουσική!», σε κείμενο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη και σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου, θα παρουσιαστεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης . Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός. *Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χρύσα Κοτταράκου, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Χατζηδημητράκης. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: ticketservices.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

«Η Συμμορία του Μεσονυχτίου» στο θέατρο Άνεσις

Η «Συμμορία του Μεσονυκτίου» του Ντέιβιντ Ουάλιαμς επιστρέφει ανανεωμένη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου. Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. *Παίζουν: Δημήτρης Κολλιός, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Μυλωνόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Κυριακές 11:30 και 15:00. Προπώληση: more.com

«ΝτοΝτό!» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (από 12 μηνών έως 3 ετών)

Η ομάδα ΒίΔα επανέρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το τρυφερό έργο για βρέφη «ΝτοΝτό!». Μια βιωματική παράσταση για βρέφη και γονείς, γεμάτη χιούμορ και φαντασία, για την σημαντική εκείνη φάση του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί. Μια παράσταση με διαδραστικά στοιχεία και την χρήση πολυαισθητικών ερεθισμάτων. Σε ένα απαλό, προστατευμένο περιβάλλον, σαν στο δωμάτιό μας, συνοδοί και βρέφη μοιράζονται μια ιστορία που διεγείρει τα συναισθήματα, γεμάτη όμορφες εκπλήξεις. *Παίζει: Θανάσης Βοϊδήλος.
Παραστάσεις: Από 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11:00. Προπώληση: more.com

«Ροβινσώνας Κρούσος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 4 Νοεμβρίου. Μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη τη οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε, που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας. *Παίζουν: Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης, Χάρης Παπαδόπουλος.
Παραστάσεις: Από τις 4 Νοεμβρίου 2023. Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 π.μ. και στις 15.00. Προπώληση: 210 72 82 333 και megaron.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ροβινσώνας Κρούσος» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

«O Ραφτάκος των λέξεων» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ομάδα Μικρός Νότος «ζωντανεύει», για μια ακόμη χρονιά, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», σε διασκευή Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα. Κάποτε σε μια μικρή πόλη ζούσε ένας ράφτης μοναδικός που έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Οι κάτοικοι, όμως, έγιναν βιαστικοί και τον ξέχασαν. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. *Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023. άθε Κυριακή στις 11πμ. Προπώληση: ticketservices.gr.

«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή» στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Ονειρόδραμα, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός τη διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών). Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. *Παίζουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου / Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: more.com.

«Είμαστε Πάτσι» στο Σύγχρονο Θέατρο

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. H ξέφρενη, επίκαιρη κωμωδία πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 14.30. Προπώληση: More.com.

«Μια θαυμάσια ημέρα» στο Studio Μαυρομιχάλη (Για παιδιά 3+)

Artika  φέρνει ξανά κοντά σας, στο Studio Μαυρομιχάλη, την παράσταση «Μια θαυμάσια ημέρα». Από πολύ νωρίς στη ζωή μας αρχίζουμε να διαμορφώνουμε συνήθειες και ρουτίνες που μας προσφέρουν ασφάλεια και την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Κάποτε, όμως, χάνουμε τον έλεγχο και τότε είναι να σα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας.  Τότε, είναι η ώρα να ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο, τις σχέσεις, να συνδεθούμε με όσα υπάρχουν γύρω μας, με κάποια από αυτά ίσως και για πρώτη φορά. *Παίζουν: Μαρία Μπαλούτσου, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11:00. Προπώληση: ticketservices.gr

«Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού» στο Θέατρο Φούρνος

«Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού», σε σκηνοθεσία – διασκευή Δέσποινας Μαραγκουδάκη, είναι μία παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eric Puybaret «Ο Φεγγαροσκεπαστής», η οποία επιστρέφει, από τις 19 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Φούρνος. Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού είναι αυτός που έχει αφιερώσει την ζωή του για ένα σκοπό. Να σκεπάζει το φεγγάρι και να χαρίζει τα μισοφέγγαρα στους ανθρώπους βοηθώντας τους να μετρούν το χρόνο αλλά και να ονειρεύονται. Τώρα όμως κάποιος άλλος πρέπει να πάρει την θέση του.
Παραστάσεις: Από 19 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 15:00. Προπώληση: ticketservices.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς12.09.2018

«Ο Μορμόλης» στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με την επετειακή παράσταση του θρυλικού «Μορμόλη» του Rainer Hachfeld στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι. Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν. *Παίζουν: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος κ.α.
Παραστάσεις: Από 24 Δεκεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 14:30. Προπώληση: more.com

Παίζονται, επίσης
  • «Ιλιάδα», από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater. Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίζουν: Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας κ.α. Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00. Προπώληση: more.com
  • «… και βγαίνω», από την ομάδα Artika στο Studio Μαυρομιχάλη (για θεατές από 10 μηνών). Κείμενο: Κατερίνα Αλεξάκη. Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου. Παίζουν: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής. Κάθε Σάββατο στις 17:30. Προπώληση: ticketservices.gr.

“Λάχανα και Χάχανα”

  • «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός», από την Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη στο  Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». *Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης – Τάσος Ιωαννίδης. Παίζουν: Γιάννης Τσότσος, Λυδία Σγουράκη, Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός κ.α. Κάθε Σάββατο στις 17:00. Προπώληση: more.com.
  • «Το Καρναβάλι των Ζώων», του Camille Saint-Saëns στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». *Κείμενο: Γιώργος Γαλίτης. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης. Ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Γκόνης. Παίζουν: Άρτεμις Ματαφιά, Λυδία Σγουράκη, Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη. Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 16:30. Προπώληση: more.com.

«Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες»

  •  «Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος», από την Παραμυθοχώρα – Κουκλοθεατρική Ομάδα Κιβωτός Μύθων στο Θέατρο 104 (για παιδιά 2-5 ετών). *Κείμενο: Άξελ Σέφλερ. Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παραγεωργίου. Κυριακή στις 10:30. Προπώληση: more.com.
  • «Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες», του Τάκη Χρυσούλη στο Θέατρο Αλκμήνη. *Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού. Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης. Παραστάσεις: Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com.
  • «Αίσωπος φτου και βγαίνω», από τη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ στο Bios ( για παιδιά 3-10 χρονών). *Διασκευή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Πλειώνης. Παίζουν: Χρήστος Γαβριηλίδης, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Λεωνίδας Μπακάλης, Δημήτρης Πλειώνης , Μαρία Σαρέλη. Κάθε Κυριακή στις 11:30. 29/10 και στις 15:00. Προπώληση: more.com.

«Τα σ’ αγαπώ του κόσμου»

  • «Το μαγικό πινέλο της Νουρ», από την ομάδα ΒίΔα στην Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ (για παιδιά 5-10 ετών). *Κείμενο/Σκηνοθεσία Ομάδα ΒίΔα. Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Γιάννης Μαστρογιάννης. Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. Προπώληση: more.com.
  • «Μεταξούλης», σε κείμενο-σκηνοθεσία των Σταύρου Μιχαλακάκου και Γιάννη Πολίτη στο Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου (για ηλικίες 3-10 ετών). *Παίζουν: Παίζουν: Άθως Αντωνίου, Αντώνης Φλώρος, Ζωή Κουσάνα, Φοίβος Ιωαννίδης, Χριστίνα Κυρίτση. Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com.
  • «Τα σ’ αγαπώ του κόσμου», της Μάρως Θεοδωράκη στο  Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. *Σκηνοθεσία: Αναστάσης Δεληγιάννης. Βογιατζάκης Γιάννης, Ζαχαρίου Φένια, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης κ.α. Κυριακή στις 11:30. Προπώληση: More.com.

«Το σκοτάδι είναι πράσινο»

  • «Το σκοτάδι είναι πράσινο», της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Θέατρο Altera Pars. *Σκηνοθεσία: Αθηνά Χατζηαθανασίου. Παίζουν: Ειρήνη Δένδη, Άντα Κουγιά, Αντώνης Σανιάνος. Κυριακή στις 12:00. Προπώληση: more.com.
  • «Η Βασίλισσα των Πάντων», στη Μουσική Βιβλιοθήκη – «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου (από 10 μηνών έως 3 ετών). *Σκηνοθεσία: Λάμπρος Φισφής. Δημιουργός/Χορεύτρια: Σάρα Τοσκάνο. Κυριακή στις 12:30. Προπώληση: ticketservices.gr
  • «Ο Τρομάρας», του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Altera Pars*Διασκευή – Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου. Παίζουν: Ειρήνη Μιχαηλίδη, Μαρία Πιπιλιού, Νεφέλη Μαριάμ Πιτσή. Σάββατο 28/10 και 4/11 στις 17:00. Προπώληση: ticketservices.gr.
  • «Συμφωνία SOS», από την ομάδα ΒίΔα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου (για παιδιά 4-10 ετών). *Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα, Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή. Παίζουν: Σωτηρία Ρουβολή, Μαριάννα Παπαθανασίου, Δημήτρης Τσεκούρα. Κυριακές στις 15:00. Προπώληση: ticketservices.gr.

«Το Τοτέμ των Ήχων»

  • «Το Τοτέμ των Ήχων», από τους 2 Λαλούν (Κάτια Ανδριανάκου, Χρήστος Ροζάκης) στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο (για παιδιά 3-8 ετών). Κυριακές στις 13:30. Προπώληση: ticketservices.gr.
  • Αβγώ, των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Στέλλας Σερέφογλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» (από 10 μηνών έως 3 ετών). *Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου. Με την Ελπινίκη Σαριπανίδου και τον Γιάννη Πλιάκη. Κυριακές στις 10:30. Προπώληση: ticketservices.gr.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛάμπρος Φισφής: Η πρώτη φορά που το μωρό σου βλέπει θέατρο είναι μια μαγική εμπειρία12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b