MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ιλιάδα, από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μάς παρουσιάσουν την Ιλιάδα του Ομήρου.

Monopoli Team

Μια ακόμα εντυπωσιακή παράσταση ετοιμάζεται φέτος στο μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας. Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μάς παρουσιάσουν την παράσταση Ιλιάδα του Ομήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡοβινσώνας Κρούσος: Η μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια για 2η χρονιά στο Μέγαρο12.09.2018

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater και παρουσιάζουν το έπος του Ομήρου, την συγκλονιστική Ιλιάδα.

Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουν πρώτα τα παιδιά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου που θα δουν. Δηλαδή, ποια είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.

Ύστερα θα μάθουν γιατί και πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα περάσουν στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σ’ αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση  των Ελλήνων με τους Τρώες. Τον θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου. Και κάπου εδώ τελειώνει η Ιλιάδα. Όχι όμως και το έργο, το οποίο συνεχίζει για να ολοκληρώσει τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας. Όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας, δημιουργούν την παράσταση που θα δείτε.

Τα μοναδικά σκηνικά και κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο.

Δείτε το trailer της παράστασης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όμηρος
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά: Χριστίνα Κουλουμπή
Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Παίζουν: Τίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Κώστας Ζωγραφόπουλος, Χάρης Ηλιάδης, Μαρία Καβουκίδη, Νεκτάριος Καλαιτζάκης, Στέφανος Κορρές, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Νίνης, Άντεια Ολυμπίου, Χαρούλα Παναγοπούλου, Προκόπης Πολίτης, Χριστίνα Σταύρου, Σίμος Τζίτζης, Γρηγόρης Τουμασάτος, Χρήστος Χρήστου

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ, Α Ζώνη: 25 ευρώ, Β Ζώνη: 20 ευρώ, Γ Ζώνη: 15 ευρώ, Δ Ζώνη: 10 ευρώ, Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 21117701700): 10 ευρώ
Σενάριο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Πληροφορίες: Κρατήσεις εισιτηρίων για σχολικές παραστάσεις στο e-mail: [email protected] & στο κινητό +30 6984317792. Προπώληση: 211 77 01 700, www.ct.gr & www.more.com
Παραστάσεις: Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Γεωργάκη
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/iliada-tou-omirou-tis-karmen-rouggeri/
Πληροφορίες Χώρου: Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 1770 1700
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b