MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ροβινσώνας Κρούσος: Η μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια για 2η χρονιά στο Μέγαρο

Η μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη επιστρέφει για 2η χρονιά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος» σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 4 Νοεμβρίου.

Μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη τη οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε, που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας.

Η διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρα, μπάσο και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤατιάνα Λύγαρη: Η ιδέα για το Τρένο στο Ρουφ ήταν για την εποχή της ριζοσπαστική12.09.2018

Ο Ροβινσώνας αγαπάει τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει μ’ ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του, Φίνα, να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, θα αποκτήσει στη συνέχεια συντροφιά τον πιστό Παρασκευά κι έναν φλύαρο παπαγάλο. Οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη αλλά ο Ροβινσώνας καταφέρνει να επιβιώσει σ’ αυτόν τον άγνωστο, εξωτικό τόπο και να αντιμετωπίσει άγριους κανίβαλους και τρομερούς κουρσάρους διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Το έργο είναι ένας «οδηγός επιβίωσης» για όλους, με ιδιαίτερες παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές: Η αρμονική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η υπομονή, η πειθαρχία και η εργατικότητα, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, η πίστη, η ελπίδα, αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις, και πάνω απ’ όλα η δύναμη της φιλίας.

H παράσταση παρουσιάζεται στην αίθουσα του Νέου Εκθεσιακού Χώρου του Μεγάρου Μουσικής, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε θεατρική σκηνή που έχουν λατρέψει τα παιδιά και ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του και τη χρήση σκηνικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Αυτές είναι όλες οι εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη

Σκηνικά: Γιάννης Μετζικώφ
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μηνάς Ι. Αλεξιάδης, Άλκηστις Ραυτοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί | Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης, Χάρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς Και οι μουσικοί (επί σκηνής) |Απόστολος Καλτσάς Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα 20 λεπτών)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Νοεμβρίου 2023 έως 10 Μαρτίου 2024
Πληροφορίες: 210 72 82 333 megaron.gr
Παραστάσεις: Σχολικές παραστάσεις Τρίτη–Παρασκευή | 10.00 π.μ. Παραστάσεις για το κοινό Σάββατο | 15.00 Κυριακή | 11.30 π.μ. και 15.00
Διασκευή: Γιώργος Γαλίτης
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασίλης Ψυλλάς
Link Εισιτηρίων: https://www.megaron.gr/
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b