MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι», επιστρέφει, στο Θέατρο Κάππα, σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους θεατές, με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά.

Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos
Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos
Monopoli Team

Η παράσταση που αγαπήθηκε από 40.000 θεατές όλων των ηλικιών σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά έρχεται ξανά στο θέατρο Κάππα, από τις 15 Οκτωβρίου. Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

«Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι»: Λίγα λόγια για το έργο

Ένα έργο με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, γεμάτο συναισθήματα, διαχρονικά μηνύματα και ελπίδα, για θεατές κάθε ηλικίας.  Σκοπός του είναι  να μας ευαισθητοποιήσει  απέναντι στη διαφορετικότητα, την απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την απώλεια, τις μαθησιακές δυσκολίες,  με τρόπο απλό και τρυφερό τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Ηλίας Καρελλάς

Πρωταγωνιστεί στον ρόλο της  κυρίας Πιρς  η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Tον ρόλο της μικρής Λέτι ερμηνεύει η Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη. Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ και Φάνης Παυλόπουλος στο ρόλο του αφηγητή.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου, ενώ η  χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής, τους ηθοποιούς, το σύγχρονο θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική.  Η παράσταση έχει αποσπάσει ήδη σπουδαίες κριτικές και βραβεία από την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της την σεζόν 2022-2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκιές στο πεντάγραμμο: Νέα παράσταση για παιδιά από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο12.09.2018

Υπόθεση

….Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς

Σκηνικά: Ηλίας Καρελλάς
Κοστούμια: «Βεστιάριο»
Μουσική: String Demons
Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Χορογραφία: Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα

Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος. Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€
Πληροφορίες: Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παραστάσεις: Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30 για τα σχολεία και Κυριακή στις 11:30 για το κοινό και για Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. * Δύο έξτρα παραστάσεις τον Απρίλιο: Κυριακή 21 και 28 Απριλίου, 14:30  
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/rapounzel-xoris-paramithi/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη | Τηλ. 2107707227, 2108827000
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κυψέλη
Θέατρο Κάππα
Απο 15/10/2023 εως 28/04/2024
Κυψέλης 2, Κυψέλη
Κυριακή: 11:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b