MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Sworr.: Μία αξέχαστη μουσική εμπειρία στο six d.o.g.s

Εντυπώσεις από την παρουσίαση του νέου album “Honest”, που έγινε στο six d.o.g.s τη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

author-image Λίνα Ρόκα

Με υπέροχη ενέργεια συνέρρευσε στον συναυλιακό χώρο του six d.o.g.s ο κόσμος για να απολαύσει τα alternative pop με τα γνωστά downcast electro στοιχεία της μουσικής των Sworr. Ποτά, διάθεση και φώτα που προδιέθεταν θετικά όποιον είχε βγει για να διασκεδάσει. Ακουστική που αποζημίωνε και σώματα που χόρευαν στον κυματώδη ρυθμό της μουσικής τους δημιουργούσαν κλίμα ενθουσιασμού για το επόμενο κομμάτι τους.
Την έναρξη του show άνοιξε η Megan, ανερχόμενη νέα καλλιτέχνιδα, μαζί με τον Alan Paul, που έσπασαν τον πάγο με τη πρωτότυπη μουσική τους και ζέσταναν την ατμόσφαιρα που ηλεκτρίστηκε λίγο αργότερα από ένα πρώτο ακυκλοφόρητο κομμάτι των Sworr., που βρήκε αμέσως τη θετική ανταπόκριση του κοινού.

Δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη έναρξη από το “Barcelona”, πολυαγαπημένο τραγούδι που συνδυάζει ατμοσφαιρικούς στίχους με up-tempo ξεσπάσματα και στοιχεία soul, hip-hop σε μια σύγχρονη αισθητική. Και όπως υπόσχονται, έτσι και συμβαίνει γιατί η μουσική τους παρασέρνει αυτόματα κάθε λάτρη στον ρυθμό της χαρίζοντας μια εμπειρία διαφυγής από τη πραγματικότητα. Πλούσια και η συνέχεια με τραγούδια όπως το Tryin, Waves, Bored και άλλα από τον δίσκο να μας συντονίζουν στα ηχοχρώματα αυτής της μουσικής και που σε συνδυασμό με τα φώτα να αισθητοποιούσαν την εμπειρία και οπτικά με το καλύτερο τρόπο. Όταν η συναυλία πλησίαζε προς το τέλος ένα θερμό χειροκρότημα, φωνές για κάποια αγαπημένα τραγούδια ακούστηκαν με αγάπη από το νεανικό κοινό που βρισκόταν στον χώρο. Έτσι συνέχισαν, με άλλα κομμάτια τους να γεμίζουν τον δίσκο τους και τον κόσμο να ζει τη γνωστή μουσική με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη.

Το album τους με τίτλο Honest παρουσιάστηκε στο six d.o.g.s ολοκληρώνοντας το tour τους σε 3 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η μπάντα που γεννήθηκε το 2014 στη Πάτρα από τους John Tsallas, Thanasis Q και Robin K επενδύει σε αυτό το κράμα μουσικών ηλεκτρονικών στοιχείων, χωρίς να της λείπει τίποτα. Η σκηνή ξεχείλιζε από το πάθος των ίδιων για αυτό που κάνουν, η αλληλεπίδραση και η «καταγραφή» των συναισθημάτων της στιγμής αφορούσε αμφίδρομα το κοινό και εκείνους.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από τον χορό της στιγμής, τον ήχο που είναι πιο γεμάτος, πιο μοναδικός από το repeat στη λίστα του YouTube. Τίποτα καλύτερο από τα κεφάλια των μπροστινών που χαμένοι στις παρέες τους ή και μόνοι τους ταυτίζονται με το μουσικό είδος των Sworr. Είναι σαν να γινόμαστε και εμείς κάποιοι άλλοι ή και οι εαυτοί μας για λίγο. Εξάλλου, όπως έχουν πει και οι ίδιοι: Ζούμε διπλή ζωή. Την «κανονική» και τη «μουσική». Έτσι και εμείς εκείνη τη νύχτα. Ζήσαμε τη καλύτερη μουσική εμπειρία που θα μπορούσαμε. Η «κανονική» μας ζωή έγινε λίγο πιο «μουσική», πιο όμορφή, πιο έντονη και θα παραμείνει έτσι, όσο υπάρχουν τέτοιες μπάντες να μας παρασύρουν στη μουσική δίνη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Sworr. live στο SIX D.O.G.S12.09.2018

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b