MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Chungking Express
Dolly
Dust to Dust
Father Mother Sister Brother
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Gorgona
Hokum
I was a stranger
Kuhle Wampe-Σε ποιον ανήκει ο κόσμος?
La dolce vita
Madonnas
Michael
Pillion
Primavera
Queer Movie Nights 2024
Sirât
The Drama
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Από το σούρουπο ως την αυγή
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Γυναίκες έξω
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δυτικό μέτωπο
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ενα τελευταίο για τον δρόμο
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζούσε τη ζωή της
Η Έλι και η παρέα των φαντασμάτων (μεταγλώττισμένη)
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η καρδιά του ταύρου
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η οικογένεια Ντινοσάουρους (μεταγλωττισμένη)
Η πόλη του Θεού
Η όπερα της πεντάρας
Καποδίστριας
Κος κανένας εναντίον Πούτιν
Λευκά όρη
Λυκόφως
Μακρία
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Ο αρχηγός
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Ομάχα
Ο μυστικός πράκτορας
Ο σερίφης
Περασμένες ζωές
Περσέπολις
Πριν την επανάσταση
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συντροφικότητα
Τελευταία κλήση
Το καταφύγιο στην Ομόνοια
Το μεγαλείο
Το χρώμα του ροδιού
Τρίχες κατσαρές (μεταγλωττισμένη)
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φτηνά τσιγάρα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού

Πρεμιέρες: Ο Μανώλης Μαυροματάκης στους πολυεθνικούς «Μεταφραστές»

Όλες οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που κάνουν πρεμιέρα στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 18 – 24 Ιουνίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Οι Μεταφραστές

Μια σπουδαία διάκριση για τον δημοφιλή ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη είναι η συμμετοχή του στο θρίλερ λογοτεχνικού μυστηρίου και διεθνούς καστ (ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα ονόματα ξεχωρίζει εκείνο της ‘Ολγα Κιριλένκο) «Οι μεταφραστές» του Ρεζί Ρουανσάρ.

Το στόρι αφορά στη διαρροή στο Ίντερνετ κάποιων σελίδων από πολυαναμενόμενο best seller κατά τη διάρκεια της ταυτόχρονης μετάφρασης του από εννιά μεταφραστές, γεγονός που πυροδοτεί τρομακτικές εντάσεις μεταξύ του σκληρού οικοδεσπότη και των έγκλειστων μεταφραστών. Αστυνομικό μυστήριο, σκέψεις πάνω στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και την μετατροπή της σε μόδα αλλά και πολιτικός σχολιασμός για την Ευρώπη των δύο μέτρων και δύο σταθμών κατά την περίοδο της πρόσφατης κρίσης, από τον σκηνοθέτη του «Χτυποκάρδια στο γραφείο».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Babyteeth

Ακόμη μία ταινία που αξίζει την προσοχή μας είναι το αυστραλιανό «Babyteeth» μιας νέας σκηνοθέτιδος (Σάνον Μέρφι) που ποντάρει στο ακαταμάχητο πρωταγωνιστικό ζευγάρι – η Ελίζα Σκάνλεν από τις «Μικρές κυρίες» κι ο Τόμπι Γουάλας– για να φτιάξει μια ιδιοσυγκρασιακή ρομαντική κομεντί με θέμα την ενηλικίωση και τον πρώτο έρωτα αλλά με τρόπο που αποδομεί κάθε κλισέ του είδους.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μόνοι στο Παρίσι

Σε ανάλογο ύφος αλλά χωρίς τον οίστρο ή τις γοητευτικές εικαστικές παρεμβολές της Μέρφι είναι το γαλλικό «Μόνοι στο Παρίσι» του Σεντρίκ Κλαπίς που βάζει δίπλα στο ρομαντικό παριζιάνικο αέρα κάποια χαριτωμένα οπτικά γκαγκς γύρω από τα παιχνίδια της μοίρας που αντιμετωπίζουν δύο μοναχικοί νέοι.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Καλοσύνη των Ξένων

Το «Η Καλοσύνη των Ξένων» της Λόνε Σέρφινγκμε τους Ζόι Καζάν, Ταχάρ Ραχίμ και Μπιλ Νάι μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του σήμερα, όπου σε ένα ρωσικό εστιατόριο οι ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων ενώνονται με τρόπο απρόσμενο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Η γαλλική κωμωδία «Ραντεβού με τους Μαλάουα» ποντάρει στην κωμική φλέβα του Κριστιάν Κλαβιέ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Επανεκδόσεις

Τέλος οι επανεκδόσεις της εβδομάδας είναι η γκονταρική «Περιφρόνηση» με θέμα την δυσκολία συνύπαρξης του εμπορικού και του καλλιτεχνικού σινεμά και οι κωμικοί «Αυτοί οι τρελοί παραγωγοί» που χάρισαν στον Μελ Μπρουκς το όσκαρ σεναρίου το 1967.

Περισσότερα από CINEMA