MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Darth Vader: Όσα δεν ξέρετε για τον πιο εμβληματικό κακό του Πολέμου των Άστρων

Περιμένοντας με ανυπομονησία το αφιέρωμα στις ταινίες STAR WARS που θα δούμε στα κανάλια Novacinema και στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD, συγκεντρώνουμε μερικά ενδιαφέροντα trivia για τον πιο επιβλητικό ήρωα όλων των ταινιών της σειράς.Το αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει και τις 6 ταινίες STAR WARS και πολλά extra, θα προβληθεί από τις 4 έως τις 31 Μαΐου σε διάφορες μέρες και ώρες. Ωστόσο δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε για το αν θα πετύχουμε τις προγραμματισμένες ώρες προβολής. Και αυτό γιατί ο αποκωδικοποιητής Novabox+ μας δίνει τη δυνατότητα να γράψουμε όλες τις ταινίες και να τις δούμε όποτε μας βολεύει.

author-image Ζurab Sam

Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η πιο εντυπωσιακή μορφή του Πολέμου των Άστρων δεν είναι κάποιος από τους καλούς ήρωες, αλλά ο κακός της ιστορίας, ο επιβλητικός, αδίστακτος και τρομακτικός Darth Vader. Μια μορφή που εμφανίζεται σχεδόν πάντα (στην πρώτη τριλογία) με μάσκα, λόγω της καταστροφής του σώματός του.

• Είναι ο κεντρικός χαρακτήρας. Είναι αυτός που ρυθμίζει την εξέλιξη των γεγονότων και στις δυο τριλογίες. Ενώ το σώμα του είναι σακατεμένο, η τεχνολογία και «η σκοτεινή πλευρά της δύναμης» του δίνουν τρομακτικές δυνάμεις. Δεν ήταν όμως πάντα «κακός». Ξεκίνησε ως ένας ευλογημένος Τζεντάι με υπερφυσικές δυνατότητες, αλλά γνώρισε την έλξη της σκοτεινής πλευράς. Η μεταστροφή του αυτή προκάλεσε την μεγάλη ανατροπή στον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στην σατανική Αυτοκρατορία να καταστρέψει τις δυνάμεις του Καλού, δηλαδή τους Τζεντάι.

fallen

• Χαρακτηριστικό της σημασίας του ρόλου του, ήταν πως αρχικά στο φινάλε της τρίτης ταινίας «Η επιστροφή των Τζεντάι» ο George Lucas μετά το θάνατο του Vader σκεφτόταν ένα διαφορετικό, πιο απαισιόδοξο φινάλε. Έναν Luke Skywalker που τρελαμένος θα έπαιρνε τη μάσκα του Darth, θα τη φορούσε και θα έλεγε: «Εγώ είμαι τώρα ο Darth Vader». Ακόμα δηλαδή και με το θάνατό του ο Darth ήταν πολύ μεγάλος, για να εξαφανιστεί. Έπρεπε να βρεθεί ένας συνεχιστής της κληρονομιάς του στην σκοτεινή πλευρά. Τελικά, το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε, γιατί θεωρήθηκε ότι θα έβλαπτε τις πωλήσεις σε κουκλάκια και τις εμπορικές προοπτικές της σειράς των ταινιών.

• Ο χαρακτήρας αυτός αναπτύχθηκε σταδιακά. Η δυναμική του ενισχύθηκε στην δεύτερη ταινία. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της ταινίας «A New Hope», ο Vader και ο Anakin Skywalker ήταν δυο διαφορετικοί χαρακτήρες. Μόνο όταν ο Lucas μαζί με τον Leigh Bracket δούλεψαν πάνω στην συνέχεια της ταινίας «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», ο Darth Vader έγινε πατέρας του Luke.

vader-and-luke

• H φράση του Vader «Luke, I am your father», είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται γύρω από αναπαραγωγές φράσεων ταινιών. Η πραγματική φράση είναι «No, I am your father».
Πόσοι ηθοποιοί και ξιφομάχοι έχουν παίξει τον Darth Vader, νομίζετε; Στην αρχική τριλογία ο επιβλητικός David Prowse φορούσε το κοστούμι του Vader. Όμως τη διάσημη φωνή την έκανε ο βρετανός James Earl Jones. Αυτός εμφανίστηκε πολλά χρόνια αργότερα παίζοντας τον εαυτό του στη διάσημη κωμική σειρά «The Big Bang Theory». Άλλος ηθοποιός παίζει τον Vader, όταν βγάζει τη μάσκα του: ο Sebastian Shaw. Και στις ξιφομαχίες με το φωτόσπαθο βλέπουμε τον Bob Anderson.

• Στη δεύτερη τριλογία (που λειτουργεί ως prequel της πρώτης) ο Vader (μαζί με τα ειδικά εφέ) είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η τριλογία εξετάζει πως ένα ευλογημένο παιδί μετατρέπεται στον μεγάλο κακό, που αλλάζει τα δεδομένα στον Γαλαξία. Το παιδάκι Anakin το παίζει ο Jake Lloyd. Όταν μεγαλώνει, την σκυτάλη στον ίδιο ρόλο παίρνει ο Hayden Christensen.

775200 1310791912514 full

• Στην τελευταία ταινία «Η εκδίκηση των Σιθ» το κοστούμι του Vader επιστρέφει. Ο Christensen επέμενε να το φορέσει κι έτσι αναγκάστηκαν να του μειώσουν το μέγεθος, για να ταιριάζει στις δικές του διαστάσεις, μικρότερες από αυτές του David Prowse.

• Darth Vader χάνει το χέρι του 3 φορές στην ταινία. (Τη μία φορά ήταν μηχανικό). Επίσης, έχει χάσει και τα δύο του πόδια. Αλλά η τεχνολογία κάνει θαύματα.

• Πέρα από τη διάσημη φωνή του James Earl Jones, μεγάλο μέρος της «ηχητικής» γοητείας του ρόλου είναι ο ιδιαίτερος ήχος της αναπνοής του. Αυτό δεν γινόταν από τον Jones. Το ηχητικό εφέ ήταν δημιουργία του Ben Burt, ο οποίος τοποθέτησε ένα μικρόφωνο στο στόμιο μιας αναπνευστικής συσκευής και την ηχογράφησε, ενώ ήταν σε χρήση.

unmasked3

• Τι κοινό θα είχαν ο «Πολίτης Κέιν» και ο Darth Vader; Τον Orson Welles. Αρχικά τον μεγάλο ηθοποιό σκεφτόταν για την φωνή του Darth Vader ο Lucas. Απέρριψε όμως την ιδέα, γιατί θεώρησε ότι θα ήταν πολύ αναγνωρίσιμη η φωνή αυτή.

• Κοτζάμ Darth Vader δεν μπορούσε να μην έχει το δικό του μουσικό θέμα από τον συνθέτη John Williams. Είναι γνωστό και ως «Imperial March».

Ιnfo:
Παράλληλα με την προβολή των έξι ταινιών, το κανάλι Nova Star Wars HD των καναλιών Novacinema, περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της κάθε ταινίας, καθώς και δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ γύρω από το μύθο του Star Wars και την επίδραση του στην κινηματογραφική βιομηχανία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ:
• Κάθε μέρα από τις 17:00
• Δευτέρα 4 έως Κυριακή 9/5: Κάθε βράδυ στις 21:30 μια ταινία Star Wars (και σε επάληψη το επόμενο απόγευμα)
• Kάθε Σαββατοκύριακο (16-17/5, 23-24/5 & 30-31/5): Οι 6 ταινίες Star Wars σε νέα προβολή (2 ταινίες κάθε Σάββατοκύριακο)
• 11-15/5 • 18-22/5 & 25-29/5
Από τις 17:00 έως το βράδυ με making of ταινιών Star Wars

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b