MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

10 άγνωστα γεγονότα για τους ήρωες του Πολέμου των Άστρων

«Πριν από πολύ καιρό, σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό» 6 ταινίες με τόσους πολλούς χαρακτήρες, σε τόσα πολλά πλανητικά συστήματα, άλλαξαν την ιστορία της επιστημονικής φαντασίας. Aυτές τις έξι κορυφαίες ταινίες και αποκλειστικά αφιερώματα θα έχουμε την ευκαιρία να τις απολαύσουμε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και στο ειδικό κανάλι Nova Star Wars HD από τις 4 έως τις 31 Μαΐου. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να δούμε όλες τις ταινίες μαζί σ’ ένα κανάλι, αλλά να τις γράψουμε (με τον αποκωδικοποιητή Novabox+) και να τις δούμε όποτε μας βολεύει ανεξάρτητα από τις προγραμματισμένες προβολές τους.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Οι έξι ταινίες του Πολέμου των Άστρων του George Lucas, δημιούργησαν εικονικούς χαρακτήρες, τους οποίους οι φαν της σειράς θα θυμούνται για πάντα. Ορίστε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα γι’ αυτούς.

1) Αν ο Han Solo έμοιαζε όπως τον είχε φανταστεί αρχικά ο George Lucas, ο Harrison Ford θα έπρεπε να φοράει πολύ περισσότερο make-up. Θα έπρεπε να μοιάζει σαν ένας χοντρός πράσινος εξωγήινος με βράγχια αντί για μύτη. Μετά, τον φαντάστηκε σαν χοντρό πειρατή με γενειάδα, μέχρι να καταλήξει στον γοητευτικό Harrison Ford.

2) O Lucas έχει πολλές επιρροές από την κουλτούρα των σαμουράι, το ιαπωνικό δράμα, αλλά και τον Κουροσάβα. Επίσης, έχει παραδεχτεί ότι επηρεάστηκε από ένα ιαπωνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα jidaigeki, που σημαίνει δράμα εποχής. Από τη λέξη αυτή προέκυψε η λέξη Jedi.
Jedi

3) Ο αδέξιος και κωμικός εξωγήινος Jar Jar Binks αρχικά είχε επινοηθεί σαν κακός, διπρόσωπος μισθοφόρος, που θα πρόδιδε τον Qui-Gon Jinn, τον Jedi Master που έπαιζε ο Liam Neeson.
Jar Jar Binks

4) Η φράση που έμεινε στην ιστορία, όσο καμία άλλη, «Luke, I am your father» (Λουκ, είμαι ο πατέρας σου), ποτέ δεν ειπώθηκε στην ταινία «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται». Ο Darth Vader λέει: «No, I am your father». (Όχι, είμαι ο πατέρας σου). Υπάρχει μάλιστα η φήμη πως η φράση ήταν ένας αυτοσχεδιασμός του Lucas, καθώς το σενάριο έγραφε: «Luke. You are your own father», που μπέρδευε τους ηθοποιούς.
darth-vader

5) Ένας αγαπητός ρόλος είναι ο Yoda. Ο ηθοποιός και μαριονετίστας που τον ερμηνεύει φωνητικά στην αρχική τριλογία ήταν ο Frank Oz. Ο Lucas έκανε εκστρατεία για να κερδίσει ο Oz υποψηφιότητα για το Όσκαρ β αντρικού ρόλου στην ταινία «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται». Η Ακαδημία όμως γύρισε την πλάτη στον Oz, γιατί ήταν μαριονετίστας.
Yoda

6) Ο ηθοποιός, που παίζει τον C3PO και για τις 6 ταινίες του Πολέμου των Άστρων, είναι ο Anthony Daniels. Το πρόβλημα του ηθοποιού αυτού ήταν η πολύ βαριά στολή του. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό People το 1983 είχε πει ότι «ένιωθα τόσο άσχημα, που ήθελα να το σπάσω (το κοστούμι) με μια βαριοπούλα». Στην «Επιστροφή των Τζεντάι» η γκρίνια του ηθοποιού επιβραβεύτηκε. Τον αντάμειψαν με ένα κοστούμι που στοίχιζε 300 χιλιάδες δολάρια και ήταν ελαφρύτερο από το πρώτο κοστούμι, το οποίο ζύγιζε 13 κιλά.
anthony-daniels-c3po

7) Ο Wookie Chewbacca ήταν ο πιθηκόμορφος θηριώδης εξωγήινος σύντροφος του Han Solo. Ο Lucas σκέφτηκε τον ρόλο από το σκυλί του, το οποίο λεγόταν Indiana. O δημιουργός του Πολέμου των Άστρων έβλεπε το σκυλί του να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και του άρεσε η εικόνα. Και σκέφτηκε να την μεταφέρει σε έναν ζωώδη χαρακτήρα σε ένα διαστημόπλοιο της ταινίας του.
Wookie Chewbacca

8) Οι κοτσίδες σαν κουλούρια της πριγκίπισσας Leia έχουν αντιγραφεί και έχουν γίνει αντικείμενο παρωδίας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η ηθοποιός Carrie Fisher ταλαιπωρήθηκε από αυτά, καθώς ένιωθε ότι έκαναν το πρόσωπό της πιο στρογγυλό και χρειάζονταν 2 ώρες κάθε μέρα, για να δημιουργηθούν.
Carrie Fisher

9) Ο ηθοποιός James Earl Jones έκανε τη φωνή του Darth Vader, ενός από τους πιο μνημειώδης κακούς στην ιστορία του σινεμά. Όμως, ο Lucas αρχικά ήθελε τον Orson Welles. Όμως, η ιδέα τελικά απορρίφθηκε, γιατί η φωνή του Welles ήταν πολύ αναγνωρίσιμη.
james-earl-jones

10) Το πρόσωπο του Boba Fett φαίνεται στις πρώτες ταινίες του Πολέμου των Άστρων. Πώς γίνεται αυτό; Ο Jeremy Bulloch, ο ηθοποιός που ερμηνεύει τον διαστημικό κυνηγό επικηρυγμένων με το κράνος που του σκεπάζει το κεφάλι, εμφανίζεται και σε μια σκηνή, να ερμηνεύει έναν αξιωματούχο της αυτοκρατορίας.
Jeremy Bulloch


Ιnfo:

Παράλληλα με την προβολή των έξι ταινιών, το κανάλι Nova Star Wars HD των καναλιών Novacinema, περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της κάθε ταινίας, καθώς και δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ γύρω από το μύθο του Star Wars και την επίδραση του στην κινηματογραφική βιομηχανία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ:
• Κάθε μέρα από τις 17:00
• Δευτέρα 4 έως Κυριακή 9/5: Κάθε βράδυ στις 21:30 μια ταινία Star Wars (και σε επάληψη το επόμενο απόγευμα)
• Kάθε Σαββατοκύριακο (16-17/5, 23-24/5 & 30-31/5): Οι 6 ταινίες Star Wars σε νέα προβολή (2 ταινίες κάθε Σάββατοκύριακο)
• 11-15/5 • 18-22/5 & 25-29/5
Από τις 17:00 έως το βράδυ με making of ταινιών Star Wars

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b