MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ΕΛΙΖΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
3 Queer μικρού μήκους
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Aespa World Tour in Cinemas
Animal
Back to Black
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Hashira Training (με υπότιτλους)
Dune: Μέρος δεύτερο
Ennio: The Maestro
Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου
Horrorant Film Festival – Νύχτες τρόμου 2024
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
Kung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)
Mistaken for Strangers
Playtime
Poor Things
Shayda
Spy x Family Code: White (με υπότιτλους)
Stop making sense
Take a Trip
Άγνωστοι μεταξύ μας
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Αδέσποτα κορμιά
Αμπιγκέιλ
Ανατομία μιας πτώσης
Αντίλαλος
Απαγορευμένα παιχνίδια
Αποκάλυψη τώρα: Final Cut
Από την άκρη της πόλης
Αρθουρ ο βασιλιάς
Ασπιλη
Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)
Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία
Γυάλα
Δύο δάχτυλα μέλι 2
Δύο φίλοι και ένας ασβούλης (μεταγλωττισμένη)
Εγώ, καπετάνιος
Εμφύλιος πόλεμος
Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)
Ενθύμιον
Εξέλιξη
Επαγγελματίας υπνοβάτης
Ευχή (μεταγλωττισμένη)
Ζωντανό πνεύμα
Ζώνη ενδιαφέροντος
Η Μία και εγώ: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Η Χίμαιρα
Η αρπαγή
Η κιβωτός του Νώε (μεταγλωττισμένη)
Η περιπέτεια
Η τελευταία παμπ
Κάμπια νύμφη πεταλούδα
Μάμα Γκλόρια
Μετέωρο και Σκιά
Μη μου λες ψέματα
Μην ανοίγεις την πόρτα
Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου
Ο Μύλος και ο σταυρός
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
Οι Ελευσίνιοι
Οι άποικοι
Οι αντίπαλοι
Ο καταδικασμένος
Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (μεταγλωττισμένη)
Ο τελευταίος ήρωας
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Περασμένες ζωές
Πεσμένα φύλλα
Ραδιο Ουόλφμαν
Σούπερ Μάγκι (μεταγλωττισμένη)
Σπίθα στη θάλασσα
Στενές επαφές με τον Διάβολο
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στη φωτιά
Στο γραφείο καθηγητών
Στο ποταμόπλοιο
Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι
Τα μαθήματα της Μπλάγκα
Το αγόρι και ο ερωδιός
Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο
Το μπλε καφτάνι
Το περασμένο καλοκαίρι
Τοτέμ
Υπέροχες μέρες
Χάος
Χαίρε, Μαρία
Χορεύοντας με τον Μπέκετ
Χρήστος, το τελευταίο παιδί
Χωρίς οξυγόνο
Ψάχνοντας τον Sugar man

Star Wars: Η επιτυχία που δεν περίμενε ούτε ο δημιουργός της!

Μία σειρά ταινιών που ξεκινάει κάπως ανάποδα (από την τέταρτη ταινία, αντί από την πρώτη), έχει περιορισμένο μπάτζετ και που ο δημιουργός της θεωρεί τόσο σίγουρο ότι θα αποτύχει στο Box Office, που φεύγει για διακοπές αντί να πάει στην πρεμιέρα, κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα γίνει επιτυχία. Κι όμως, η ταινία Πόλεμος των Άστρων του 1977 (Star Wars Episode IV: A New Hope) του George Lucas διέψευσε τον δημιουργό της. Κι όχι απλά πέτυχε, αλλά έγινε μια ταινία που καθόρισε όσο καμία το είδος της επιστημονικής φαντασίας και συνεχίζει να καθορίζει την ποπ κουλτούρα μας ακόμα και σήμερα, 38 χρόνια αφότου πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους!Αυτή την πρώτη ταινία αλλά και τις υπόλοιπες πέντε που ακολούθησαν, θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε από τις 4 έως τις 31 Μαΐου στα κανάλια Novacinema.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση οι έξι επικές ταινίες του George Lucas θα παρουσιαστούν σε ένα κανάλι μαζί με πλούσιο υλικό από τα γυρίσματα της κάθε ταινίας, καθώς και δύο αποκλειστικά ντοκιμαντέρ γύρω από το μύθο του Star Wars και την επίδραση του στην κινηματογραφική βιομηχανία! 

Το καλύτερο νέο είναι ότι με τον αποκωδικοποιητή Novabox+ μπορούμε να γράψουμε τις ταινίες, να δημιουργήσουμε την δική μας ταινιοθήκη και να τις δούμε όποτε μας βολεύει ανεξάρτητα από τις προγραμματισμένες προβολές τους.

May the force be with us!!!

starwars2

Γιατί το Star Wars έχει τόση απήχηση στο κοινό;

Από την πρώτη στιγμή της η ταινία έχει φτιαχτεί για να σε καθηλώσει. Όλα συνέβαιναν «Πριν από πολύ καιρό, σ’ ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό»… Η αξέχαστη μουσική του John Williams συνόδευε ένα ασυνήθιστα μεγάλο κείμενο, το οποίο μας έβαζε στο μύθο της αυτοκρατορίας, της επανάστασης και του Άστρου του Θανάτου, αλλά ήταν τόσο διαφορετικό από οποιαδήποτε προηγούμενη γραπτή εισαγωγή! Τα γράμματα ήταν μεγάλα και κιτρινοπράσινα και κυρίως προβάλλονταν σε διαγώνια κλίση. Και μετά, ένα τεράστιο διαστημόπλοιο, να παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο, που νομίζεις ότι είναι θεόρατο!

star wars1

Ο εμπνευστής της επικής ταινίας George Lucas δημιούργησε μια αξεπέραστη διαστημική περιπέτεια με μακέτες, σε μία εποχή, που τα ψηφιακά εφέ ήταν σε εμβρυϊκό στάδιο. Έχοντας έναν τεράστιο μύθο στο μυαλό του, που αποτελείτο από 9 ταινίες (τελικά γύρισε τις 6 από αυτές) απέδειξε από την πρώτη κιόλας ταινία, ότι η δύναμη της φαντασίας μπορεί να υπερβεί κάθε δυσκολία, ακόμα και το περιορισμένο μπάτζετ και την δυσπιστία των παραγωγών.

Το απέδειξε και στον ίδιο τον εαυτό του, καθώς ούτε αυτός πίστευε πως η ταινία του θα έκανε εισπρακτική επιτυχία. Λέγεται πως ήταν τόσο σίγουρος ότι η ταινία του θα αποτύχει εισπρακτικά, που αντί να πάει στην πρεμιέρα της, πήγε διακοπές στη Χαβάη με τον καλό του φίλο Steven Spielberg. Ήταν πάντως δημιουργικές διακοπές, καθώς εκεί τους ήρθε η ιδέα για τον Indiana Jones και την ταινία «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού».

STARWARS-sJPG

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ενώ όλοι πίστευαν ότι η ταινία θα είναι αποτυχία, ο Spielberg ήταν ο μόνος που υποστήριζε ότι θα βγάλει εκατομμύρια! Κι ο σκηνοθέτης- Μήδας με το αλάνθαστο ένστικτο δικαιώθηκε! Η ταινία, που γυρίστηκε με προϋπολογισμό μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια, κυκλοφόρησε τελικά στις 25 Μαΐου 1977 και σημείωσε συνολικά κέρδη 460 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ και 314 εκατομμύρια εκτός αυτής. Ξεπέρασε την ταινία του ίδιου του Spielberg «Τα σαγόνια του καρχαρία ως η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη όλων των εποχών. Αλλά πάλι ο Spielberg την πέρασε με τον Ε.Τ. τον Εξωγήινος (E.T. the Extra Terrestrial) το 1982.

Προσαρμοσμένη στο πληθωρισμό, η ταινία «Πόλεμος των Άστρων» είναι η δεύτερη πιο επικερδής ταινία όλων των εποχών σε ΗΠΑ και Καναδά και η τρίτη παγκοσμίως.

Και δεν ήταν μόνο τα κέρδη, αλλά και τα βραβεία, που ήταν πολλά. Έλαβε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας έξι βραβεία. Οι υποψηφιότητες περιελάμβαναν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Alec Guinness (Ομπιγουάν Κενόμπι). Πέρα από την ερμηνεία του, η ταινία χρωστάει και άλλα πράγματα στον Sir Alec. Μόνο η παρουσία του έφερνε το σεβασμό στο πλατό και τους έκανε όλους καλύτερους επαγγελματίες. Ο Harrison Ford, που έγινε διάσημος από αυτή την ταινία, ως ο ατρόμητος τυχοδιώκτης Han Solo, παραδέχτηκε ότι αυτός και ο Mark Hamill (Luke Skywalker) είχαν την τάση να σαχλαμαρίζουν στην διάρκεια των γυρισμάτων. Αλλά όταν έμπαινε στη σκηνή ο Sir Alec Guinness όλοι σοβάρευαν.

STARWARS EP5 8 L
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ:
• Από τη Δευτέρα 4 έως την Κυριακή 9 Μαϊου: Κάθε βράδυ στις 21:30 μια ταινία Star Wars (και σε επανάληψη το επόμενο απόγευμα στις 17.00).
• Kάθε Σαββατοκύριακο (16-17/5, 23-24/5 & 30-31/5): Οι 6 ταινίες Star Wars σε νέα προβολή (2 ταινίες κάθε Σάββατοκύριακο).
• 11-15/5, 18-22/5, 25-29/5 από τις 17:00 έως το βράδυ, making of ταινιών Star Wars

Περισσότερα από CINEMA
VIMA_WEB3b