MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
Αθήνα ODEON ESCAPE ODEON ESCAPE - 8 TOWN CINEMAS VILLAGE 5 CINEMAS PAGRATI VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL VILLAGE CINEMAS ATHENS METRO MALL ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ VILLAGE SHOPPING AND MORE ΑΒΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΝ EXPERIENCE powered by Allianz ΑΙΓΛΗ ΑΙΓΛΗ 3 ΑΙΓΛΗ CINEMA ΑΚΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΙΚΗ DIGITAL ΑΛΟΜΑ ΑΛΣΟΣ ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ-Garden Cinema Digital ΑΜΙΚΟ ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΝΕΣΙΣ ΑΝΟΙΞΙΣ ΑΡΙΑΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 3D digital ΑΣΤΥ Αττικόν Άλσος ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΑΡΚΙΖΑ - 3 ΒΟΞ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΔΑΦΝΗ ΔΙΑΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΚΡΑΝ ΖΕΦΥΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΘΗΣΕΙΟΝ ΚΑΡΜΕΝ ΚΗΠΟΣ ΛΑΟΥΡΑ EUROPA CINEMAS DIGITAL ΛΑΪΣ ΛΙΛΑ DIGITAL CINEMA ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Cinema ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Filmcenter ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ DIGITAL ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΟΑΣΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΡΙΑ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΙΝΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΣ ΣΙΝΕ ΓΑΛΑΤΣΙ ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ PEUGEOT ΣΙΝΕ ΨΥΧΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ 3D Digital ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter ΦΛΕΡΥ ΧΛΟΗ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
BTS World Tour ‘Arirang’ in Busan: Live Viewing
Backrooms
Chinatown
Elektrokohle (Von wegen)
Falstaff: Οι καμπάνες του μεσονυκτίου
Hokum
Invisible World
Michael
Misericordia
Mortal Kombat II
Playtime
Radio On
Scary Movie
Senso
Sirât
Star Wars: The Mandalorian and Grogu
The Amazing Digital Circus: The Last Act
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Thesis
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένας Ποιητής
Όλα για τη μητέρα μου
Όρλάντο
Αίμα και μαύρη δαντέλα
Αμνετ
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απειρη γη
Αποστολή στην Μπριζ
Αρκουδότρυπα
Βουγονία
Βρώμικο Σαββατοκύριακο
Γελοίοι έρωτες
Για όλα φταίει το γκαζόν
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Δέσε με
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εποχές, δύο ξένοι
Είμαι η Κούβα
Εθνικός θησαυρός
Ελλάδα 3.0
Ερωτική επιθυμία
Ευδοκία
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Ζόι και τα ζωάκια της (μεταγλωττισμένη)
Η έμπιστη
Η γυναικα με τα σπίρτα
Η εγκληματική ζωή του Αρτσιμπάλντο ντε λα Κρουζ
Η μάγισσα
Ημέρα αποκάλυψης
Η ομηρία
Η σειρήνα του Μισισιππή
Η φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Θα φύγω μια μέρα
Θεώρημα
Ιερά Οδός, 21 χλμ
Κίκι: Η μικρή μαγισσούλα
Καποδίστριας
Μαγική πόλη
Μικρές ανάσες
Μπλόου απ
Μποέμικη ζωή
Να με φωνάζεις με το όνομά σου
Ο Γαλαξίας
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν
Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε την θάλασσα
Ο διάβολος φοράει Prada 2
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οι Κρίστοφερ
Οι Κυρίαρχοι του Σύμπαντος
Οι άλλοι
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (μεταγλωττισμένη)
Οι μαλλιαροί ντετέκτιβ (με υπότιτλους)
Ο κήπος των Φίτζι-Κοντίνι
Ο καταδικασμένος
Ο κλέψας του κλέψαντος
Ο μεγάλος δραπέτης
Ο ξένος
Ο τελευταίος Βίκινγκ
Ο φόβος τρώει τα σωθικά
Ο ψαρομουρμούρας (μεταγλωττισμένη)
Περσόνα
Πικρές γιορτές
Ράμπο II: Η αποστολή
Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες
Σπασμένη φλέβα
Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου
Στην τύχη ο Μπαλταζάρ
Στο νησί του Αμρουμ
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Στο στόμα της τρέλας
Στρέλλα
Συναισθηματική αξία
Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων
Τελευταία κλήση
Το ιερό αγόρι
Το κάστρο στον ουρανό
Το κλασικό αριστούργημα
Το μίσος
Το μεγαλείο
Το πάθος
Το χρώμα του ροδιού
Φεστιβάλ Ταινιών
Περιπέτεια

Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το ταξίδι στον κόσμο της Μέσης Γης συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του έργου του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, Χόμπιτ. Στην ταινία «Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή», ξαναβρίσκουμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς (Μάρτιν Φρίμαν) ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ (Ίαν ΜακΚέλεν) και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπι (Ρίτσαρντ Άρμιταζ), συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Μαρίνα Πυλαρινού

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας prequel της προηγούμενης Τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ελάχιστα διαφοροποιείται από τη γνωστή συνταγή. Σε αυτή την περίπτωση, οι περιπέτειες του Μπίλμπο Μπάγκινς, του Γκάνταλφ και των νάνων συνεχίζονται, ενώ πλέον στο παιχνίδι μπαίνει κι ένας τεράστιος δράκος, που βγάζει φωτιές από τα εύφλεκτα σπλάχνα του.

Όταν υπάρχουν ήδη τρεις μεγάλης διάρκειας ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ήδη το πρώτο μέρος από την τριλογία Χόμπιτ, είναι απολύτως αναμενόμενο να μην υπάρχουν εκπλήξεις σε αυτή την ταινία. Πόσο μάλλον όταν έχουν υπάρξει τόσες και τόσες προβολές των ταινιών του «Άρχοντα» στην τηλεόραση. Το κοινό λοιπόν ξέρει ήδη περίπου τι θα δει και στην ουσία πρόκειται για «μία από τα ίδια», την επανάληψη δηλαδή μιας πετυχημένης εμπορικά συνταγής.

Σε σχέση βέβαια με τον Άρχοντα, η τριλογία που βασίζεται στο Χόμπιτ δείχνει λίγο πιο παραμυθένια, κυρίως εικαστικά. Όμως υπάρχει ένα θέμα με τη διάρκεια. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών βασιζόταν σε τρία βιβλία του Τόλκιν, οπότε ήταν λογικό να έχει τρεις ταινίες. Το μυθιστόρημα Χόμπιτ του Τόλκιν όμως είναι ένας τόμος. Έτσι, για να πετύχουν τόσο μεγάλη διάρκεια, σε κάποιο σημείο ξεχειλώνουν το θέμα.

Με βάση πάντως την κλασική συνταγή, υπάρχουν πολλές σκηνές δράσης, σε αυτό το μείγμα χορογραφίας- ακροβατικών και πολέμου, που σε κάποια σημεία δείχνει εντελώς ψεύτικο. Οι καλοί δεν πεθαίνουν με τίποτα, ό,τι και αν βρεθεί εναντίον τους. Οι «κακοί» είναι αδυσώπητα τέρατα και ο μόνος σκοπός ύπαρξής τους είναι να εξοντώνονται από τους «καλούς». Και πρέπει να δείχνουν με πομπώδη τρόπο ότι είναι απειλητικοί, άγριοι, αποκρουστικά άσχημοι και τερατώδεις. Οι σκηνές δράσεις είναι πάρα πολλές. Αυτό θα εντυπωσιάσει τους φαν του είδους της περιπέτειας και αυτού του στυλ απεικόνισης της δράσης. Άλλους όμως, που ψάχνουν κάτι πιο ουσιαστικό στο σινεμά ή τους αρέσει μια απεικόνιση της δράσης πιο αληθοφανής, θα τους φανεί ενοχλητικό αυτό το «βασίλειο της υπερβολής». Αλλά- όπως είπα- δεν υπάρχουν εκπλήξεις για κανέναν. Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Άλλες 4 φορές.

Από τους πρωταγωνιστές της πρώτης τριλογίας, ξαναέχουμε το Λέγκολας (Ορλάντο Μπλουμ), ενώ ήδη υπήρχε από την πρώτη ταινία κι ο Γκάνταλφ (Ίαν ΜακΚέλεν). Οι κόσμοι που εμφανίζονται στην διαδρομή των πρωταγωνιστών είναι αυτοί των άγριων Ορκ, των εκλεπτυσμένων αλλά και φονικών Ξωτικών και των ανθρώπων σε μια παρακμιακή λιμνούπολη. Παράλληλα, βλέπουμε τον Σάουρον (το Απόλυτο Κακό) στην πιο εντυπωσιακή του εμφάνιση. Επίσης, για τους θαυμαστές του Σέρλοκ Χολμς και του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, να πούμε ότι τη φωνή του δράκου (Νοσφιστή) κάνει ο αγαπητός Βρετανός ηθοποιός. 

Αξίζει να σταθούμε στο 3D αυτής της ιδιαίτερα εφετζίδικης υπερπαραγωγής. Αν κάποιος θέλει να δει το έργο, νομίζω ότι πρέπει να προτιμήσει την τρισδιάστατη εκδοχή. Κατ’ αρχάς το 3D του δίνει το κάτι παραπάνω ως προς τα εφέ και τις σκηνές δράσης, ενώ βάζει τον θεατή πιο βαθιά μέσα στην μυθοπλασία του έργου. Και σε σχέση με άλλες τρισδιάστατες ταινίες, αυτή είναι φιλική στην ανθρώπινη όραση και δεν κουράζει τα μάτια. 

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή
Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον
Σενάριο: Φραν Γουολς, Φιλίπα Μπόγιενς, Πίτερ Τζάκσον, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς, Λουκ Εβανς, Μάρτιν Φρίμαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Εβαντζελίν Λίλι, Ρίτσαρντ Αρμιτατζ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ιαν ΜακΚέλεν, Ελάιτζα Γουντ, Ορλάντο Μπλουμ, Λι Πέις, Κρίστοφερ Λι, Στίβεν Φράι, Αντι Σέρκις, Ιαν Χολμ

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2013

Rating: 3
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από CINEMA