MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Εμμηνόπαυση: Τι να κάνεις εάν αντιμετωπίζεις εξάψεις

Οι εξάψεις είναι ξαφνικές και υπερβολικές εξάρσεις θερμότητας στο στήθος, το λαιμό και το πρόσωπό σας. Είναι ένα κοινό σύμπτωμα τόσο της εμμηνόπαυσης όσο και της περιεμμηνόπαυσης.

pexels
Monopoli Team

Όταν εμφανίζονται εξάψεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, αναφέρονται ως νυχτερινές εφιδρώσεις. Για να αντιμετωπίσετε γρήγορα τις εξάψεις, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Υπάρχει επίσης μια σειρά από φυσικές προσεγγίσεις που μπορεί να μειώσουν τη σοβαρότητα των εξάψεων, και πολλές από αυτές έχουν τις ρίζες τους στη διατροφή. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να σταματήσετε τις εξάψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίστε ή μπαίνετε στην εμμηνόπαυση; Αυτή είναι η συνήθεια που θα «εξουδετερώσει» τα συμπτώματα12.09.2018

Τι αλλάζει στο σώμα σας κατά την εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση είναι μια χρονική στιγμή κατά την οποία μια γυναίκα δεν έχει περίοδο για 12 συνεχόμενους μήνες. Η περιεμμηνόπαυση είναι ο χρόνος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης και η περίοδος αλλάζει φύση και συχνότητα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια.

Καθώς μπαίνετε στην εμμηνόπαυση, το σώμα σας αρχίζει να παράγει λιγότερες από τις αναπαραγωγικές ορμόνες, οιστρογόνα και προγεστερόνη (και επίσης τεστοστερόνη). Αυτές οι ορμόνες εμπλέκονται σε πολλές διαφορετικές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της θερμοκρασίας. Δεν είναι απολύτως σαφές τι προκαλεί τις εξάψεις , αλλά πιστεύεται ότι μπορεί να εμπλέκονται οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b